eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ PDF Print

 

 
ΝΙΟΒΡΗΣ 2020 PDF Print

ΝΙΟΒΡΗΣ 2020

Αγαπητοί γονείς,

Ακόμη ένας μήνας έφτασε στο τέλος του κι ένας άλλος ξεκινά….. Μπήκαμε κιόλας στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου και επιτέλους άρχιζε να μυρίζει λίγο Φθινόπωρο....!! Τα παιδάκια μας έχουν ήδη προσαρμοστεί πολύ καλά , μπήκαν στους ρυθμούς και στη ρουτίνα τους και ευχόμαστε έτσι να συνεχίσουμε.

Συνεχίζουμε επίσης να είμαστε όλοι πολύ προσεχτικοί και να λειτουργούμε με ασφάλεια και ατομική ευθύνη. Η διεύθυνση , οι δασκάλες και οι βοηθοί καθημερινά προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο σχολείο φροντίζοντας ώστε τα παιδιά να περνούν όσο πιο όμορφα και δημιουργικά γίνεται,  και τηρώντας παράλληλα στο μέγιστο δυνατό βαθμό όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης.  Να σας ευχαριστήσουμε επίσης που λειτουργείτε κι εσείς πολύ προληπτικά και με προσοχή όταν το παιδί σας εκδηλώνει κάποιο σύμπτωμα και το κρατάτε προληπτικά στο σπίτι. Με τα νέα μέτρα να σας παρακαλέσουμε να φοράτε όλοι μάσκα όταν μπαίνετε ακόμα και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Ας συνεχίσουμε όλοι να προνοούμε με την ευχή να πάνε όλα καλά .

Σημαντικό επίσης να παραμένουμε ψύχραιμοι στην καθημερινότητα μας και να μην αγχωνόμαστε υπερβολικά . Ταπεινή μας άποψη να φιλτράρουμε λίγο όσα ακούμε γύρω μας για να μην «πέφτουμε» συναισθηματικά…..  Είναι νέες συνθήκες , προσέχουμε ναι, αλλά ζούμε την κάθε μέρα ξεχωριστά και όσο πιο ήρεμα μπορούμε χωρίς υπερβολικό άγχος και ανησυχία.  Το χαμόγελο μας , η υπομονή μας, η αισιοδοξία μας και η θετικότητα μας είναι τα «όπλα» της καθημερινότητας μας . Το οφείλουμε πρώτα στα παιδιά μας και μετά στους ίδιους μας τους εαυτούς ! …Και ότι έρθει θα το αντιμετωπίσουμε . Ζούμε τη μέρα λοιπόν……

Ο Οκτώβρης ήταν ένας πραγματικά πολύ ενδιαφέρον μήνας και πολύ δημιουργικός λόγω και του θέματος με τα συναισθήματα και την μοναδικότητα  !!! Σημαδεύτηκε επίσης με το πάρτυ γενεθλίων της Λίνας,  της καμηλοπάρδαλης μας , που αποτέλεσε και την ηρωίδα του μήνα!! Τα παιδιά το χάρηκαν πολύ και το διασκέδασαν προσπαθώντας να δώσουν στην καμηλοπάρδαλη το μήνυμα της σημασίας της μοναδικότητας και της αποδοχής !

 

ΘΕΜΑ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Το Αστέρι της Φιλίας» είναι το Φθινοπωρινό παραμύθι που θα αποτελέσει την αφόρμηση του επόμενου μας θέματος. Τα 5 ζωάκια της παρέας περιμένουν να πέσει το τελευταίο φύλλο του Φθινοπώρου , το οποίο μοιάζει πολύ με ένα αστέρι…..το αστέρι της φιλίας ….και τα 5 φιλαράκια δυναμώνουν τη φιλία τους περιμένοντας το να πέσει. Μέσα από το παραμύθι θα γνωρίσουμε το Φθινόπωρο με τη βροχή, τον άνεμο, τα φύλλα που αλλάζουν χρώμα και πέφτουν , τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα, τον γεωργό και τη σπορά, τα φθινοπωρινά φρούτα και τις καιρικές αλλαγές της εποχής.

Α. «Φθινόπωρο στη χρωματοχώρα» (2χρονα)

Τα 3 τμήματα των 2χρονων θα καλωσορίσουν το Φθινόπωρο ταξιδεύοντας παράλληλα στη μαγική χώρα των χρωμάτων. Σιγά σιγά όμως ανακαλύπτουν πως και στη χρωματοχώρα είναι Φθινόπωρο….!!!Και έτσι όλα γίνονται πιο όμορφα με τα πρωτοβρόχια, τον κυρ-άνεμο, τη δυνατή βροχή, τα κίτρινα, πορτοκαλιά και κόκκινα φύλλα που πέφτουν, τα φθινοπωρινά φρούτα, τις πολύχρωμες ομπρελλίτσες, τα φυλλοβόλα δεντράκια που ξεγύμνωσαν τα κλαδιά τους, τα σποράκια του γεωργού που χρειάζονται φροντίδα να μεγαλώσουν και τα αποδημητικά πουλιά που φεύγουν για πιο ζεστές χώρες.

Αφόρμηση για όλα αυτά θα είναι το ουράνιο τόξο της Χρωματοχώρας που ξαφνικά έχασε τα χρώματα του και τα ζητά από το Φθινόπωρο….Άραγε τα έχει όλα το Φθινόπωρο ή θα χρειαστεί και τη βοήθεια των παιδιών για να τα αποκτήσει και να γίνει και πάλι όπως πριν;;;!!!!!

Στόχος μέσα από το ταξίδι αυτό να έρθουν σε πρώτη επαφή τα παιδάκια με τα χρώματα αλλά και με την έννοια Φθινόπωρο και τι σημαίνει αυτό, τι περιλαμβάνει και τι το χαρακτηρίζει.

Β. «Φθινόπωρο στη σχηματοχώρα» (3χρονα)

Ένα παρόμοιο μαγικό ταξίδι θα ξεκινήσουν τα 3 τμήματα των 3χρονων αλλά αυτή τη φορά το Φθινόπωρο επισκέπτεται τη σχηματοχώρα . Ήρωας μας ο Κύριος Σχηματούλης ο οποίος άρχισε ξαφνικά να κρυώνει, να βρέχεται και να περπατά ανάμεσα στα φύλλα ……Οι σχηματούληδες που ζουν στη σχηματοχώρα μη γνωρίζοντας τι είναι το Φθινόπωρο τρέχουν να κρυφτούν και μπερδεύουν τα σπιτάκια τους…..!!!Τα παιδιά καλούνται να τα γνωρίσουν, να τα αναγνωρίσουν και να τα οδηγήσουν σιγά σιγά στα σωστά σπιτάκια!!!

Στόχοι μας εδώ και πάλι η γνωριμία με το Φθινόπωρο και τις έννοιες που το αντιπροσωπεύουν, πρωτοβρόχια, φρούτα, ομπρέλλα, κρύο, άνεμος, φυλλοβόλα και αειθαλή δεντράκια, όργωμα –γεωργός , σπορά, παρασκευή ψωμιού, φύτεμα σπόρων, πειράματα πρόβλεψη, υπόθεση , επαλήθευση.  Παράλληλα γνωρίζουν τα σχήματα τόσο τα 4 βασικά  αλλά και την καρδούλα και το αστέρι.

 

 

 

 

Γ. «Φθινόπωρο στη σχηματοχώρα και αριθμοχώρα» ( 4χρονα)

Το Φθινόπωρο αυτή τη φορά παρέα με τα μεγαλύτερα παιδιά επισκέπτεται τόσο τη σχηματοχώρα αλλά και την αριθμοχώρα.

