eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις ΜΑΗΣ 2022
ΜΑΗΣ 2022 PDF Print

Αγαπητοί γονείς,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία, αγάπη και ακόμα πιο απελευθερωμένες μέρες ευχόμαστε σε όλους μας!!

Ευχόμαστε να χαρήκατε όσο πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές το φετινό Πάσχα  παρέα με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν ! Πίσω στη ρουτίνα μας λοιπόν και η Πουπού και ο Μένιος είναι ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δημιουργική τους καθημερινότητα !

Να σας ευχαριστήσουμε επίσης όλους όσους συνεισφέρατε με το δικό σας τρόπο ο καθένας,  στις  ευπαθείς οικογένειες  που βοηθούμε κάθε χρόνο. Τόσο τα τρόφιμα που μαζέψαμε όσο και τα υπόλοιπα είδη πρώτης ανάγκης  αλλά και ο ρουχισμός ενίσχυσαν πάρα πολλές οικογένειες , οι οποίες είναι πραγματικά ευγνώμων για τη βοήθεια αυτή. Να σας υπενθυμίσουμε πως το σχολείο μας αποτελεί ολόχρονα εστία συλλογής ρούχων, τροφίμων , παπουτσιών ή άλλων χρήσιμων ειδών για ευπαθείς οικογένειες και σας ευχαριστούμε που ενισχύετε αυτή μας την προσπάθεια.

Επιστρέφουμε λοιπόν με τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης , αποχαιρετώντας  την με τα ανοιξιάτικα μαγιάτικα στεφανάκια που θα φτιάξουν τα παιδάκια μας! Μέσα στο μήνα επίσης αυτό θα γιορτάσουμε τη γιορτή της μανούλας ( 2η Κυριακή Μαΐου)  προσεγγίζοντας στα παιδιά τη σημασία αυτού του ανθρώπου στη ζωή μας αλλά και στη ζωή κάθε παιδιού!!

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Τον μήνα αυτό θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο οικολογικό μας θέμα – τη βιοποικιλότητα-  ταξιδεύοντας  στην εντομοχώρα για να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο  των εντόμων  αλλά και των λουλουδιών. Εξερευνώντας τη μαγική αυτή χώρα τα παιδιά θα μάθουν για τον τρόπο ζωής των εντόμων,  πώς ζουν, πού ζουν, τις συνήθειες τους , τα χαρακτηριστικά τους , το σώμα τους , τις ονομασίες τους και φυσικά θα δώσουμε περισσότερη έμφαση στα εργατικά μυρμήγκια και τις ακούραστες μέλισσες.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ζωή, η καθημερινότητα  αλλά και η συμπεριφορά αυτών των 2 εντόμων και πιστεύουμε πως έχουν να διδάξουν στα παιδιά πολλά μηνύματα σε σχέση με την εργατικότητα, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη , τη δημιουργικότητα αλλά και τη δύναμη που έχουμε όλοι μέσα μας ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης.

Η μυρμηγκοφωλιά και ο τρόπος που λειτουργούν τα μυρμηγκάκια καθημερινά για να επιβιώσουν και να ζουν αρμονικά , αλλά και η κυψέλη , το μελίσσι, το μάζεμα της γύρης , η ιεραρχία στην κυψέλη, οι εργασίες που γίνονται είναι θέματα που οπωσδήποτε αξίζει να τα προσεγγίζουμε με τα παιδάκια μας!!

Παράλληλα γνωρίζουμε τα είδη και τις διάφορες ονομασίες λουλουδιών , τα μέρη τους , τί χρειάζονται να μεγαλώσουν, πώς τα φροντίζουμε , ….

Το φετινό μας οικολογικό θέμα , τη βιοποικιλότητα, το έχουμε προσεγγίσει με τα παιδάκια από το μήνα Οκτώβριο μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων ,σε εβδομαδιαία βάση,  σε συνεργασία με την εταιρεία “ CYMEPA”. Αυτό το μήνα λοιπόν θα τον αφιερώσουμε στο θέμα αυτό για να ολοκληρώσουμε τις οικολογικές μας  ενέργειες .

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΟ!!!

