eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2021 PDF Print

 

ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2021

Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε με ασφάλεια , υγεία και ηρεμία .Ευχόμαστε να ξεκουραστήκατε τις μέρες του Αυγούστου και να επιστρέψετε όλοι ανανεωμένοι παρέα με τα αλεπουδάκια μας!

Οι δασκαλίτσες της «Πουπούς» και του « Μένιου» μας, είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν τα αλεπουδάκια τους . Ανανεωθήκαμε λοιπόν και ξανά πίσω στη ρουτίνα μας. Τα τμήματα και το εκπαιδευτικό μας προσωπικό  φέτος έχουν ως εξής :

ΤΜΗΜΑΤΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Πουπού:

Α’Τμήμα 2χρονων : Ελένη Ζοττή και Άννα Μαρία Χριστοφή

Β’Τμήμα 2χρονων: Άντρια Τουμάζου και Κατερίνα Χατζημιχαήλ

Γ’Τμήμα 2χρονων: Μαρία Χριστοφίδου και Άντρια Χαριλάου

Α’Τμήμα 3χρονων: Γαβριέλλα Σιεκκέρη

Β΄Τμήμα 3χρονων: Σοφία Παπαγεωργίου Φωκά

Μένιος :

Α’τμήμα 4χρονων: Άντρη Αντρέου

Β’Τμήμα 4χρονων: Μαρία Κυριάκου

Γ Τμήμα 4χρονων: Λητώ Κυριακίδη

Μαριλένα Πιτσιλίδου (διδασκαλία αγγλικών)

Βοηθητικό προσωπικό :

Αιμιλία Δημητρίου

Ρούμι Σταφάνοβα

Ιωάννα Ντενίσα

Σταυρούλα Κυριάκου

Μαρία Πηλαβάκη (Μένιος)

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α. ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.!!! Η «ΠΟΥΠΟΥ Η ΑΛΕΠΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΜΕΝΙΟΣ Ο ΑΛΕΠΟΥΔΕΝΙΟΣ» ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!

Τα παιδάκια μας θα τα υποδεχθούν με χαρά και ενθουσιασμό τα δύο καλά αδελφάκια και αγαπημένα των παιδιών όπως και κάθε χρόνο.. Ποιοι άλλοι φυσικά ; Η «Πουπού η αλεπού» και ο ¨Μένιος ο αλεπουδένιος». Τα 2 αγαπημένα αλεπουδάκια( φιγούρες-κουκλίτσες) θα βρίσκονται στην τάξη των παιδιών ,μικρών και μεγάλων για να τα καλωσορίσουν . Οι φιγούρες των αγαπημένων μας αλεπούδων θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν τα πιο κάτω:

 

  • Πρώτος στόχος λοιπόν η προσαρμογή και  η συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών. Η σύνδεση τους με τις δασκάλες τους.
  • Να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στην έννοια του σχολείου, να το αγαπήσουν.
  • Να κατανοήσουν τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες για να περνούμε όλοι μαζί τη μέρα μας πιο ασφαλισμένα αλλά και χαρούμενα παράλληλα.
  • Οι κανόνες και το πρόγραμμα κάνουν τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια, να συμπεριφέρονται με ηρεμία γιατί νιώθουν πως είναι σε ένα χώρο που οι άνθρωποι γύρω τους ξέρουν τι θέλουν και τι ζητούν.

Όσο αφορά τα νέα παιδιά που πρώτη φορά έρχονται στο νηπιαγωγείο είναι λογικό πως ίσως να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν.

Τα παιδιά λοιπόν μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες στοχεύουμε να αγαπήσουν την τάξη τους, τη δασκάλα τους και να μάθουν πώς παίζουμε στις διάφορες περιοχές μάθησης και παιγνιδιού , να κατανοήσουν ότι το καθετί που υπάρχει στο σχολείο είναι και δικό τους αλλά και όλων των παιδιών και πως είναι υπεύθυνα για το χώρο που θα περνούν τη μέρα τους.

Θα γνωρίσουν το σχολείο τους,  θα γνωρίσουν όλα τα άτομα που δουλεύουν στο σχολείο και το ρόλο του καθενός, τους χώρους και πώς χρησιμοποιούμε τον κάθε χώρο, τις γωνιές της τάξης μας και πώς παίζουμε στην κάθε γωνιά.