Θα γίνει επανάληψη στα σχήματα και διδασκαλία του ρόμβου και  του ημικύκλιου και του οβάλ. (διδασκαλίες που θα καλύψουν όλη τη σχολική χρονιά)

Οι αριθμοί προσπαθούν να μπουν στη σωστή σειρά αλλά ο δυνατός άνεμος  και τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου  δεν τους αφήνουν να πετύχουν το στόχο τους . Ζητούν τη βοήθεια των παιδιών . Άραγε θα τα καταφέρουν;;

Στόχος η επαφή και η γνωριμία με το Φθινόπωρο εντάσσοντας και τον αναδυόμενο αλφαβητισμό στα 4χρονα παιδιά και παράλληλα η ποσοτική, αριθμητική και οπτική αντίληψη των αριθμών. Οι στοχοί αυτοί αποτελούν μακροχρόνιους στόχους της σχολικής χρονιάς και όχι του μήνα Νιόβρη φυσικά. Το κάθε παιδί  εμπεδώνει τη μάθηση με τους δικούς του ρυθμούς  ανάπτυξης και ετοιμότητας. Γι αυτό και γίνεται επανάληψη κατά τη διάρκεια των εβδομάδων ολόχρονα.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ

Αγαπητοί μας γονείς, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό οργανώνουμε με όλες τις αλεπουδοοικογένειες , μια εκδρομή στο βουνό , στην Μάντρα των Καμπιών !! Μια πολύ όμορφη  και γεμάτη εμπειρία , με παιγνίδια , τραγούδια, βόλτα  στο μονοπάτι της φύσης , ψήσιμο …..!! Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας το επιτρέπουν να το οργανώσουμε …..προς το παρόν….  Ευχή μας όμως, να μας δοθεί ευκαιρία να την πραγματοποιήσουμε μέσα στην σχολική χρονιά κάποια στιγμή , έτσι ώστε να απολαύσουμε την μοναδική αυτή εμπειρία!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ και ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ 2021-22

Σας ενημερώνουμε πως από το μήνα Νοέμβριο ξεκινούν οι ΝΕΕΣ εγγραφές αλλά και για τη σχολική χρονιά 2021-22. Όσο αφορά τα καινούρια παιδάκια που θέλουν να ενταχούν στη μεγάλη μας αλεπουδοοικογένεια προτεραιότητα έχουν πάντοτε τα αδελφάκια και συγγενικά παιδιά των ήδη υφιστάμενων οικογενειών μας οπόταν σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα . Τα υφιστάμενα παιδιά , που ήδη φοιτούν στην «Πουπού» μας, θα πρέπει να κάνουν εγγραφή τον Γενάρη . Θα σας σταλεί σχετικό μήνυμα και έντυπο αργότερα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ σας προσκαλούμε σε μια διαδικτυακή συνάντηση με θέμα « Η ανάπτυξη του παιδιού μου : τί χρειάζεται να γνωρίζω;», που έχει ως κύριο στόχο να ενημερώσει εμάς τους γονείς για τα σημαντικότερα αναπτυξιακά στάδια της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας καθώς και να συζητήσουμε και τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του παιδιού . Η διάλεξη συζήτηση θα γίνει από τη Δρ. Μαρία Κούσιου (Εγγεγραμένη σχολική και κλινική ψυχολόγος και την κα. Νίνα Μιχαήλ  ( Εγγεγραμμένη Σχολική Ψυχολόγος). Εάν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε παρακαλούμε όπως ενημερώσετε την Δέσπω με ένα μήνυμα στο 99645894 ( ονοματεπώνυμο και ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα ακολουθήσει ηλεκτρονικό μήνυμα για το πώς μπορείτε να συνδεθείτε για να συμμετέχετε στη συνάντηση  . Η διάλεξη – συζήτηση θα διαρκέσει γύρω στην 1 ώρα και 15 λεπτά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τέτοια περίοδο , μέσα στον Νοέμβριο μήνα ξεκινούν  και οι αξιολογήσεις των παιδιών μας  των 4χρονων  (Μένιος) και οι συναντήσεις γονέων για ενημέρωση. Λόγω των συνθηκών ,οι ενημερώσεις γονέων φέτος  θα προτιμήσουμε να  γίνουν τηλεφωνικά  για περισσότερη ασφάλεια. Θα ορίσουμε τηλεφωνικά ραντεβού σύντομα ( για τα παιδάκια του Μένιου) και θα σας τα κοινοποιήσουμε . Οι αξιολογήσεις των 3χρονων θα πραγματοποιηθούν  μέσα στον Γενάρη- Φλεβάρη και των 2χρονων τον Μάρτη  ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδάκια, αφού πέρασε η περίοδος προσαρμογής τους,  να εκφραστούν περισσότερο και  να εξελιχθούν , για να είμαστε πιο αντικειμενικοί . Αγαπητοί μας γονείς εννοείται πως πέραν της αξιολόγησης αυτής , πιο σημαντική για μας είναι η καθημερινή μας επικοινωνία. Δεν περιμένουμε την αξιολόγηση για να σας αναφέρουμε κάτι σημαντικό που θέλουμε να επιληφθούμε στο παιδί…Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχετε επαφή με τις δασκάλες τουλάχιστον την ώρα παράδοσης ή παραλαβής των παιδιών για να μπορείτε να έχετε κάποια ενημέρωση . Παρόλα αυτά αν κάποιος νιώθει πως θέλει κάτι περισσότερο από τη δασκάλα του παιδιού του , ενημερώστε μας για να διευθετήσουμε μια τηλεφωνική  επικοινωνία .

ΑΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  : 24/12/20 - 1/01/2021, 06/01/2021

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

 
ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020 PDF Print

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2020

Αγαπητοί γονείς,

Πλησιάζουμε όπου νάναι στον δεύτερο μήνα της σχολικής χρονιάς. Πέρασε ο δύσκολος για όλους μας Σεπτέμβρης και τα περισσότερα παιδάκια έχουν προσαρμοστεί στη νέα τους ρουτίνα. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους και κυρίως τους νέους γονείς για την πολύ καλή συνεργασία και επικοινωνία που έδειξαν στις δύσκολες μέρες της προσαρμογής μέχρι τα παιδιά να μας εμπιστευτούν και να νιώσουν ασφάλεια μαζί μας. Είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε όλοι την ειλικρινή και συνεχή επικοινωνία για το καλό των παιδιών μας. Αν κάποια παιδάκια δεν έχουν συνηθίσει ακόμα το αποχωρισμό είναι εντελώς φυσιολογικό .Το κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς, το δικό του χαρακτήρα και προσωπικότητα. Οφείλουμε να σεβαστούμε όλοι μας το παιδί και να κάνουμε ακόμα λίγη υπομονή συνεχίζοντας την καλή συνεργασία για να πετύχουμε μαζί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι κυριότεροι στόχοι μας το μήνα Σεπτέβρη αφορούσαν την ομαλή προσαρμογή όλων των παιδιών μικρών και μεγάλων στο νέο τους περιβάλλον, με τις δασκαλίτσες τους, τους φίλους τους  και τη νέα τους ρουτίνα. Φυσικά η κάθε ηλικία είχε τους δικούς της πιο ειδικούς στόχους προσαρμογής.

Τα 2χρονα έπρεπε πρώτα απόλα να αγαπήσουν και να νιώσουν ασφάλεια με τις δασκαλίτσες και να συνηθίσουν τον αποχωρισμό από εσάς τους γονείς επιβεβαιώνοντας μέσα τους πως φεύγετε αλλά πάντα επιστρέφετε, πως δεν τα εγκαταλείπετε. Να νιώσουν συναισθηματικά ασφαλή και να αισθανθούν τη χαρά, την αγκαλιά, το χάδι , τη σημασία και κυρίως ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ από το σχολικό περιβάλλον. Να αγαπήσουν το σχολείο και να αρχίσουν να νιώθουν καλά μέσα σε μια ομάδα.

Τα 3χρονα έπρεπε σιγά σιγά να προσαρμοστούν και να αγαπήσουν τη νέα τους δασκαλίτσα. Οι πρώτες δασκαλίτσες των παιδιών είναι πολύ σημαντικές γι αυτά όπως και η πρώτη τους τάξη, γι’αυτό και τις πρώτες μέρες ίσως κάποια παιδιά να κατευθύνονταν προς αυτήν. Ήθελαν κι αυτά το χρόνο τους να συνειδητοποιήσουν την αλλαγή της δασκάλας και του τμήματος αλλά και το νέο πρόγραμμα το οποίο διαφέρει . Έρχονται πλέον σε επαφή και με πιο πολλούς εκπαιδευτικούς.Των αγγλικών, της γυμναστικής και της μουσικής. Δεν έχουν 2 μισάωρα διαλείμματα αλλά ένα μονόωρο. Όλα αυτά αν και είναι θετικά και ωφέλιμα για τα παιδιά δεν πάυουν να είναι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη τους ρουτίνα , άρα είναι φυσιολογικό που κι αυτά  ήθελαν το χρόνο τους.

