eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις ΝΙΟΒΡΗΣ 2020
ΝΙΟΒΡΗΣ 2020 PDF Print

ΝΙΟΒΡΗΣ 2020

Αγαπητοί γονείς,

Ακόμη ένας μήνας έφτασε στο τέλος του κι ένας άλλος ξεκινά….. Μπήκαμε κιόλας στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου και επιτέλους άρχιζε να μυρίζει λίγο Φθινόπωρο....!! Τα παιδάκια μας έχουν ήδη προσαρμοστεί πολύ καλά , μπήκαν στους ρυθμούς και στη ρουτίνα τους και ευχόμαστε έτσι να συνεχίσουμε.

Συνεχίζουμε επίσης να είμαστε όλοι πολύ προσεχτικοί και να λειτουργούμε με ασφάλεια και ατομική ευθύνη. Η διεύθυνση , οι δασκάλες και οι βοηθοί καθημερινά προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο σχολείο φροντίζοντας ώστε τα παιδιά να περνούν όσο πιο όμορφα και δημιουργικά γίνεται,  και τηρώντας παράλληλα στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης.  Να σας ευχαριστήσουμε επίσης που λειτουργείτε κι εσείς πολύ προληπτικά και με προσοχή όταν το παιδί σας εκδηλώνει κάποιο σύμπτωμα και το κρατάτε προληπτικά στο σπίτι. Με τα νέα μέτρα να σας παρακαλέσουμε να φοράτε όλοι μάσκα όταν μπαίνετε ακόμα και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Ας συνεχίσουμε όλοι να προνοούμε με την ευχή να πάνε όλα καλά .

Σημαντικό επίσης να παραμένουμε ψύχραιμοι στην καθημερινότητα μας και να μην αγχωνόμαστε υπερβολικά . Ταπεινή μας άποψη να φιλτράρουμε λίγο όσα ακούμε γύρω μας για να μην «πέφτουμε» συναισθηματικά…..  Είναι νέες συνθήκες , προσέχουμε ναι, αλλά ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και όσο πιο ήρεμα μπορούμε χωρίς υπερβολικό άγχος και ανησυχία.  Το χαμόγελο μας , η υπομονή μας, η αισιοδοξία μας και η θετικότητα μας είναι τα «όπλα» της καθημερινότητας μας . Το οφείλουμε πρώτα στα παιδιά μας και μετά στους ίδιους μας τους εαυτούς ! …Και ότι έρθει θα το αντιμετωπίσουμε . Ζούμε τη μέρα λοιπόν……

Ο Οκτώβρης ήταν ένας πραγματικά πολύ ενδιαφέρον μήνας και πολύ δημιουργικός λόγω και του θέματος με τα συναισθήματα και την μοναδικότητα  !!! Σημαδεύτηκε επίσης με το πάρτυ γενεθλίων της Λίνας,  της καμηλοπάρδαλης μας , που αποτέλεσε και την ηρωίδα του μήνα!! Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ και το διασκέδασαν προσπαθώντας να δώσουν στην καμηλοπάρδαλη το μήνυμα της σημασίας της μοναδικότητας και της αποδοχής !

 

ΘΕΜΑ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Το Αστέρι της Φιλίας» είναι το Φθινοπωρινό παραμύθι που θα αποτελέσει την αφόρμηση του επόμενου μας θέματος. Τα 5 ζωάκια της παρέας περιμένουν να πέσει το τελευταίο φύλλο του Φθινοπώρου , το οποίο μοιάζει πολύ με ένα αστέρι…..το αστέρι της φιλίας ….και τα 5 φιλαράκια δυναμώνουν τη φιλία τους περιμένοντας το να πέσει. Μέσα από το παραμύθι θα γνωρίσουμε το Φθινόπωρο με τη βροχή, τον άνεμο, τα φύλλα που αλλάζουν χρώμα και πέφτουν , τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα, τον γεωργό και τη σπορά, τα φθινοπωρινά φρούτα και τις καιρικές αλλαγές της εποχής.