Οι 2 πρώτες εβδομάδες λοιπόν θα αφιερωθούν στο καλωσόρισμα των παιδιών, να δοθεί ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν για τις διακοπές τους και στη συνέχεια να γνωρίσουν τους νέους τους φίλους, την τάξη και το σχολείο.

Εξίσου σημαντικό είναι και για τα παιδιά του «Μένιου» να τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να προσαρμοστούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον με τις νέες τους δασκαλίτσες. Είναι σημαντικό να τους δώσετε κι εσείς αυτό το χρόνο. Τον χρειάζονται και τον δικαιούνται. Ενθαρρύνετε τα λεκτικά αλλά και έμπρακτα.  Βοηθήστε και τις δασκάλες στο έργο τους αυτό γιατί ο πρώτος μας στόχος είναι να συνδεθούν τα παιδιά μεταξύ τους και να αποκτήσει η κάθε ομάδα τη δική της δυναμική, να δουλεύει σαν μια οντότητα , σαν «ΕΝΑ».

 

Β. Η «ΠΟΥΠΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΜΕΝΙΟΣ» ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!!!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ;;;

Αυτό αποτελεί το θέμα του 2ου 15νθήμερου. Με το θέμα αυτό σκοπός μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής αλλά και του χώρου που ζουν ώστε να αρχίσουν να αποκτούν βασικές συνήθειες σχετικές με την καθαριότητα τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών μετά το υπαίθριο παιγνίδι, μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό είναι πάρα πολύ σημαντικά να γίνουν συνήθεια των παιδιών. Επίσης το βούρτσισμα των δοντιών, το μπάνιο, το κόψιμο των νυχιών, τα καθαρά ρούχα, αλλά και η καθαριότητα και το συγύρισμα του χώρου που ζω τόσο του δωματίου μου  αλλά και της τάξης μου είναι θέματα τα οποία θα θίξουμε στην ενότητα αυτή.

Και φυσικά για να είναι διασκεδαστικό και ακόμα πιο ελκυστικό το θέμα μας τα δύο αλεπουδάκια μας θα κηρύξουν «διαγωνισμό καθαριότητας» και στο τέλος φυσικά όλα τα παιδιά θα βραβευθούν για την προσπάθεια τους με το «ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.»

Εννοείται πως τέτοια θέματα υπενθυμίζονται ξανά και ξανά στα παιδιά , ολόχρονα και κυρίως μέσα από την καθημερινότητα μας και τη ρουτίνα μας έτσι ώστε να καταλήξουν να  γίνουν συνήθειες ζωής.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

Κάθε θέμα που προσεγγίζουμε με τα παιδιά είναι πάντα με παιγνιώδη μορφή. Ένα πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των παιδιών. Ένα πρόγραμμα που το χαρακτηρίζει η διαθεματικότητα και ο παιδοκεντρισμός. Μαθαίνουμε παίζοντας.  Όλοι οι πιο πάνω στόχοι που αναφέραμε περνούν στα παιδιά με τη βιωματική κυρίως προσέγγιση και μέσα από τρόπους που τα παιδιά αγαπούν και απολαμβάνουν όπως το παραμύθι, η μουσική, το θεατρικό παιγνίδι, οι κατασκευές, το κουκλοθέατρο, η μουσική και κίνηση, το θεατρικό παιγνίδι…..

Είναι σημαντικό επίσης το ότι κάθε δασκάλα προσεγγίζει το θέμα στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία που έχει απέναντι της, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τη δυναμική της συγκεκριμένης ομάδας.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Για διευκόλυνση της ρουτίνας μας είναι προτιμότερο να αναγράφετε το όνομα του παιδιού σας σε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το παγουράκι του και τα τάππερ του  τα οποία είναι βολικότερο να είναι πάντα  σταθερά/ίδια.