Μέσα στα πλαίσια του θέματος μας , στις  10 (Μένιος)   &  13 (Πουπού)    θα φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την Γεωργία Μιχαηλίδου , κτηνίατρο στο επάγγελμα και λειτουργό του κέντρου μελισσοκομίας,  η οποία θα μιλήσει αλλά και θα δείξει στα παιδιά μια πραγματική κυψέλη με ζωντανές-πραγματικές μέλισσες κάτι που είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό για τα παιδιά!! Θα τους δείξει τις εργάτριες, τη βασίλισσα, τον κηφήνα και ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός. Επίσης θα μας μιλήσει για τη χρήση των πιο σημαντικών εργαλείων ενός μελισσοκόμου, τους κινδύνους που διατρέχει και ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί κανόνες που πρέπει να τηρεί για την ασφάλεια του. Θα μας δείξει επίσης πώς παίρνει ο μελισσοκόμος το μέλι από την κυψέλη και ποια επεξεργασία δέχεται μέχρι να φτάσει στο σπίτι μας.

Οι επισκέψεις όλων των φιλοξενούμενων γίνεται με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων .

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΩΣΤΑ ΣΧΟΙΝΙΟΥ

Στις 18/05 φιλοξενούμε στην «Πουπού» και στο «Μένιο» μας τη θεατρική παράσταση του Κώστα Σχοινιού « Μαθαίνουμε τα χρώματα στο Στρουμφοχωριό» .  Κόστος 5 ευρώ.

ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Αγαπητοί μας γονείς,  όπως θυμάστε είχαμε ορίσει την τελική γιορτή των παιδιών μας στις 8/06 στο Δημοτικό θέατρο Στροβόλου  . Η τελική μας γιορτή γινόταν πάντοτε πρώτα για να το απολαύσουν τα παιδάκια μας  και να το χαρούν σαν μια όμορφη ανάμνηση και δημιουργική εμπειρία και φυσικά μετά εμείς μαζί τους .Παρόλο που το αναμέναμε με πολλή χαρά και ανυπομονησία  , παρατηρούμε πως ο εγκλεισμός των 2 τελευταίων χρόνων σε αρκετά παιδάκια , ειδικά των πιο μικρών τάξεων, δημιούργησε έντονα συναισθήματα  εσωστρέφειας,  δυσπιστίας, δυσκολίας να εκτεθούν . Κάποια έχουν αποκτήσει ένα ενδοιασμό να εκδηλωθούν και μια ντροπαλότητα  να  εκφραστούν κινητικά μπροστά σε τρίτα άτομα πόσο μάλλον να ανεβούν σε σκηνή μπροστά σε τόσα μάτια .! Και είναι και αναμενόμενο . Για να βγουν στη σκηνή προϋπήρχαν άλλες πολύ σημαντικές κοινωνικές εμπειρίες  μέσα στη σχολική χρονιά …ώστε όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα πάνω στη σκηνή να εκτεθούν και παράλληλα να το απολαύσουν…. χαρούμενα !! Παρατηρώντας λοιπόν σε αρκετά παιδάκια αυτά τα χαρακτηριστικά  καταλήγουμε πως η εμπειρία αυτή μάλλον θα είναι στρεσσογόνα προς τα παιδάκια , ενώ θα τα βιάσουμε να φέρουν εις πέρας κάτι που δεν είναι έτοιμα να το κάνουν γιατί απλά η κοινωνική τους ζωή τα 2 τελευταία χρόνια δεν ήταν φυσιολογική ! Και επειδή  πάνω απ’ όλα είναι η συναισθηματική ισορροπία των παιδιών αποφασίσαμε να αναβάλουμε την τελική γιορτή στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Παρόλα αυτά ετοιμαζόμαστε για την τελετή αποφοίτησης των τελειόφοιτων μας και θα οργανώσουμε μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς διάφορες κοινωνικές  δραστηριότητες μαζί με σας και τα παιδιά μας ώστε να αναπληρώσουμε όσο μπορούμε το χαμένο χρόνο και να αρχίσουμε να χτίζουμε αυτά που « έχασαν» τα παιδιά μας. Θα  σας κρατάμε ενήμερους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ

Στις 26 & 27 Μαίου έχουμε τη φωτογράφηση των τελειοφοίτων μας .

26/05  Τελική αναμνηστική φωτογράφηση με ελεύθερο ντύσιμο

27/05  Φωτογράφηση τμημάτων και αποφοίτησης με ντίβενο  και φανελίτσα «Πουπούς»

(*15 Ιουνίου θα έχουμε και τη φωτογράφηση των τμημάτων της Πουπούς )

ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ: 08/08-31/08/22

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