Τα παιδιά του «Μένιου»  ήθελαν κι αυτά το χρόνο προσαρμογής τους γιατί είχαν αλλαγή σχολείου , από την «Πουπού» στο «Μένιο» και  αλλαγή δασκάλων. Πρώτοι στόχοι των δασκάλων ήταν να συνδεθούν τα παιδιά μεταξύ τους αλλά και με τη δασκάλα τους. Να σιγουρευτούμε ότι όλα τα παιδιά είναι σε μια ομάδα παιδιών και έχουν παρέα ,έχουν φίλο και παίζουν. Βασική μας έγνοια κανένα παιδί να μην μένει μόνο του , απομονωμένο, χωρίς να το πλησιάζει ή να συναναστρέφεται έστω και με ένα παιδί. Πρώτο μας μέλημα λοιπόν ήταν η κοινωνικοποίηση των παιδιών και η συναισθηματική τους ασφάλεια και μετά τα άλλα όλα. Πολύ σημαντικό επίσης να αγαπήσουν το νέο τους σχολικό περιβάλλον και να νιώσουν περήφανα που μεγάλωσαν και ανήκουν πλέον στο «Μένιο».

Επίσης τον  μήνα Σεπτέμβριο ασχοληθήκαμε με τη γνωριμία με το σχολείο μας, τα πρόσωπα, τους φίλους μας, τους κανόνες της τάξης, την καθαριότητα του σώματος, της τάξης μας, του σχολείου μας και του περιβάλλοντος γύρω μας.

Το θέμα με την καθαριότητα ολοκληρώθηκε την τελευταία βδομάδα με την απονομή των βραβείων ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ σε όλα τα παιδάκια για την προσπάθεια τους. Φυσικά όλα όσα μας δίδαξαν οι ήρωες μας θα τα εμπεδώσουμε μέσα από την καθημερινότητα μας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν μικρές ευθύνες συγυρίσματος, τακτοποίησης των παιγνιδιών τους, τήρησης κανόνων υγιεινής όπως πλύσιμο χεριών μετά την αυλή, πριν το φαγητό, μετά τη χρήση της τουαλέττας..κ.τ.λ.

ΘΕΜΑΤΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ, Ο ΕΑΥΤΟς ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ»

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο η «Πουπού» δίνει τη μεγαλύτερη σημασία στην ανάπτυξη των παιδιών είναι το συναισθηματικό κομμάτι , γι’ αυτό και σχεδόν κάθε βδομάδα αφιερώνουμε κάποια διδασκαλία για την καλλιέργεια και την εμπέδωση κάποιων βασικών συναισθηματικών αξιών αλλά και έκφρασης συναισθημάτων.

Θεωρούμε λοιπόν πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε τη σχολική μας χρονιά γνωρίζοντας στα παιδιά τους φίλους μας τους συναισθηματούληδες!! Τον Κύριο Χαρούμενο , την Κυρία Λυπημένη , Τον Κύριο Φοβισμένο, Τον Κύριο Θυμωμένο και στα πιο μεγάλα παιδιά να ασχοληθούμε και με πιο βαθιά συναισθήματα όπως απογοήτευση, ζήλια, θαυμασμός, έκπληξη, κούραση, …..

«Η ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΛΑ»

Ξεκινάμε λοιπόν το θέμα μας με το πιο πάνω παραμύθι , το οποίο έχει σκοπό να ανακαλύψουμε πόσα συναισθήματα ένιωσε η φίλη μας η καμηλοπάρδαλη ώσπου να κατανοήσει το πρόβλημα της και να το αποδεχτεί. Δεν έβλεπε καλά …αλλά έκανε τα πάντα για να ΜΗΝ αναγκαστεί να φορέσει γυαλιά ….έβρισκε 1002 λύσεις για να μην αποδεχτεί τον εαυτό της !

Σίγουρα ένιωσε ΛΥΠΗ όταν συνειδητοποίησε πως δεν έβλεπε καλά, ένιωσε ΘΥΜΟ όταν κάποια ζωάκια την κοροίδεψαν για τα παθήματα της, ένιωσε ΦΟΒΟ όταν έπεσε στο ποτάμι και κινδύνεψε να πνιγεί , ένιωσε ΝΤΡΟΠΗ όταν  είδε τον εαυτό της να καθρεφτίζεται στο ποτάμι με όλα εκείνα τα αξεσουάρ που φόρτωσε στο σώμα της προκειμένουν να ΜΗΝ βάλει γυαλιά , ένιωσε ΠΟΝΟ όταν σκόνταψε πάνω στο φίδι και έπεσε, ένιωσε όμως ΧΑΡΑ και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ όταν τελικά φόρεσε τα γυαλιά και μπόρεσε να δει καθαρά!!!Αυτά λοιπόν τα συναισθήματα θα τα γνωρίσουμε και θα τα αναλύσουμε . Γνωρίζοντας τα συναισθήματα μας και εκφράζοντας τα , θα γνωρίσουμε καλύτερα και θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Ο ΕΑΥΤΟΣ μας  λοιπόν είναι ότι πιο πολύτιμο έχουμε ! Για να τον αγαπήσουμε πρέπει να τον γνωρίσουμε καλά ! Έτσι θα ξεκινήσουμε πρώτα γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας! Το σώμα μας , τα μέρη του σώματος μας και τι εξυπηρετεί το καθένα. Οι 5 μας αισθήσεις και σε τί μας βοηθούν. Και  φυσικά οι ανάγκες μας για φαγητό, για νερό, για ύπνο και ξεκούραση, για γέλιο και διασκέδαση, αλλά και για ΑΓΑΠΗ.

Άρα στο θέμα αυτό θα δώσουμε έμφαση στο σώμα μας αλλά παράλληλα και στην καρδούλα μας και τα συναισθήματα που νιώθει.  Ο Άκης ο Σωματάκης και η Ρούλα η Καρδούλα είναι ήρωες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα παιδιά για να τους μάθουν για τη σημασία να είναι και οι 2 καλά  ή ακόμα πιο σημαντικό πόσο επηρεάζει ο σωματάκης την καρδούλα και η καρδούλα τον σωματάκη.

Όταν η καρδούλα είναι χαρούμενη , αυτό το νιώθει  και ο σωματάκης , όταν πληγωθεί ο σωματάκης  αυτό το νιώθει αμέσως και η καρδούλα. Άρα πρέπει και τους 2 να τους φροντίζουμε και να τους προσέχουμε !! Πώς όμως;;

Και εδώ εμφανίζονται και οι συναισθηματούληδες οι οποίοι παρουσιάζονται στα παιδάκια με πολύ παιγνιώδη τρόπο και μιλούν , γελούν , χορεύουν, τραγουδούν αλλά παράλληλα λυπούνται , κλαίνε , θυμώνουν , φοβούνται , ντρέπονται , γκρινιάζουν ..κτλ…

Στόχος να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας , να μάθουμε να τα εκφραζουμε όποια και να είναι αυτά! Δεν  υπάρχουν θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Απλά σιγά σιγά μαθαίνουμε να τα διαχειριζόμαστε ώστε στον θυμό μας να μην πληγώνουμε κάποιον φίλο μας ή τον εαυτό μας , ή στο φόβο  μας να μιλούμε να το εκφράζουμε και να μην το « καταπίνουμε» . Και πολύ σημαντικό στις ηλικίες αυτές των παιδιών μας είναι να τα εκπαιδεύσουμε στο όταν χρειάζομαι κάτι προσπαθώ να το ζητώ , να το εκφράζω με λόγια και όχι να χτυπώ ή να σπρώχνω , να λέω το παράπονο που έχω στον φίλο μου,  να ζητάω βοήθεια όταν την χρειάζομαι,  να διαφωνώ όταν δεν μου αρέσει κάτι και να διεκδικώ όταν κάτι μου ανήκει , να κατανοώ ότι όταν ο φίλος μου αλλάζει φατσούλα και φαίνεται λυπημένος ή πάει να κλάψει σημαίνει δεν του αρέσει αυτό που του λέω ή του κάνω και πρέπει να το σταματήσω. Η ενσυναίσθηση είναι από τα πιο δυσκολα να εγκαθιδρυθούν στον άνθρωπο και υπάρχουν πολλοί ενήλικες που δεν την κατέχουν…. Όμως είναι από αυτές τις ηλικίες που ξεκινά η καλλιέργεια της και βασικοί υπεύθυνοι είναι η οικογένεια και το σχολείο , οι πρώτοι εκπαιδευτικοί. Εννοείται πως όλα τα πιο πάνω  η κάθε δασκάλα θα τα εμβαθύνει ανάλογα με την ηλικία των παιδιών της για να είναι όσο πιο κατανοητά γίνεται.