Τα μικρά παιδάκια που φοράνε πανάκι  μέσα στην τσαντούλα τους να έχουν ένα άλλο μικρό τσαντάκι(κασεντίνα)  μέσα στο οποίο θα έχετε 2-3 πανάκια , μωρομάντηλα και κρεμούλα . (ένα από τα αυτοκόλλητα καλό θα ήταν να μπει στο τσαντάκι αυτό για διευκόλυνση και των βοηθών). Όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως είναι χρησιμο να έχουν πάντα στην τσαντούλα τηους μια αλλαξιά ρούχα και ένα εσώρουχο.

Αποφεύγετε για σκοπούς ασφαλείας να βάζετε ξηρούς καρπούς στα παιδιά , ή αν θα βάζετε φρούτα όπως σταφύλια και κεράσια  να κόβονται στα 4 .Τα υπόλοιπα φρούτα , (μήλα αχλάδια , ροδάκινα κτλ ),  θα τα κόβουμε εμείς την ώρα του φρούτου γιατί μαυρίζουν και είναι κρίμα να τα κόβετε από το πρωί εσείς .  Αν θα βάζετε καρότο και θα το κόψετε , προτιμήστε σε πολύ λεπτά στικς. Τόσο το πρόγευμα όσο και το φρούτο του παιδιού προτιμήστε να τα βάζετε το καθένα στο δικό του κουτάκι φύλαξης.

Ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Θεωρούμε επίσης ,  πως ο Σεπτέμβρης είναι μήνας προσαρμογής για όλους. Ίσως από τους πιο απαιτητικούς μήνες της σχολικής χρονιάς. Όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους μας. Τα παιδιά θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν και να συνδεθούν με τις νέες τους δασκάλες, τα νέα παιδιά να αγαπήσουν, να νιώσουν ασφάλεια αλλά και να αποδεχτούν τη νέα τους ρουτίνα και το πρώτο τους κοινωνικό σύνολο.

Όλοι μαζί οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να συντονιστούμε σιγά σιγά στην ΚΟΙΝΗ προσπάθεια για το καλό των παιδιών μας.

Όλα αυτά θα τα καταφέρουμε με καλή συνεργασία, θετικότητα, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΓΑΠΗ. Γι αυτό σας παρακαλούμε όπως προσπαθήσουμε όλοι για το σκοπό αυτό για να είναι η προσαρμογή για όλους μας όσο πιο ευχάριστη και ομαλή γίνεται. Προσπαθήστε να ακολουθείτε τις οδηγίες μας όσων αφορά την περίοδο προσαρμογής, και να δώσουμε όλοι χρόνο σε όλους. Είναι πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων και για  τη σωστή οργάνωση της σχολικής ομάδας.

Οι προσαρμογές των νέων παιδιών θα γίνονται κυρίως στον εξωτερικό χώρο . Παρακαλούμε όπως τηράτε τις αποστάσεις μεταξύ σας,  να εισέρχεστε με το safepass σας και την μάσκα προστασίας σας  τηρώντας τις οδηγίες του προσωπικού για το χρόνο προσέλευσης και  αποχώρησης σας.  Στον εσωτερικό χώρο θα δικαιούστε να εισέρχεστε σε εξαιρετικές περιπτώσεις ΜΟΝΟ .

ΔΙΔΑΚΤΡΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σας υπενθυμίζουμε πως τα δίδακτρα είναι προπληρωτέα (μέχρι 8 του μήνα) ενώ τα γεύματα για τα παιδιά που τρώνε τα σημειώνουν οι δασκάλες και πληρώνονται τέλος του μήνα με τα επόμενα δίδακτρα.

Θα ενημερώνεστε έγκαιρα στο κινητό σας σχετικά με τα δίδακτρα.

Είναι επίσης ορθό τις αποδείξεις πληρωμής που σας δίνουμε να τις κρατάτε σε ένα αρχείο γιατί κάποτε είναι χρήσιμο τόσο για μας όσο και για σας.

 

ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΥΠΟΥΣ  ΚΑΙ ΜΕΝΙΟΥ 7.00- 16.00 .

*Για τις οικογένειες που δυσκολεύονται εξαιρετικά και δεν έχουν άλλη λύση θα λειτουργεί το ωράριο 16.00-17.30 στην «Πουπού» .

 

Όσοι γονείς έχουν την ευχέρεια να σχολάνουν τα παιδάκια τους μέχρι τις 2.30 / 3.00 είναι καλό να το πράττουν για να μας διευκολύνουν κι εμάς στην αρτιότερη τήρηση του πρωτοκόλλου .