Α. «Φθινόπωρο στη χρωματοχώρα» (2χρονα)

Τα 3 τμήματα των 2χρονων θα καλωσορίσουν το Φθινόπωρο ταξιδεύοντας παράλληλα στη μαγική χώρα των χρωμάτων. Σιγά σιγά όμως ανακαλύπτουν πως και στη χρωματοχώρα είναι Φθινόπωρο….!!!Και έτσι όλα γίνονται πιο όμορφα με τα πρωτοβρόχια, τον κυρ-άνεμο, τη δυνατή βροχή, τα κίτρινα, πορτοκαλιά και κόκκινα φύλλα που πέφτουν, τα φθινοπωρινά φρούτα, τις πολύχρωμες ομπρελλίτσες, τα φυλλοβόλα δεντράκια που ξεγύμνωσαν τα κλαδιά τους, τα σποράκια του γεωργού που χρειάζονται φροντίδα να μεγαλώσουν και τα αποδημητικά πουλιά που φεύγουν για πιο ζεστές χώρες.

Αφόρμηση για όλα αυτά θα είναι το ουράνιο τόξο της Χρωματοχώρας που ξαφνικά έχασε τα χρώματα του και τα ζητά από το Φθινόπωρο….Άραγε τα έχει όλα το Φθινόπωρο ή θα χρειαστεί και τη βοήθεια των παιδιών για να τα αποκτήσει και να γίνει και πάλι όπως πριν;;;!!!!!

Στόχος μέσα από το ταξίδι αυτό να έρθουν σε πρώτη επαφή τα παιδάκια με τα χρώματα αλλά και με την έννοια Φθινόπωρο και τι σημαίνει αυτό, τι περιλαμβάνει και τι το χαρακτηρίζει.

Β. «Φθινόπωρο στη σχηματοχώρα» (3χρονα)

Ένα παρόμοιο μαγικό ταξίδι θα ξεκινήσουν τα 3 τμήματα των 3χρονων αλλά αυτή τη φορά το Φθινόπωρο επισκέπτεται τη σχηματοχώρα . Ήρωας μας ο Κύριος Σχηματούλης ο οποίος άρχισε ξαφνικά να κρυώνει, να βρέχεται και να περπατά ανάμεσα στα φύλλα ……Οι σχηματούληδες που ζουν στη σχηματοχώρα μη γνωρίζοντας τι είναι το Φθινόπωρο τρέχουν να κρυφτούν και μπερδεύουν τα σπιτάκια τους…..!!!Τα παιδιά καλούνται να τα γνωρίσουν, να τα αναγνωρίσουν και να τα οδηγήσουν σιγά σιγά στα σωστά σπιτάκια!!!

Στόχοι μας εδώ και πάλι η γνωριμία με το Φθινόπωρο και τις έννοιες που το αντιπροσωπεύουν, πρωτοβρόχια, φρούτα, ομπρέλλα, κρύο, άνεμος, φυλλοβόλα και αειθαλή δεντράκια, όργωμα –γεωργός , σπορά, παρασκευή ψωμιού, φύτεμα σπόρων, πειράματα πρόβλεψη, υπόθεση , επαλήθευση.  Παράλληλα γνωρίζουν τα σχήματα τόσο τα 4 βασικά  αλλά και την καρδούλα και το αστέρι.

 

 

 

 

Γ. «Φθινόπωρο στη σχηματοχώρα και αριθμοχώρα» ( 4χρονα)

Το Φθινόπωρο αυτή τη φορά παρέα με τα μεγαλύτερα παιδιά επισκέπτεται τόσο τη σχηματοχώρα αλλά και την αριθμοχώρα.

Θα γίνει επανάληψη στα σχήματα και διδασκαλία του ρόμβου και  του ημικύκλιου και του οβάλ. (διδασκαλίες που θα καλύψουν όλη τη σχολική χρονιά)

Οι αριθμοί προσπαθούν να μπουν στη σωστή σειρά αλλά ο δυνατός άνεμος  και τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου  δεν τους αφήνουν να πετύχουν το στόχο τους . Ζητούν τη βοήθεια των παιδιών . Άραγε θα τα καταφέρουν;;