Πολλές φορές μας εκπλήσσουν τα παιδιά πόσα περισσότερα τελικά μπορούν να

καταγράψουν από αυτά που εμείς νομίζουμε …..Γι ‘αυτό μη διστάσετε να μας ενισχύσετε στα θέματα αυτά με τον δικό σας τρόπο στο σπίτι, είτε με δικά σας παραμυθάκια , είτε μέσα από ένα διάλογο που θα κάνετε με τα παιδάκια είτε μέσα από μια απλή συμβουλή που θα δώσετε στο παιδί σας ….κι ας δείχνει πως δεν αντιλαμβάνεται πολύ και είναι μικρό …εσείς εκφράστε αυτό που θέλετε και νιώθετε … και ένα μικρό σποράκι να φυτέψετε ..σιγά σιγά θ’άνθίσει!

Για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο θέμα αυτό θα θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδάκια να εκφραστούν , να μιλήσουν ,να περιγράψουν , να νιώσουν…. Θα θέλαμε λοιπό  από όλους σας να μας φέρετε στο σχολείο μια δική σας οικογενειακή φωτογραφία την οποία θα αξιοποιήσουμε  με διαφορετική προσέγγιση και τρόπο για την κάθε ηλικία.

Τα 2χρονα μας θα νιώσουν όμορφα και θα βοηθήσει πολύ στη συναισθηματική τους προσαρμογή και επαφή με το σχολείο να φέρουν τα πρόσωπα της οικογένειας τους στο σχολείο τους , να τα δείξουν και να μιλήσουν στους φίλους τους, αφού μετά θα τις αναρτήσουμε και σε περίοπτη θέση στην τάξη για να τις βλέπουν και να νιώθουν όμορφα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά  θα  μιλήσουν σίγουρα εκτενέστερα για τη δική τους οικογένεια    πάντα  με σεβασμό και στις διαφορετικές οικογένειες που μπορεί να υπάρχουν  (π.χ διαζευγμένοι γονείς, οικογένειες που ζουν με παππού και γιαγιά, οικογένειες με 1 ή 2 ή 3 παιδάκια , οικογένειες με δίδυμα αδελφάκια…..). Αυτά τα θέματα σας διαβεβαιώνουμε πως τα προσεγγίζουμε με μεγάλη λεπτότητα (μετά από συμβουλευτική από την παιδοψυχολόγο μας που συνεργαζόμαστε)   αλλά και πολύ απλά, χωρίς πολλές επεξηγήσεις και λεπτομέρειες .Δίνουμε έμφαση πως είναι αποδεχτό και φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικά πλαίσια οικογενειών, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν για το δικό τους τύπο οικογένειας (κυρίως στα μεγαλύτερα παιδιά). Αυτό τα βοηθά να νιώθουν καλά με αυτό που βιώνουν γιατί συνειδητοποιούν πως και άλλα παιδιά γύρω τους μπορεί να βιώνουν πανομοιότυπο τρόπο ζωής.

Βασικές Έννοιες : Ο εαυτός μου , το σώμα μου, οι 5 αισθήσεις  , η οικογένεια μου, συναισθήματα, έκφραση.

Όλα τα πιο πάνω προσεγγίζονται στα παιδιά μέσα από όλα τα θέματα του νηπιαγωγείου και μέσα από όλες τις διδασκαλίες γιατί το κάθε παιδί μαθαίνει και αφομοιώνει τη γνώση  με διαφορετικό τρόπο αλλά και γιατί η γνώση αποδείχτηκε πως  εγκαθιδρύεται καλύτερα στο παιδί όταν διδάσκεται μέσα από διαφορετικές μορφές και πλαίσια. Άρα τα παραμύθια μας θα είναι σχετικά, τα τραγουδάκια μας, το κουκλοθέατρο, οι κατασκευές μας, τα ομαδικά μας παιγνίδια , η μουσική και κίνηση μας θα προάγει αυτές τις έννοιες.

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Δυστυχώς όσο αφορά τα προαιρετικά μας προγράμματα ακόμα δεν είμαστε σε θέση να τα εφαρμόσουμε λόγω του περιορισμού στο πρωτόκολλο μας της μη ανάμιξης τμημάτων.  Τα τμήματα των προγραμμάτων αυτών συμπληρώνονταν μετά από την ανάμιξη παιδιών από διαφορετικά τμήματα. Ευχόμαστε πως σύντομα θα επανέλθουμε στις παλιές μας ρουτίνες.

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Τα 3χρονα και 4χρονα αλεπουδάκια έχουν ξεκινήσει επίσης την επαφή με την αγγλική γλώσσα μαζί με την teacher Marilena. Θα σας αποστέλλουμε  το πρόγραμμα των αγγλικών κάθε δεκαπενθήμερο . Κάθε τριτη βδομάδα θα αφιερώνεται στην εμπέδωση και στην επανάληψη όλων όσων προσεγγίσαμε τις 2 προηγούμενες βδομάδες ώστε να εγκαθιδρύεται καλύτερα η μάθηση αλλά και για να μπορεί η Μαριλένα μας  να παρακολουθεί  την εξέλιξη των παιδιών στα όσα έχουν διδάξει. Η διδασκαλία της αγγλικής γίνεται όπως και όλα τα υπόλοιπα θέματα με παιγνιώδη μορφή .

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΜΑΣ!

Παράλληλα τα 3χρονα και τα 4χρονα ξεκίνησαν και τη γυμναστική με τον αγαπημένο μας γυμναστή Πέτρο Μιλτιάδους. Η γυμναστική γίνεται 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη). Απαραίτητα εκείνη τη μέρα άνετα παπούτσια στα παιδάκια κατά προτίμηση αθλητικά και άνετα ρουχαλάκια επίσης.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΑΣ!!

Το μήνα Οκτώβριο θα ξεκινήσει και η μουσική προπαίδεια στα 3χρονα και τα 4χρονα .