 

Στα 3χρονα και 4χρονα είναι ενσωματωμένα στο εβδομαδιαίο κοινό πρόγραμμα όλων των παιδιών το μάθημα της αγγλικής (3-4 διδακτικές περιόδους ανά βδομάδα) με τη teacher Marilena ,  η Φυσική Αγωγή-Γυμναστική (2  διδακτικές περιόδους ανά βδομάδα) με το γυμναστή  Πέτρο Μιλτιάδους και η Μουσική (1 διδακτική περίοδος ανά βδομάδα )με τη μουσικό μας.

 

ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο για την εκπαίδευση τους όσο και για την κοινωνικοποίηση τους αλλά και τη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη..Επειδή το παιδί είναι ακόμα στο νηπιαγωγείο ,μην θεωρήσετε ότι δεν χρειάζεται ένα σταθερό πρόγραμμα. Αντίθετα τώρα είναι που το χρειάζεται, τώρα είναι που χτίζουμε σωστά την ολοκληρωμένη του προσωπικότητα, τώρα βάζουμε γερά τα θεμέλια.

Όσο αφορά λοιπόν το ωράριο των παιδιών είναι πολύ σημαντικό να έρχονται το αργότερο μέχρι τις 8.15π.μ στο σχολείο τους και να μην φεύγουν πριν τις 12.30μ.μ

.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ/ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Το μήνα Οκτώβριο, εκτός απροόπτου και αναλόγως της κατάστασης θα ξεκινήσουν και τα προαιρετικά προγράμματα του απογεύματος από τις 1.45μ.μ και μετά. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

  • MONKEYNASTIX (πρόγραμμα μουσικής και γυμναστικής με χρήση οργάνων γυμναστικής όπως τραμπολίνα, δοκούς ισορροπίας, μπάλες, στεφανάκια, πέτρες ισορροπίας…κτλ.),
  • LITTLE KICKERS (πρόγραμμα που ενισχύει την κινητική ανάπτυξη των παιδιών  μέσα από ποδοσφαιρικές δεξιότητες)
  • KINDERDANCE (ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει στα παιδιά τις κινητικές/χορευτικές ικανότητες μέσα από ένα πολύ διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο εμπλουτίζοντας παράλληλα το λεξιλόγιο τους στην αγγλική γλώσσα)
  • LE PETIT TENNIS ( ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει τις βασικές δεξιότητες του τεννις μέσα από το διερευνητικό και φανταστικό παιγνίδι, την αφήγηση ιστοριών, τη χρήση εικόνων και χαρακτήρων).
  • «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΑΛΕΝΤΟ» , το οποίο έχει ως βασικό στόχο να αναπτύξει σημαντικές κινητικές δεξιότητες των παιδιών από αυτήν την ηλικία ώστε να βελτιώσει το συντονισμό, την ενδυνάμωση τους, τη σταθερότητα , την ευλυγισία, τη συγκέντρωση τους, την ομαδικότητα αλλά και την αυτοπειθαρχία   με τη χρήση πλούσιων πολυδύναμων οργάνων γυμναστικής .

 

Όλα τα προγράμματα είναι εντελώς προαιρετικά και χρεώνονται επιπλέον . Θα σας δοθεί σύντομα σχετικό ένθετο με όλες τις πληροφορίες.

 

 

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα παιδιά σιγά σιγά θα εκπαιδευτούν στο θέμα ¨ το σώμα μου, μου ανήκει, ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ να αγγίζει οποιοσδήποτε σε αυτό¨, ¨δεν επιδεικνύω το σώμα μου σε αγνώστους¨, ¨στο σχολείο μπορεί να με περιποιηθεί  η βοηθός ή οι δασκαλίτσες  στις προσωπικές μου ανάγκες¨. Αυτά είναι μηνύματα που ειδικά τα πιο μεγάλα παιδιά αρχίσαν ήδη να τα αντιλαμβάνονται και να τα εφαρμόζουν. Τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ο γονιός θα πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο του, όσο μπορεί και όπως μπορεί στο σημαντικό αυτό θέμα. Να σας παρακαλέσουμε λοιπόν όταν ένα παιδί βρίσκεται στην τουαλέτα να αποφεύγετε να μπαίνετε στο χώρο για οποιοδήποτε λόγο.  ( έτσι κι αλλιώς τώρα δεν θα μπαίνετε στον εσωτερικό χώρο αλλά σας ενημερώνουμε για να γνωρίζετε τη φιλοσοφία μας σε αυτό το κομμάτι σε περίπτωση που τύχει ).