Στόχος η επαφή και η γνωριμία με το Φθινόπωρο εντάσσοντας και τον αναδυόμενο αλφαβητισμό στα 4χρονα παιδιά και παράλληλα η ποσοτική, αριθμητική και οπτική αντίληψη των αριθμών. Οι στοχοί αυτοί αποτελούν μακροχρόνιους στόχους της σχολικής χρονιάς και όχι του μήνα Νιόβρη φυσικά. Το κάθε παιδί  εμπεδώνει τη μάθηση με τους δικούς του ρυθμούς  ανάπτυξης και ετοιμότητας. Γι αυτό και γίνεται επανάληψη κατά τη διάρκεια των εβδομάδων ολόχρονα.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Αγαπητοί μας γονείς, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό οργανώνουμε με όλες τις αλεπουδοοικογένειες , μια εκδρομή στο βουνό , στην Μάντρα των Καμπιών !! Μια πολύ όμορφη  και γεμάτη εμπειρία , με παιγνίδια , τραγούδια, βόλτα  στο μονοπάτι της φύσης , ψήσιμο …..!! Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν να το οργανώσουμε …..προς το παρόν….  Ευχή μας όμως, να μας δοθεί ευκαιρία να την πραγματοποιήσουμε μέσα στην σχολική χρονιά κάποια στιγμή , έτσι ώστε να απολαύσουμε την μοναδική αυτή εμπειρία!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ και ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ 2021-22

Σας ενημερώνουμε πως από το μήνα Νοέμβριο ξεκινούν οι ΝΕΕΣ εγγραφές αλλά και για τη σχολική χρονιά 2021-22. Όσο αφορά τα καινούρια παιδάκια που θέλουν να ενταχούν στη μεγάλη μας αλεπουδοοικογένεια προτεραιότητα έχουν πάντοτε τα αδελφάκια και συγγενικά παιδιά των ήδη υφιστάμενων οικογενειών μας οπόταν σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα . Τα υφιστάμενα παιδιά , που ήδη φοιτούν στην «Πουπού» μας, θα πρέπει να κάνουν εγγραφή τον Γενάρη . Θα σας σταλεί σχετικό μήνυμα και έντυπο αργότερα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή συνάντηση με θέμα « Η ανάπτυξη του παιδιού μου : τί χρειάζεται να γνωρίζω;», που έχει ως κύριο στόχο να ενημερώσει εμάς τους γονείς για τα σημαντικότερα αναπτυξιακά στάδια της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας καθώς και να συζητήσουμε και τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του παιδιού . Η διάλεξη συζήτηση θα γίνει από τη Δρ. Μαρία Κούσιου (Εγγεγραμένη σχολική και κλινική ψυχολόγος και την κα. Νίνα Μιχαήλ  ( Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος). Εάν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την Δέσπω με ένα μήνυμα στο 99645894 ( ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα ακολουθήσει ηλεκτρονικό μήνυμα για το πώς μπορείτε να συνδεθείτε για να συμμετέχετε στη συνάντηση  . Η διάλεξη – συζήτηση θα διαρκέσει γύρω στην 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τέτοια περίοδο , μέσα στον Νοέμβριο μήνα ξεκινούν  και οι αξιολογήσεις των παιδιών μας  των 4χρονων  (Μένιος) και οι συναντήσεις γονέων για ενημέρωση. Λόγω των συνθηκών ,οι ενημερώσεις γονέων φέτος  θα προτιμήσουμε να  γίνουν τηλεφωνικά  για περισσότερη ασφάλεια. Θα ορίσουμε τηλεφωνικά ραντεβού σύντομα ( για τα παιδάκια του Μένιου) και θα σας τα κοινοποιήσουμε . Οι αξιολογήσεις των 3χρονων θα πραγματοποιηθούν  μέσα στον Γενάρη- Φλεβάρη και των 2χρονων τον Μάρτη  ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδάκια, αφού πέρασε η περίοδος προσαρμογής τους,  να εκφραστούν περισσότερο και  να εξελιχθούν , για να είμαστε πιο αντικειμενικοί . Αγαπητοί μας γονείς εννοείται πως πέραν της αξιολόγησης αυτής , πιο σημαντική για μας είναι η καθημερινή μας επικοινωνία. Δεν περιμένουμε την αξιολόγηση για να σας αναφέρουμε κάτι σημαντικό που θέλουμε να επιληφθούμε στο παιδί…Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχετε επαφή με τις δασκάλες τουλάχιστον την ώρα παράδοσης ή παραλαβής των παιδιών για να μπορείτε να έχετε κάποια ενημέρωση . Παρόλα αυτά αν κάποιος νιώθει πως θέλει κάτι περισσότερο από τη δασκάλα του παιδιού του , ενημερώστε μας για να διευθετήσουμε μια τηλεφωνική  επικοινωνία .

ΑΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  : 24/12/20 - 1/01/2021, 06/01/2021

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!