1 φορά τη βδομάδα έρχεται η Χαρά Παπάμιχαήλ , η οποία με την ενέργεια που την διακατέχει αλλά και την πλούσια μουσικότητα της ταξιδεύει με τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της μουσικής, του τραγουδιού, των μουσικών οργάνων και της μουσικοκινητικής αγωγής και έκφρασης.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 • Τα παιδάκια που φοράνε πανάκι είναι σημαντικο τα πανάκια τους και όλα τα απαραίτητα για το άλλαγμα να είναι σε ένα μικρό τσαντάκι μέσα στην τσαντούλα του παιδιού για να μπορεί το παιδάκι με τη δασκάλα του να τα μεταφέρουν πιο εύκολα. Αναγράψτε το όνομα του παιδιού στο τσαντάκι .
 • Τα παγουράκια των παιδιών είναι σημαντικό να αναγράφουν το όνομα του παιδιού σας πάνω όπως και όλα τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών. Επίσης να σας αναφέρουμε πως τα παγούρια των παιδιών ξαναγεμίζονται κατά τη διάρκεια της μέρας είτε από τις βοηθούς . Υπάρχουν επίσης σταθερές στιγμές κατά τη διάρκεια της μέρας που ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πίνουν νερό, πέραν από τις φορές που θα πιουν και μόνα τους αφού διψούν.
 • Χρησιμοποιείτε καθημερινά σταθερά δοχεία φύλαξης (ταπερ) για τη μεταφορά του προγεύματος και φρούτου του παιδιού σας για να είναι και για τις δασκάλες πιο βολικό στην αναγνώριση. Αποφεύγετε τα γυάλινα δοχεία για τους αυτονόητους λόγους.
 • Αν έχετε κάτι που πρέπει να μπει στο ψυγείο είναι σημαντικό να το αναφέρετε εσείς στη δασκάλα που παραδίδετε το παιδί σας το πρωί.
 • Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο τα αφήνουμε ελέυθερα να εκφραστούν , να δημιουργήσουν , να ζωγραφίσουν, να μπογιατίσουν, να παίξουν με τις πετρούλες, να φάνε μόνα τους (όσα μπορούν) , να λερωθούν , να απολάυσουν τη μέρα τους .Είναι λοιπόν προτιμότερο να ντύνετε τα παιδιά με βολικά και άνετα ρούχα και να  έχετε 4-5 φορεσιές που θα είναι τα σχολικά ρούχα του παιδιού.
 • Αποφεύγετε να βάζετε ξηρούς καρπούς των παιδιών στο σχολείο. Κατανοούμε πως είναι πολύ υγιεινοί και είναι καλό να υπάρχουν στο διατροφολόγιο των παιδιών αλλά μέσα σε μια ομάδα μικρών παιδιών θα πρέπει να διασφαλίζουμε πάνω απόλα την ασφάλεια τους. Υπάρχει λοιπόν μεγάλος κίνδυνος στραβής κατάποσης ή ένα άλλο παιδί που δεν έχει φάει ακόμη ξηρό καρπό ή είναι αλλεργικό στους ξηρούς καρπούς να το βάλει στο στόμα του από περιέργεια για να δοκιμάσει.
 • Τα φρούτα των παιδιών τα κόβουμε εμείς προτού τα σερβίρουμε στα παιδιά. Κόβονται σε μορφή «τσιπς» για σκοπούς ασφάλειας ιδιαίτερα στα πιο μικρά παιδιά. Σε περίπτωση όμως που βάζετε σταφύλι στο παιδί είναι προτιμότερο να κόβετε τη ρόγα στα 4 για σκοπούς ασφάλειας και πάλι.Το σταφύλι και το καρότο θεωρούνται τα πιο επικίνδυνα για πνιγμό. Αν θα βάλετε στο παιδί καρότο θα τα κόβετε σε πολύ λεπτά στικς.

Εθνικές Επετείοι

Την 1η και 28η Οκτωβρίου τα παιδιά φτιάχνουν τη δική τους σημαιούλα (κυπριακή κ ελληνική) και παρελαύνουμε  ανά τμήμα στην αυλή του σχολείου μας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΤΟ

 • «Η καμηλοπάρδαλη που δεν έβλεπε καλά »  Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη
 • «Το Μωρό Αγαπά»   Μάικλ Λόρενς Εκδ. ΑΓΚΥΡΑ
 • «Η δύναμη της αγάπης» Caroline Richards Εκδ. susaeta
 • «Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ» Χέλεν Ντοχέρτι Εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ
 • «Σ’αγαπώ όπως είσαι»  Εκδ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗς/ΠΥΡΑΜΙΔΑ
 • «Εγώ κι εσύ για πάντα μαζί» Caroline Pedler Εκδ. ΠΥΡΑΜΙΔΑ
 • Η σειρά του Έλμερ του πολύχρωμου ελέφαντα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!

 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2020 PDF Print

 

 

ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2020

Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε με ασφάλεια , υγεία και ηρεμία . Με όμορφες , μοναδικές στιγμές γεμάτες χαμόγελα και ΑΓΑΠΗ!!! Ευχόμαστε να ξεκουραστήκατε τις μέρες του Αυγούστου και να επιστρέψετε όλοι ανανεωμένοι παρέα με τα αλεπουδάκια μας!

Οι δασκαλίτσες της «Πουπούς» και του « Μένιου» μας, είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν τα αλεπουδάκια τους . Οι νέες δασκαλίτσες μας , τις οποίες και καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας , έχουν εκπαιδευτεί και ενημερωθεί μέσα στον μήνα Αύγουστο για τη φιλοσοφία και τις αρχές του σχολείου μας και είναι κι αυτές έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό  και τις νέες τους ιδέες για το καλό των παιδιών μας και του σχολείου μας ! Είμαστε σίγουροι πως  θα τις αγκαλιάσετε , θα τους δώσετε λίγο τον χρόνο τους να προσαρμοστούν κι αυτές στον νέο  επαγγελματικό τους χώρο ,για να χτίσουμε σιγά σιγά μαζί μια όμορφη σχέση και συνεργασία ! Ανανεωθήκαμε λοιπόν και ξανά πίσω στη ρουτίνα μας.

ΤΜΗΜΑΤΑ – ΔΑΣΚΑΛΙΤΣΕΣ

Α’Τμήμα 2χρονων : Μιχαέλλα Ελισσαίου και Ελένη Ζοττή

Β’Τμήμα 2χρονων: Μαρία Χριστοφίδου και Άντρια Τουμάζου

Α’Τμήμα 3χρονων: Λητώ Κυριακίδου

Β΄Τμήμα 3χρονων: Ιωάννα Γρηγορίου

Γ’Τμήμα 3χρονων: Γαβριέλα Σιεκκέρη

Μένιος : Α’τμήμα 4χρονων: Άντρη Αντρέου

Β’Τμήμα 4χρονων: Μαρία Κυριάκου

Γ Τμήμα 4χρονων: Κατερίνα Χατζήμιχαήλ

ΚΟΡΩΝΟΙΟς ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Σίγουρα είναι ένας διαφορετικός Σεπτέμβρης με φόντο τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοιού να εξακολουθούν να ισχύουν και στο νηπιαγωγείο, οπόταν να σας παρακαλέσουμε όλους ανεξαιρέτως να δείξετε τη συνεργασία που δείξατε και  το δίμηνο που ανοίξαμε πριν το καλοκαίρι για να πάνε όλα καλά και αυτή τη χρονιά.  Το θετικό με το νέο πρωτόκολλο είναι η χαλάρωση της σωματικής αποστασιοποίησης μεταξύ των παιδιών . Στους ενήλικες όμως ισχύει .

Έτσι εξακολουθούμε να παραλαμβάνουμε και να παραδίδουμε τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και να σας παρακαλέσουμε να τηράτε όσο μπορείτε και είναι εφικτό τις αποστάσεις μεταξύ σας . Απολύμανση το πρωί και πριν να φύγει το παιδάκι με αντισηπτικό. Θερμομέτρηση 2- 3φορές την ημέρα για προληπτικούς λόγους και σχολαστική απολύμανση των παιδιών , του χώρου  και  των παιγνιδιών κατά τη διάρκεια της μέρας. Ισχύει επίσης ο περιορισμός της ανάμιξης τμημάτων οπόταν όσες οικογένειες έχουν ακόμα τη λύση να σχολάνουν τα παιδιά μέχρι τις 2.30μ.μ καλό είναι να συνεχίσουν να το κάνουν .

Πολύ όμως σημαντικό και καθοριστικό είναι η δική σας στάση σε περίπτωση που το παιδί σας  εκδηλώσει κάποια συμπτώματα ίωσης ή αδιαθεσίας, όπως πυρετό, έντονο βήχα, έντονο πονόλαιμο , έντονη καταρροή , διάρροιες, εμετούς , κόπωση , αδιαθεσία , κομμάρα. Κρατάμε το παιδί στο σπίτι για προληπτικούς λόγους  και συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο μας άμεσα , ενώ παράλληλα ειδοποιούμε το σχολείο. Αν το παιδί περάσει μια ίωση, πριν την επιστροφή του στο νηπιαγωγείο ζητάτε από τον παιδίατρο σας, όπως μας αποστείλει μια ιατρική  βεβαίωση . Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε το ρίσκο και για τα υπόλοιπα παιδιά .  Κανόνας λοιπόν, ειδικά φέτος,  να λειτουργούμε ακόμα πιο  προληπτικά, κρατώντας το παιδί περισσότερο στο σπίτι , προτού επιστρέψει στο σχολείο , και κυρίως  να λειτουργούμε με ψυχραιμία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Από σας επίσης θα θέλαμε για διευκόλυνση της ρουτίνας μας να αναγράφετε το όνομα του παιδιού σας σε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το παγουράκι του και τα τάππερ του  τα οποία είναι προτιμότερο να είναι πάντα  σταθερά/ίδια  (θα σας δοθούν και αυτοκόλλητα από το σχολείο ).

