eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2020
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2020 PDF Print

«Πουπού η αλεπού»

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

«ΜΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

ΜΗΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣ!!

Αγαπητοί γονείς,

Αισίως φθάσαμε σε ένα πολύ ξεχωριστό μήνα , ένα μήνα χαράς , αγάπης , λάμψης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. ‘Ενας Δεκέμβριος που μας βρίσκει με διαφορετικά δεδομένα , διαφορετικές συνθήκες και μια πρωτόγνωρη ψυχολογία .

Στο πείσμα όμως αυτών όλων που συμβαίνουν γύρω μας , συνεχίζουμε ακόμα πιο πολύ  να προσπαθούμε,  να είμαστε θετικοί,  να περνάμε όσο πιο όμορφα μπορούμε παρέα με τα αλεπουδάκια μας , και να χτίζουμε μοναδικές εμπειρίες καθημερινά !!!  Τα θεατρικά σχήματα που φιλοξενούμε , οι μουσικές δραστηριότητες που οργανώνουμε , το ζύμωμα του ψωμιού , η παρασκευή του παλουζέ , οι  κατασκευές και χειροτεχνίες μας , τα μουσικοκινητικά παιγνίδια , η αφήγηση παραμυθιών και η δραματοποίηση τους  , το κουκλοθέατρο ,αλλά κυρίως η καθημερινή αλληλεπίδραση χαράς,  αγάπης , δημιουργικότητας και αυθορμητισμού που προσπαθούμε να  διατηρούμε με τα παιδάκια αλλά και μεταξύ μας είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το τόσο ευλογημένο έργο μας , όσο δύσκολο και  αν είναι .

Παρόλο που στο σχολικό χώρο, για μας το προσωπικό , είναι ένας καθημερινός αγώνας το να προσπαθείς για την εξασφάλιση της υγείας όλων και να τηράς τους κανονισμούς ενός πρωτοκόλλου , παράλληλα μας χαροποιεί  που τουλάχιστον τα παιδιά παίζουν και επικοινωνούν χαρούμενα και ανέμελα, και από  αυτό αντλούμε δύναμη μέχρι να περάσουν οι δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να τηρούμε  όλα τα απαραίτητα μέτρα που μας επιδεικνύει το πρωτόκολλο μας. (απολυμάνσεις , θερμομετρήσεις, μη ανάμιξη τμημάτων …).

Η μη ανάμιξη τμημάτων  τηρείται πιστά, με όση ευλάβεια μπορούμε, κατά τη διάρκεια της μέρας. Ακόμα και στο διάλειμμα τα παιδιά παίζουν σε διαφορετικά τμήματα της αυλής και μετά όταν θα ανταλλάξουν περιοχή  απολυμαίνονται - ψεκάζονται τα παιγνίδια με οινόπνευμα.

Προς το απόγευμα, που μειώνονται πολύ τα παιδιά, τα  τμήματα φαινομενικά  σμίγουν αναγκαστικά. Ουσιαστικά όμως στην τάξη που βρίσκονται και απασχολούνται μέχρι να σχολάσουν ,  τα παιδιά είναι σε οργανωμένο διαχωρισμό , δηλαδή τα παιδάκια του κάθε τμήματος παίζουν ΜΕΤΑΞΥ τους  ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες περιοχές παιγνιδιού. Αυτό πλέον τα παιδιά το έχουν συνηθίσει και ξέρουν ποια είναι η δική τους περιοχή παιγνιδιού.

Εννοείται πως τα 2χρονα χρειάζονται πιο συχνή υπενθύμιση για να το τηρούν, και είναι πολύ φυσιολογικό,  αλλά ακόμα κι αυτές οι ηλικίες το προσπαθούν πολύ και άρχισαν να το αντιλαμβάνονται .

Τα πιο πάνω προς διευκρήνιση κάποιων εύλογων αποριών που μπορεί να έχει κάποιος γονιός.

Τέλος , όπως παρακολουθούμε όλοι μας, ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται και να ξανοίγεται στον πληθυσμό . Είναι σε εταιρείες, σε καταστήματα , σε φρουταρίες, σε νοσοκομεία, σε σχολεία……. Και αν κάποιος έχει τον ιό δεν σημαίνει απαραίτητα πως φέρει ευθύνη  , είναι κάτι αόρατο , άρα είναι και θέμα τύχης ,αλλά σίγουρα συνεχίζουμε όλοι να λειτουργούμε με ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και να προνοούμε , προσέχοντας τις κοινωνικές μας επαφές.   Στο κάτω κάτω δεν έχουμε άλλη επιλογή και ευελπιστούμε σε καλύτερες , πιο ελεύθερες μέρες……Σίγουρα θα ‘ρθουν !!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