Είμαστε σίγουροι πως όλοι μας σκεφτόμαστε καλοπροαίρετα όταν θα βοηθήσουμε ένα παιδί στην τουαλέτα όμως στην ουσία στα μάτια του παιδιού ένας γονιός θα πρέπει να είναι στην κατηγορία των ¨αγνώστων¨ άρα αποτελεί σύγχυση για το παιδί να του προτείνει κάποιος να τον βοηθήσει σε ένα τόσο προσωπικό θέμα όπως είναι η εξυπηρέτηση στην τουαλέτα Για να ταυτίζεται λοιπόν η θεωρία με την πράξη και να βιώνουν τα παιδιά με τον πιο σωστό τρόπο το θέμα της προσωπικής σεξουαλικής  τους διαπαιδαγώγησης από την ηλικία του νηπιαγωγείου θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να συμβάλουμε σε αυτό ο καθένας με τον τρόπο του και από τη θέση που είναι. Αν δείτε λοιπόν πως κάποιο παιδάκι χρειάζεται βοήθεια προτιμήστε απλά να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο άτομο από το προσωπικό του σχολείου.

ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι για μας εδώ στην «Πουπού» και στο «Μένιο» το πιο σημαντικό κομμάτι για τη σωστή εξέλιξη της σχέσης μας η σωστή και αληθινή επικοινωνία. Η επικοινωνία η οποία δυστυχώς αλλοιώθηκε θέλοντας και μη από τους περιορισμούς του πρωτοκόλλου και από την στιγμή που ο γονιός δεν εισέρχεται στον εσωτερικό χώρο του σχολείου.  Προσπαθούμε λοιπόν όσο είναι εφικτό να έχετε μια επαφή με τη δασκάλα του παιδιού σας είτε στην παραλαβή είτε στην παράδοση του παιδιού . Αν κάποτε αυτό δεν είναι εφικτό και θέλετε να ρωτήσετε ή να ενημερωθείτε για ότιδήποτε απλά πέστε μας το για να το διευθετήσουμε . Αν είναι κάτι απλό μπορείτε  να ενημερώσετε το άτομο παραλαβής  των παιδιών για να το μεταφέρει στην δασκάλα του παιδιού σας. Και αν από την άλλη θέλουμε να σας αναφέρουμε εμείς κάτι που αφορά το παιδί σας, αν δεν σας δούμε θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά .Θέλουμε να ξέρετε πως για μας δεν είναι στόχος ούτε η ωραιοποίηση ,ούτε η βιτρίνα αλλά η σωστή και αντικειμενική προσέγγιση απέναντι σε κάθε οικογένεια του νηπιαγωγείου μας για το καλό των παιδιών. Από μέρους του προσωπικού αλλά και της διεύθυνσης  θα έχετε τη σωστή ενημέρωση για το παιδί σας και ότι πιστεύουμε και κρίνουμε πως πρέπει να το γνωρίζετε δεν θα διστάσουμε σε καμία περίπτωση να το μοιραστούμε μαζί σας. Γι αυτό άλλωστε είμαστε εδώ .Για να δουλέψουμε μαζί σας για τη σωστή εξέλιξη των παιδιών  και η καθεμιά με την προσωπικότητα της , την εμπειρία της αλλά και την αγάπη που τρέφει προ τα παιδιά, και σεβόμενες όλες πάντοτε τη φιλοσοφία και την ταυτότητα του σχολείου, κάνουμε ότι μπορούμε καθημερινά για να φέρουμε εις πέρας το ευλογημένο αυτό λειτούργημα.

Ότι θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, ανησυχία, προβληματισμό, απορία, παρατήρηση ,εισήγηση, νέες ιδέες θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε

 

Καλό μήνα!  Καλή σχολική Χρονιά!!