Τα μικρά παιδάκια που φοράνε πανάκι  μέσα στην τσαντούλα τους να έχουν ένα άλλο μικρό τσαντάκι(κασεντίνα)  μέσα στο οποίο θα έχετε 2-3 πανάκια , μωρομάντηλα και κρεμούλα . (ένα από τα αυτοκόλλητα καλό θα ήταν να μπει στο τσαντάκι αυτό για διευκόλυνση και των βοηθών).Αποφεύγετε για σκοπούς ασφαλείας να βάζετε ξηρούς καρπούς στα παιδιά , ή αν θα βάζετε φρούτα όπως σταφύλια και κεράσια  να κόβονται στα 4 . Αν θα βάζετε καρότο να το  κόβετε σε πολύ λεπτά στικς. Εννοείται πως οι δασκάλες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν,  απλά ας τις βοηθήσουμε  για λόγους καθαρά πρακτικούς μέσα στην ομάδα . Τα φρούτα ειδικά στα μικρότερα παιδιά κόβονται έτσι κι αλλιώς από τις δασκάλες . Τόσο το πρόγευμα όσο και το φρούτο του παιδιού σας να τα βάζετε το καθένα στο δικό του κουτάκι για να το χρησιμοποιούμε αυτό ,λόγω περιορισμού στο πρωτοκόλλο μας.

Ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Θεωρούμε επίσης ,  πως ο Σεπτέμβρης είναι μήνας προσαρμογής για όλους. Ίσως από τους πιο απαιτητικούς μήνες της σχολικής χρονιάς. Όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους μας. Τα παιδιά θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν και να συνδεθούν με τις νέες τους δασκάλες, τα νέα παιδιά να αγαπήσουν, να νιώσουν ασφάλεια αλλά και να αποδεχτούν τη νέα τους ρουτίνα και το πρώτο τους κοινωνικό σύνολο.

Όλοι μαζί οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να συντονιστούμε σιγά σιγά στην ΚΟΙΝΗ προσπάθεια για το καλό των παιδιών μας.

Όλα αυτά θα τα καταφέρουμε με καλή συνεργασία, θετικότητα, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΓΑΠΗ. Γι αυτό σας παρακαλούμε όπως προσπαθήσουμε όλοι για το σκοπό αυτό για να είναι η προσαρμογή για όλους μας όσο πιο ευχάριστη και ομαλή γίνεται. Προσπαθήστε να ακολουθείτε τις οδηγίες μας όσων αφορά την περίοδο προσαρμογής, και να δώσουμε όλοι χρόνο σε όλους. Είναι πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων και για  τη σωστή οργάνωση της σχολικής ομάδας.

Οι προσαρμογές των νέων παιδιών θα γίνονται κυρίως στον εξωτερικό χώρο . Παρακαλούμε όπως τηράτε τις αποστάσεις μεταξύ σας,  και τον εσωτερικό χώρο θα τον χρησιμοποιούμε σε εξαιρετικές περιπτώσεις ΜΟΝΟ .

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α. ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.!!! Η «ΠΟΥΠΟΥ Η ΑΛΕΠΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΜΕΝΙΟΣ Ο ΑΛΕΠΟΥΔΕΝΙΟΣ» ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!

Τα παιδάκια μας θα τα υποδεχθούν με χαρά και ενθουσιασμό τα δύο καλά αδελφάκια και αγαπημένα των παιδιών όπως και κάθε χρόνο.. Ποιοι άλλοι φυσικά ; Η «Πουπού η αλεπού» και ο ¨Μένιος ο αλεπουδένιος». Τα 2 αγαπημένα αλεπουδάκια( φιγούρες-κουκλίτσες) θα βρίσκονται στην τάξη των παιδιών ,μικρών και μεγάλων για να τα καλωσορίσουν . Οι φιγούρες των αγαπημένων μας αλεπούδων θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν τα πιο κάτω:

 

 • Πρώτος στόχος λοιπόν η προσαρμογή και  η συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών. Η σύνδεση τους με τις δασκάλες τους.
 • Να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στην έννοια του σχολείου, να το αγαπήσουν.
 • Να κατανοήσουν τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες για να περνούμε όλοι μαζί τη μέρα μας πιο ασφαλισμένα αλλά και χαρούμενα παράλληλα.
 • Οι κανόνες και το πρόγραμμα κάνουν τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια, να συμπεριφέρονται με ηρεμία γιατί νιώθουν πως είναι σε ένα χώρο που οι άνθρωποι γύρω τους ξέρουν τι θέλουν και τι ζητούν.

Όσο αφορά τα νέα παιδιά που πρώτη φορά έρχονται στο νηπιαγωγείο είναι λογικό πως ίσως να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν.

Τα παιδιά λοιπόν μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες στοχεύουμε να αγαπήσουν την τάξη τους, τη δασκάλα τους και να μάθουν πώς παίζουμε στις διάφορες περιοχές μάθησης και παιγνιδιού , να κατανοήσουν ότι το καθετί που υπάρχει στο σχολείο είναι και δικό τους αλλά και όλων των παιδιών και πως είναι υπεύθυνα για το χώρο που θα περνούν τη μέρα τους.

Θα γνωρίσουν το σχολείο τους,  θα γνωρίσουν όλα τα άτομα που δουλεύουν στο σχολείο και το ρόλο του καθενός, τους χώρους και πώς χρησιμοποιούμε τον κάθε χώρο, τις γωνιές της τάξης μας και πώς παίζουμε στην κάθε γωνιά.

Οι 2 πρώτες εβδομάδες λοιπόν θα αφιερωθούν στο καλωσόρισμα των παιδιών, να δοθεί ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν για τις διακοπές τους και στη συνέχεια να γνωρίσουν τους νέους τους φίλους, την τάξη και το σχολείο.

Εξίσου σημαντικό είναι και για τα παιδιά του «Μένιου» να τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να προσαρμοστούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον με τις νέες τους δασκαλίτσες. Είναι σημαντικό να τους δώσετε κι εσείς αυτό το χρόνο. Τον χρειάζονται και τον δικαιούνται. Ενθαρρύνετε τα λεκτικά αλλά και έμπρακτα.  Βοηθήστε και τις δασκάλες στο έργο τους αυτό γιατί ο πρώτος μας στόχος είναι να συνδεθούν τα παιδιά μεταξύ τους και να αποκτήσει η κάθε ομάδα τη δική της δυναμική, να δουλεύει σαν μια οντότητα , σαν «ΕΝΑ».

 

Β. Η «ΠΟΥΠΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΜΕΝΙΟΣ» ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!!!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ;;;

Αυτό αποτελεί το θέμα του 2ου 15νθήμερου. Με το θέμα αυτό σκοπός μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής αλλά και του χώρου που ζουν ώστε να αρχίσουν να αποκτούν βασικές συνήθειες σχετικές με την καθαριότητα τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών μετά το υπαίθριο παιγνίδι, μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό είναι πάρα πολύ σημαντικά να γίνουν συνήθεια των παιδιών τώρα που μπαίνουν στο πρώτο τους κοινωνικό σύνολο, την πρώτη τους ομάδα. Επίσης το βούρτσισμα των δοντιών, το μπάνιο, το κόψιμο των νυχιών, τα καθαρά ρούχα, αλλά και η καθαριότητα και το συγύρισμα του χώρου που ζω τόσο του δωματίου μου  αλλά και της τάξης μου είναι θέματα τα οποία θα θίξουμε στην ενότητα αυτή.

Και φυσικά για να είναι διασκεδαστικό και ακόμα πιο ελκυστικό το θέμα μας τα δύο αλεπουδάκια μας θα κηρύξουν «διαγωνισμό καθαριότητας» και στο τέλος φυσικά όλα τα παιδιά θα βραβευθούν για την προσπάθεια τους με το «ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.»