  • Τον ξεχωριστό αυτό μήνα της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε να τον χαρούμε όλοι μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό γιατί ξέρουμε πόσο αγαπούν αυτή τη γιορτή των Χριστουγέννων μικροί και μεγάλοι. Η Γέννηση του Χριστού ,οι Μάγοι, οι βοσκοί, οι Άγγελοι, η φάτνη …..είναι στοιχεία που τα παιδιά θα γνωρίσουν με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.
  • Είναι μήνας έντονης δημιουργικότητας και χαράς , αφού όλα τα παιδιά θα φτιάχνουν καθημερινά τις χριστουγεννιάτικες τους κατασκευές και χειροτεχνίες και θα μαθαίνουν τα τραγούδια των χριστουγέννων και θα χορεύουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.
  • Ο Άι Βασίλης είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους  ήρωες των παιδιών!!  Με κίνητρο λοιπόν τα παραμύθια του ΄Αι Βασίλη που ζει στο εργαστήρι του και δουλεύει με τους βοηθούς του, τα μικρά ξωτικά και τους παιγνιδιάρηδες τάρανδους του θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα πιο μαγικές τις μέρες αυτές
  • Στην είσοδο της «Πουπούς» και του «Μένιου» υπάρχει ένα  Χριστουγεννιάτικο Γραμματοκιβώτιο. Είναι το γραμματοκιβώτιο που θα υποδεχθεί  τα γράμματα των παιδιών για τον Άι Βασίλη. Θα σας στείλουμε στο σπίτι τα σχετικά για να ετοιμάσετε με το παιδί σας το δικό σας γράμμα Στα μεγαλύτερα παιδιά θα μιλήσουμε και για τον Άγιο Βασίλειο.
  • Παράλληλα θα προσεγγίσουμε με τα παιδιά και τα διάφορα ήθη και έθιμα των γιορτινών αυτών ημερών (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, χριστουγεννιάτικο δεντράκι, θεοφάνεια,  λοκουμάδες, ).
  • Επίσης αυτές τις μέρες κάθε τμήμα θα ετοιμάσει μια Χριστουγεννιάτικη χορογραφία ή ένα χριστουγεννιάτικο δρώμενο όπου τα παιδιά θα υποδύονται κάποιο ήρωα ή ήρωες των Χριστουγέννων. Κάθε τμήμα θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα παιδιά τη δική του παράσταση. Οι παρουσιάσεις γίνονται ενδοσχολικά και είναι ΜΟΝΟ για τα παιδιά. Θα προτιμήσουμε να γίνουν στον εξωτερικό χώρο τηρώντας όλα τα σχετικά μέτρα.
  • Το νηπιαγωγείο θα είναι κλειστό από 24 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου και 6 Ιανουαρίου.

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Στις 9/12 θα παρακολουθήσουμε την Χριστουγεννιάτικη Παράσταση Κουκλοθεάτρου

« ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ » της Κάλιας Χαραλάμπους. Κόστος 4 ευρώ. (ΠΟΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΙΟΣ).

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Φέτος δυστυχώς για τους αυτονόητους λόγους δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο μας πανηγύρι το οποίο οργανώναμε κάθε χρόνο στις 23 /12  στην αυλή της «Πουπούς» μας. Το πανηγύρι αυτό εξυπηρετούσε 2 βασικούς σκοπούς!! Να περάσουμε όλοι μας όμορφα , ανέμελα και με αγάπη μια ξεχωριστή εορταστική μέρα και το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από τα έσοδα που μαζεύαμε από  τις διάφορες δραστηριότητες  και πωλήσεις του πανηγυριού , βοηθούσαμε πολλές οικογένειες με αγορά τροφίμων , ειδών πρώτης ανάγκης , ρουχισμού ή οτιδήποτε άλλο χρειάζονταν για να βοηθηθούν ακόμα πιο πολύ τις δύσκολες αυτές μέρες. Στο πανηγύρι επίσης διαθέταμε προς πώληση ανάμεσα σε πολλά άλλα και τυχερούς λαχνούς (προς 5 ευρώ) , τους οποίους κληρώναμε και οι οικογένειες μας κερδίζαν τυχερά δώρα !

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι ανάγκες υπάρχουν ακόμα πιο μεγάλες….θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε την προσπάθεια μας να μαζέψουμε ότι μπορούμε και φέτος προς βοήθεια αυτών των οικογενειών!! Για τα τυχερά δώρα ο καθένας από σας μπορεί να φέρει στο σχολείο μέχρι και τις 20/12  ένα δωροκουπόνι ή ένα προιόν ή δωρο – υπηρεσία  ( π.χ  ένα μπουκάλι κρασί , ή  ένα γλυκό ή ένα πακέτο μελομακάρονα ή κουραμπιέδες ή xmas cake από κάποιο ζαχαροπλαστείο  δωροκουπόνι από κάποιο κομμωτήριο ή από ηλεκτρικά είδη  , ή περιποίηση από κάποια αισθητικό,  ή δωροκουπόνι από κάποιο βιβλιοπωλείο  ή ένα παιγνίδι  ή παραμυθάκια ,  ή δωροκουπόνι από κάποιο κατάστημα ρούχων ή παπουτσιών ή αξεσουάρ  ή από κατάστημα παιγνιδιών ή ότι άλλο εσείς σκεφτείτε  απλά αποφύγετε να είναι σπιτικό τρόφιμο για τους αυτονόητους λόγους λόγω των συνθηκών.

Με την πώληση των λαχνών θα μαζέψουμε ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των οικογενειών και τελευταία βδομάδα πριν κλείσουμε μαζί με τα παιδάκια θα κάνουμε τις κληρώσεις . Τυχεροί φυσικά θα είναι αυτοί που θα αγοράσουν λαχνούς !!

Αναμένουμε λοιπόν από σας τα δώρα που μπορείτε να εξασφαλίσετε από φίλους και γνωστούς  για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό,  και φυσικά να προμηθευτείτε τους λαχνούς σας από τις δασκαλίτσες σας.!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΕΣ

Αφού λοιπόν με την πιο πάνω προσπάθεια θα καλύψουμε τη φιλανθρωπική πτυχή του πανηγυριού μας , παράλληλα θα καλύψουμε και την εορταστική – ψυχαγωγική πλευρά, παρέα με τα αλεπουδάκια μας!! θα οργανώσουμε διάφορες  εκπλήξεις τις εορταστικές μέρες προτού κλείσουμε για να χαρούν τα παιδιά ακόμα πιο πολύ το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα . Είμαστε στη διαδικασία οργάνωσης τους . !!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΕΠΟΥΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2021  ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ!!!.