eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις ΜΑΡΤΗΣ 2022
ΜΑΡΤΗΣ 2022 PDF Print

ΜΑΡΤΗΣ 2022

Αγαπητοί μας γονείς,

Πάει κι ο Κουτσοφλέβαρος!!!Πάει κι ο Χειμώνας!!Επιτέλους Άνοιξη ! Ο μήνας Φλεβάρης ήταν ένας πολύ ξεχωριστός μήνας αφού ξεκινήσαμε τα διαπολιτισμικά μας ταξίδια σε διάφορες χώρες, γνωρίζοντας τις βασικές φυλές και τα κυριότερα χαρακτηριστικά τους . Τα παραδοσιακά παιγνίδια της Τσικνοπέμπτης ήταν πολύ όμορφη εμπειρία παρέα με τα αλεπουδάκια όπως και η δεντροφύτευση με τον παππού τον Γιαννάκη στην αυλή της Πουπούς  μας!!. Η περιβαλλοντική διαδήλωση των μεγάλων παιδιών στον Μένιο ήταν επίσης μια πολύ όμορφη  εμπειρία με τις πινακίδες που έφτιαξαν από μόνα τους τα παιδάκια.

Η «Βιοποικιλότητα – Ζωή στη ξηρά» που αποτελεί το φετινό μας οικολογικό θέμα με την εταιρεία CYMEPA  , είναι  ένα ανεξάντλητο θέμα, διαχρονικό , επίκαιρο και πάρα πολύ σημαντικό για να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τα παιδάκια μας από τώρα που είναι μικρά, σημαντικές  οικολογικές ευαισθησίες . Κάθε βδομάδα ή κάθε 15νθήμερο,  μέσα στο εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα επιλέγουμε κάποια δραστηριότητα σχετική  με την βιοποικιλότητα ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου μας και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση . Επίσης η δεντροφύτευση και η περιβαλλοντική διαδήλωση ήταν κάποιες από τις πιο δυνατές /βιωματικές εμπειρίες του οικολογικού μας θέματος

 

ΘΕΜΑ ΜΑΡΤΗ

« ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ- ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

Η Φατού , το κοριτσάκι από τη Σενεγάλη, επισκέφθηκε ήδη τα παιδιά από την τελευταία βδομάδα του Φλεβάρη για να τα γνωρίσει και με αφορμή την επίσκεψη της , θα ξεκινήσουμε ένα πολύ αγαπημένο θέμα των παιδιών !! Γνωρίζοντας τις φυλές και τα παιδάκια όλου του κόσμου , δίνουμε  σημασία κυρίως στη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό , την αποδοχή που πρέπει να αισθανόμαστε απέναντι σε κάθε άνθρωπο όπως και να φαίνεται , ότι χρώμα και να έχει η επιδερμίδα του , όπως και να ναι τα μαλλάκια του ή τα ματάκια του, όπου και να ζει , όποια γλώσσα κι αν μιλά. Μέσα από το θέμα αυτό τα παιδιά γνωρίζουν και διαφορετικές κουλτούρες, τύπους σπιτιών , τρόπους διατροφής , παραδοσιακά φαγητά χωρών, στολές παραδοσιακές, μουσικές ,χορούς της κάθε χώρας και γενικά τα κυριότερα και πιο βασικά χαρακτηριστικά της κάθε φυλής.

Παράλληλα προσεγγίζουμε το θέμα της Αποκριάς , τα αποκριάτικα έθιμα και θα καταλήξουμε στην Καθαρή Δευτέρα , τα ήθη και έθιμα των ημερών και θα συνεχίσουμε με την Υγιεινή Διατροφή  και την Σαρακοστή .

Μετά τις 14 του Μάρτη και μέχρι τέλος του μήνα η  Φατού παραμένει μαζί μας,  κι εμείς θα της μάθουμε για την Υγιεινή Διατροφή.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα κατά την άποψη μας και ένα θέμα διαχρονικό που προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες στο νηπιαγωγείο και φυσικά αυτό θα πρέπει να αρχίζει και να συνεχίζει και στο οικογενειακό πλαίσιο αν θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες διατροφής. Στο θέμα αυτό φυσικά δεν μπορούσε να μας εντάξει κάποιος άλλος παρά η αγαπημένη μας «Πιπερούλα» , ένα πολύ όμορφο παραμύθι από την πολύ καλή μας φίλη και συγγραφέα  Νικολίνα Δράκου.

Στόχος μας να γνωρίσουν τα παιδιά όλα τα είδη τροφών , γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, κρέας, ψάρι, όσπρια, φρούτα , λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, είδη ολικής αλέσεως……και φυσικά να τα ενθαρρύνουμε για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς καταχρήσεις σε γλυκά και λιπαρά . Το θέμα αυτό θα ενισχυθεί και με επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο μας μέσα στον μήνα Απρίλη.

08/03  Κουκλοθέατρο «Ο Μεταξούλης»

Αυτή τη μέρα τα τμήματα των 2χρονων παιδιών μας θα παρακολουθήσουν την παράσταση του Μεταξούλη την οποία δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον περασμένο μήνα .

15/03 & 16/03 Δανάη Χρίστου

Στις 15/03  στον «Μένιο» και στις 16/03 στην «Πουπού» θα παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση της Δανάης Χρίστου «Μ’ένα καπέλο γίνομαι ότι θέλω». Κόστος 5 ευρώ.

28/03 Κουκλοθέατρο Κάλιας Χαραλάμπους « Η Μαρουλλού  τζι’ο Αναστάσης»

Τα παιδάκια τόσο της «Πουπούς» όσο και του «Μένιου» θα παρακολουθήσουν το πασχαλινό κουκλοθέατρο / θέατρο «Η Μαρουλλού  τζι’ο Αναστάσης» . Κόστος 5 ευρώ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ 2ΧΡΟΝΩΝ

Πολύ σύντομα στην είσοδο του σχολείου θα βρείτε τα διαθέσιμα τηλεφωνικά ραντεβού αξιολογήσεων για τα μικρά μας παιδάκια (τμήματα Ελένης – Άννας Μαρίας, Κατερίνας- Άντριας και Μαρίας- Άντριας). Σημειώστε αυτό που σας βολεύει.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ : 07 Μαρτίου 2022

ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΣΧΑ:  Από 20 / 04 – 26 / 04

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!  ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!