Εννοείται πως τέτοια θέματα υπενθυμίζονται ξανά και ξανά στα παιδιά , ολόχρονα και κυρίως μέσα από την καθημερινότητα μας και τη ρουτίνα μας έτσι ώστε να καταλήξουν να  γίνουν συνήθειες ζωής.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

Κάθε θέμα που προσεγγίζουμε με τα παιδιά είναι πάντα με παιγνιώδη μορφή. Ένα πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των παιδιών. Ένα πρόγραμμα που το χαρακτηρίζει η διαθεματικότητα και ο παιδοκεντρισμός. Μαθαίνουμε παίζοντας.  Όλοι οι πιο πάνω στόχοι που αναφέραμε περνούν στα παιδιά με τη βιωματική κυρίως προσέγγιση και μέσα από τρόπους που τα παιδιά αγαπούν και απολαμβάνουν όπως το παραμύθι, η μουσική, το θεατρικό παιγνίδι, οι κατασκευές, το κουκλοθέατρο, η μουσική και κίνηση, το θεατρικό παιγνίδι…..

Είναι σημαντικό επίσης το ότι κάθε δασκάλα προσεγγίζει το θέμα στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία που έχει απέναντι της, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τη δυναμική της συγκεκριμένης ομάδας.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σας υπενθυμίζουμε πως τα δίδακτρα είναι προπληρωτέα (μέχρι 8 του μήνα) ενώ τα γεύματα για τα παιδιά που τρώνε τα σημειώνουν οι δασκάλες και πληρώνονται τέλος του μήνα με τα επόμενα δίδακτρα.

 

ΔΊΔΑΚΤΡΑ 400 ΕΥΡΩ

 

2.50 το κάθε γεύμα

 

35 ευρώ το απογευματινό ωράριο 3.30-5.30μ.μ

 

Θα ενημερώνεστε έγκαιρα στο κινητό σας σχετικά με τα πιο πάνω.

Είναι επίσης ορθό τις αποδείξεις πληρωμής που σας δίνουμε να τις κρατάτε σε ένα αρχείο γιατί κάποτε είναι χρήσιμο τόσο για μας όσο και για σας.

Στα 3χρονα και 4χρονα είναι ενσωματωμένα στο εβδομαδιαίο κοινό πρόγραμμα όλων των παιδιών το μάθημα της αγγλικής (3-4 διδακτικές περιόδους ανά βδομάδα) με τη teacher Marilena ,  η Φυσική Αγωγή-Γυμναστική (2  διδακτικές περιόδους ανά βδομάδα) με το γυμναστή  Πέτρο Μιλτιάδους και η Μουσική (1 διδακτική περίοδος ανά βδομάδα )με τη μουσικό Χαρά  Παπάμιχαήλ. Το κόστος των πιο πάνω δραστηριοτήτων  συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα.  Οι πιο πάνω δραστηριότητες ενσωματώθηκαν μετά από μελέτη και προσεχτική παρατήρηση του ολοήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών ώστε να ενισχύσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ποιότητα εκπαίδευσης τους χωρίς από την άλλη να γίνεται αλόγιστη εφαρμογή προγραμμάτων . Πάνω απ’όλα για μας είναι η ισορροπία της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, να απολαμβάνουν το σχολείο και να τους δίνονται ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους στα πρώτα αυτά καθοριστικά χρόνια της σχολικής τους ζωής..

 

 

ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο για την εκπαίδευση τους όσο και για την κοινωνικοποίηση τους αλλά και τη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη..Επειδή το παιδί είναι ακόμα στο νηπιαγωγείο ,μην θεωρήσετε ότι δεν χρειάζεται ένα σταθερό πρόγραμμα. Αντίθετα τώρα είναι που το χρειάζεται, τώρα είναι που χτίζουμε σωστά την ολοκληρωμένη του προσωπικότητα, τώρα βάζουμε γερά τα θεμέλια.

Όσο αφορά λοιπόν το ωράριο των παιδιών είναι πολύ σημαντικό να έρχονται το αργότερο μέχρι τις 8.15 π.μ και να αποχωρούν όχι πριν τις 12.30μ,μ.

ΩΡΑΡΙΟ «ΠΟΥΠΟΥΣ» 7.00π.μ – 5.30μ.μ

ΩΡΑΡΙΟ «ΜΕΝΙΟΥ»    7.00 π.μ – 4.00μ.μ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Να σας παρακαλέσουμε επίσης να είστε συνεπείς στο πιο πάνω ωράριο με σεβασμό και στις δασκαλίτσες που έχουν κι αυτές το προσωπικό τους οικογενειακό  πρόγραμμα.  Επαναλαμβάνουμε πως όσες οικογένειες έχουν την δυνατότητα παραλαβής των παιδιών τους μέχρι τις 2.30 μ.μ να συνεχίσουν να το κάνουν για σκοπούς εξυπηρέτησης του πρωτοκόλου μας.

 

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Το μάθημα της αγγλικής εφαρμόζεται στο νηπιαγωγείο μας τα τελευταία 10 χρόνια. Τα αγγλικά διδάσκονται στα 3χρονα και τα 4χρονα, 3-4 περιόδους τη βδομάδα και διαθεματικά. Δηλαδή μέσω χειροτεχνικών κατασκευών, παραμυθιών, ομαδικών παιγνιδιών, μουσικής, τραγουδιών, θεατρικού, μαθηματικών και ότι  άλλο θα βοηθήσει τα παιδιά στη γνωριμία και εξοικείωση με  τη γλώσσα.

 

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Το μήνα Οκτώβριο, αν όλα πάνε καλά  θα ξεκινήσουν και τα προαιρετικά προγράμματα του απογεύματος από τις 1.45μ.μ και μετά.

Το MONKEYNASTIX ( πρόγραμμα μουσικής και γυμναστικής με χρήση οργάνων γυμναστικής όπως τραμπολίνα, δοκούς ισορροπίας, μπάλες, στεφανάκια, πέτρες ισορροπίας..κτλ. ),  το LITTLE KICKERS (πρόγραμμα που ενισχύει την κινητική ανάπτυξη των παιδιών  μέσα από ποδοσφαιρικές δεξιότητες)  ,το KINDERDANCE (ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει στα παιδιά τις κινητικές/χορευτικές ικανότητες μέσα από ένα πολύ διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο εμπλουτίζοντας παράλληλα το λεξιλόγιο τους στην αγγλική γλώσσα), το Θεατρικό Παιγνίδι (ένα εργαστήρι που προάγει την έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την τη λεκτική, σωματική επικοινωνία και κινησιολογία) (, η Συναισθηματική Αγωγή( ένα βιωματικό εργαστήρι που προάγει και αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ισορροπία τους μέσα σε μια ομάδα με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους και του σεβασμού των υπολοίπων ),  η Μουσική Προπαίδεια ( ένα εργαστήρι που προάγει τη μουσικότητα των παιδιών μέσα από διάφορες τεχνικές )  και ένα νέο πρόγραμμα το ‘LE PETIT TENNIS ( ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει τις βασικές δεξιότητες του τεννις μέσα από το διερευνητικό και φανταστικό παιγνίδι, την αφήγηση ιστοριών, τη χρήση εικόνων και χαρακτήρων). Έχουμε εντάξει επίσης ένα νέο πολύ δυναμικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΑΛΕΝΤΟ» , το οποίο πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να αναπτύξει σημαντικές κινητικές δεξιότητες των παιδιών από αυτήν την ηλικία ώστε να βελτιώσει το συντονισμό, την ενδυνάμωση τους, τη σταθερότητα , την ευλυγισία, τη συγκέντρωση τους, την ομαδικότητα αλλά και την αυτοπειθαρχία   με τη χρήση πλούσιων πολυδύναμων οργάνων γυμναστικής και μεγαλώνοντας εφώσον τους αρέσει να ασχοληθούν σε πιο σταθερή και οργανωμένη βάση με τον αθλητισμό αφού είναι ένα πρόγραμμα από 3-12 ετών.     Είναι εντελώς προαιρετικά και χρεώνονται επιπλέον από τα βασικά δίδακτρα για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους. Θα σας δοθεί σύντομα σχετικό ένθετο με όλες τις πληροφορίες.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

 • Ότι χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της μέρας μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε στο κινητό μου 99645894. Αν δεν σας απαντήσω αμέσως σημαίνει πως είμαι με τα παιδιά. Θα σας πάρω μόλις μπορέσω πίσω.
 • Αν το μήνυμα είναι απλό στείλτε μου sms για να τακτοποιήσω αυτό που επιθυμείτε.
 • Ειδοποιήστε μας από νωρίς το πρωί σε περίπτωση που το παιδί σας θα απουσιάσει. Είναι και δική σας ευθύνη.
 • Ειδοποιήστε μας άμεσα αν το παιδί σας διαγνώσθηκε με ασθένεια όπως ιλαρά, ανεμοβλογιά, ερυθρά  ή αν παρατηρήσατε ψειρούλες ή κονιδάκια στο κεφαλάκι του για να ενημερωθεί όλο το τμήμα ώστε να είμαστε όλοι πιο προσεχτικοί και προληπτικοί για τυχόν συμπτώματα αλλά και για προστασία τυχόν εγκυμονούσας.
 • Ειδοποιήστε μας έγκαιρα σε περίπτωση που παραλάβει από το σχολείο κάποιος άλλος το παιδί σας εκτός από τα άτομα που ήδη μας δηλώσατε στο σχετικό έντυπο.
 • Τηρείτε σας παρακαλούμε τους κανόνες υγιεινής διατροφής για να μην ερχόμαστε κι εμείς σε δύσκολη θέση[U1] . Σάντουιτς , δημητριακά προτιμάτε τα άσπρα ή ολικής αλέσεως .Αποφύγετε τα σοκολατένια και στο φρούτο αποφεύγετε τα γιαουρτάκια με σοκολατάκια. Δεν επιτρέπονται κρουασάν σοκολατένια, σοκολάτες, καραμέλες, φρουτάκια, και γενικά όλες οι τροφές που θεωρούνται ανθυιγεινές. Αν θα δώσετε τέτοιες τροφές στο παιδί σας εννοείται πως είναι εντάξει με μέτρο αλλά σας παρακαλούμε πολύ όχι στο χώρο του σχολείου . Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τους κανόνες της ομάδας και τις προσπάθειες των δασκάλων και της διεύθυνσης να τηρούν αυτούς τους κανόνες χωρίς να ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και να καταλήγουμε σε αχρείαστες συζητήσεις είτε με τα παιδιά είτε μαζί σας.
 • Αποφεύγετε ξηρούς καρπούς στο σχολείο για σκοπούς ασφαλείας και αλλεργιών.
 • Σας υπενθυμίζουμε πως τα γενέθλια των παιδιών μας τα γιορτάζουμε με τη δική μας τούρτα που φτιάξαμε με τα παιδιά και το παιδί που γιορτάζει σβήνει την τούρτα αυτή
 • Αποφεύγετε να φέρνετε προσωπικά παιγνίδια των παιδιών στο σχολείο, αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι,  γιατί είναι εύκολο να χαθούν με τόσο παιδιά γύρω με αποτέλεσμα να στεναχωριούνται τα παιδιά  και επίσης κάποιες φορές τα παιδιά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτά και δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν.  Σύντομα θα ορίσουμε εμείς μια μέρα που τα παιδιά θα δικαιούνται  να φέρνουν προσωπικά τους παιγνίδια στο σχολείο με σκοπό να μάθουν να τα μοιράζονται με τους φίλους τους. Θα σας ανακοινωθεί αργότερα.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα παιδιά σιγά σιγά θα εκπαιδευτούν στο θέμα ¨ το σώμα μου, μου ανήκει, ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ να αγγίζει οποιοσδήποτε σε αυτό¨, ¨δεν επιδεικνύω το σώμα μου σε αγνώστους¨, ¨στο σχολείο μπορεί να με περιποιηθεί  η βοηθός ή οι δασκαλίτσες  στις προσωπικές μου ανάγκες¨. Αυτά είναι μηνύματα που ειδικά τα πιο μεγάλα παιδιά αρχίσαν ήδη να τα αντιλαμβάνονται και να τα εφαρμόζουν. Τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ο γονιός θα πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο του, όσο μπορεί και όπως μπορεί στο σημαντικό αυτό θέμα. Να σας παρακαλέσουμε λοιπόν όταν ένα παιδί βρίσκεται στην τουαλέτα να αποφεύγετε να μπαίνετε στο χώρο για οποιοδήποτε λόγο.  ( έτσι κι αλλιώς τώρα δεν θα μπαίνετε στον εσωτερικό χώρο αλλά σας ενημερώνουμε για να γνωρίζετε τη φιλοσοφία μας σε αυτό το κομμάτι σε περίπτωση που τύχει καποια εξαίρεση). Είμαστε σίγουροι πως όλοι μας σκεφτόμαστε καλοπροαίρετα όταν θα βοηθήσουμε ένα παιδί στην τουαλέτα όμως στην ουσία στα μάτια του παιδιού ένας γονιός θα πρέπει να είναι στην κατηγορία των ¨αγνώστων¨ άρα αποτελεί σύγχυση για το παιδί να του προτείνει κάποιος να τον βοηθήσει σε ένα τόσο προσωπικό θέμα όπως είναι η εξυπηρέτηση στην τουαλέτα Για να ταυτίζεται λοιπόν η θεωρία με την πράξη και να βιώνουν τα παιδιά με τον πιο σωστό τρόπο το θέμα της προσωπικής σεξουαλικής  τους διαπαιδαγώγησης από την ηλικία του νηπιαγωγείου θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να συμβάλουμε σε αυτό ο καθένας με τον τρόπο του και από τη θέση που είναι. Αν δείτε λοιπόν πως κάποιο παιδάκι χρειάζεται βοήθεια προτιμήστε απλά να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο άτομο από το προσωπικό του σχολείου.

ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι για μας εδώ στην «Πουπού» και στο «Μένιο» το πιο σημαντικό κομμάτι για τη σωστή εξέλιξη της σχέσης μας η σωστή και αληθινή επικοινωνία. Θέλουμε να ξέρετε πως για μας δεν είναι στόχος ούτε η ωραιοποίηση ,ούτε η βιτρίνα αλλά η σωστή και αντικειμενική προσέγγιση απέναντι σε κάθε οικογένεια του νηπιαγωγείου μας για το καλό των παιδιών. Από μέρους του προσωπικού αλλά και της διεύθυνσης  θα έχετε τη σωστή ενημέρωση για το παιδί σας και ότι πιστεύουμε και κρίνουμε πως πρέπει να το γνωρίζετε δεν θα διστάσουμε σε καμία περίπτωση να το μοιραστούμε μαζί σας. Γι αυτό άλλωστε είμαστε εδώ .Για να δουλέψουμε μαζί σας για τη σωστή εξέλιξη των και η καθεμιά με την προσωπικότητα της , την εμπειρία της αλλά και την αγάπη που τρέφει προ τα παιδιά, και σεβόμενες όλες πάντοτε τη φιλοσοφία και την ταυτότητα του σχολείου, κάνουμε ότι μπορούμε καθημερινά για να φέρουμε εις πέρας το ευλογημένο αυτό λειτούργημα.

Ότι θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, ανησυχία, προβληματισμό, απορία, παρατήρηση ,εισήγηση, νέες ιδέες θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε

 

Καλο μήνα!  Καλή σχολική Χρονιά!!


[U1]

 
ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2018 PDF Print

Αγαπητοί γονείς,

Καλωσήρθατε και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε!!! Ευχόμαστε να είχατε ένα ξεκούραστο, χαλαρωτικό και τονωτικό καλοκαίρι. Ανανεωθήκαμε λοιπόν και ξανά πίσω στη ρουτίνα μας.

Εδώ στην «Πουπού» και στο «Μένιο» είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και πάλι τα παιδιά μας.  Οι 3 εβδομάδες Αυγούστου ήταν για μας και μέρες ξεκούρασης αλλά και προετοιμασίας για τη νέα σχολική χρονιά. Και τα 2 σχολεία έχουν ανανεωθεί, φρεσκομπογιατιστεί  και ο Μένιος ανανεώνει τα παιγνίδια εξωτερικού χώρου με νέα εξειδικευμένα παιγνίδια με τις προδιαγραφές που απαιτείται σε ένα παιδότοπο και με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά καταλληλότητας και ασφάλειας . Τα παιγνίδια είναι πολυμορφικά έχουν επιλεχθεί πολύ στοχευμένα ώστε πέρα από τη ψυχαγωγία των παιδιών να εξυπηρετείται κυρίως η ολόπλευρη κινητική τους ανάπτυξη, ενδυνάμωση μυών, ισορροπίας, συντονισμού χεριών –ποδιών, και διάφορες κινητικές δεξιότητες όπως σκαρφάλωμα και αναρρίχηση .

Read more...