eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home Ανακοινώσεις
Ανακοινώσεις
ΜΑΡΤΗΣ 2021 PDF Print

«Πουπού η αλεπού»

ΜΑΡΤΗΣ 2021

Αγαπητοί μας γονείς,

Πάει κι ο Κουτσοφλέβαρος!!!Πάει κι ο Χειμώνας!!Επιτέλους Άνοιξη και είμαστε πολύ χαρούμενοι  γι’αυτό !! Ο μήνας Φλεβάρης ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος και ξεχωριστός μήνας αφού ξεκινήσαμε τα οικολογικά μας ταξίδια παρέα με τα παιδιά,  τόσο για την πολύτιμη προστασία των δασών , την αξία της ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ αλλά και την ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ !!

Η ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ που βίωσαν τα παιδάκια με τον παππού τον Γιαννάκη, η περιβαλλοντική διαδήλωση που έκαναν τα παιδιά του Μένιου και η παρέλαση των ζώων του δάσους από τα παιδάκια της Πουπούς  ήταν ίσως από τις πιο δυνατές εμπειρίες του μήνα Φλεβάρη, τις οποίες τα παιδιά απόλαυσαν πραγματικά!

Η Ανακύκλωση- Απορρίματα που αποτελεί το φετινό μας οικολογικό θέμα με την εταιρεία CYMEPA  , είναι  ένα ανεξάντλητο θέμα, διαχρονικό , επίκαιρο και πάρα πολύ σημαντικό για να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τα παιδάκια μας από τώρα που είναι μικρά, σημαντικές  οικολογικές συνήθειες. Είμαστε σίγουροι πως αρχίσαν να σας μεταφέρουν τα πρώτα μηνύματα στο σπίτι και να σας «απαγορεύουν» να πετάτε ότιδήποτε στα σκουπίδια…. !!! Ακολουθήστε τους και εξελίξετε το θέμα και στο σπίτι!  Είναι ιδανική στιγμή όσοι δεν έχετε ήδη ξεκινήσει , να βάλετε την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στη ζωή σας! Τώρα που θα έχετε και τα παιδιά σύμμαχους!

 

ΘΕΜΑ ΜΑΡΤΗ

« ΑΠΟΚΡΙΑ – ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Η Φατού , το κοριτσάκι από τη Σενεγάλη, επισκέφθηκε ήδη τα παιδιά από την τελευταία βδομάδα του Φλεβάρη για να τα γνωρίσει και με αφορμή την επίσκεψη της , θα ξεκινήσουμε ένα πολύ αγαπημένο θέμα των παιδιών !! Γνωρίζοντας τις φυλές και τα παιδάκια όλου του κόσμου , δίνουμε  σημασία κυρίως στη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό , την αποδοχή που πρέπει να αισθανόμαστε απέναντι σε κάθε άνθρωπο όπως και να φαίνεται , ότι χρώμα και να έχει η επιδερμίδα του , όπως και να ναι τα μαλλάκια του ή τα ματάκια του, όπου και να ζει , όποια γλώσσα κι αν μιλά. Μέσα από το θέμα αυτό τα παιδιά γνωρίζουν και διαφορετικές κουλτούρες, τύπους σπιτιών , τρόπους διατροφής , παραδοσιακά φαγητά χωρών, στολές παραδοσιακές, μουσικές ,χορούς της κάθε χώρας και γενικά τα κυριότερα και πιο βασικά χαρακτηριστικά της κάθε φυλής.

Παράλληλα προσεγγίζουμε το θέμα της Αποκριάς , τα αποκριάτικα έθιμα και θα καταλήξουμε στην Καθαρή Δευτέρα , τα ήθη και έθιμα των ημερών και θα συνεχίσουμε με την Υγιεινή Διατροφή  και την Σαρακοστή .

Στις 12/03 Παρασκευή θα γιορτάσουμε μαζί με τα παιδιά την αποκριά φορώντας τα καπέλα που θα φτιάξουμε με τα παιδιά των διαφόρων φυλών. Το κάθε τμήμα θα μεταμφιεστεί σε μια διαφορετική φυλή με καπέλα που θα φτιάξουν τα ίδια τα παιδάκια από ανακυκλώσιμα υλικά . Θα χορέψουμε , θα τραγουδήσουμε και θα ξεφαντώσουμε αποκριάτικα!!

Επίσης ήδη σας στάλληκαν ημερομηνίες που θα μεταμφιεστεί το κάθε τμήμα με δικά τους κοστούμια τα παιδιά αφού φέτος δεν θα έχουν αυτήν την εμπειρία εκτός σχολείου , λόγω συνθηκών .

Μετά τις 15 του Μάρτη και μέχρι τέλος του μήνα η  Φατού παραμένει μαζί μας,  κι εμείς θα της μάθουμε για την Υγιεινή Διατροφή.

Ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα κατά την άποψη μας και ένα θέμα διαχρονικό που προσπαθούμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας μέσα από τις καθημερινές μας συνήθειες στο νηπιαγωγείο και φυσικά αυτό θα πρέπει να αρχίζει και να συνεχίζει και στο οικογενειακό πλαίσιο αν θέλουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν υγιεινές συνήθειες διατροφής. Στο θέμα αυτό φυσικά δεν μπορούσε να μας εντάξει κάποιος άλλος παρά η αγαπημένη μας «Πιπερούλα» , ένα πολύ όμορφο παραμύθι από την πολύ καλή μας φίλη και συγγραφέα  Νικολίνα Δράκου.

Στόχος μας να γνωρίσουν τα παιδιά όλα τα είδη τροφών , γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, κρέας, ψάρι, όσπρια, φρούτα , λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, είδη ολικής αλέσεως……και φυσικά να τα ενθαρρύνουμε για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς καταχρήσεις σε γλυκά και λιπαρά . Το θέμα αυτό θα ενισχυθεί και με επίσκεψη διατροφολόγου στο σχολείο μας μέσα στον μήνα Απρίλη.

08/03  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΑΜ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ – Η «Ζουζού» στην παρέα μας

Ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους είναι ένας πολύ καλός μας φίλος , ζωόφιλος και ακτιβιστής  ο οποίος χρόνια τώρα έχει αφιερωθεί σε κέντρα προσφοράς και αγάπης και φροντίδας σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες , σε καταφύγια για να προσφέρει στοργή σε εγκαταλελημένα ζώα και  σε εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Εδώ και λίγα χρόνια κάνει θεραπείες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους σε άτομα με ειδικές ανάγκες και διάφορες αναπηρίες.  Τον Αβραάμ τον έχουμε ξαναφιλοξενήσει   στην «Πουπού» και στον « Μένιο» μας και μας χάρισε πολύ ξεχωριστές στιγμές παρέα με μια ξεχωριστή μας φίλη , την Ζουζού , η οποία είναι μια αξιαγάπητη σκυλίτσα,  εκπαιδευμένη να φροντίζει και να βοηθά συναισθηματικά, άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες όπως ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας ή άτομα με άνοια ….Μια σκυλίτσα τόσο φιλική και χαδιάρα με φοβερή εξυπνάδα και συναίσθημα !

Στόχος μας με την επίσκεψη αυτή είναι να μάθουν και να εκτιμήσουν τα παιδάκια τις φυσικές ανάγκες των ζώων, να μάθουν για τους διαφορετικούς ρόλους που έχει ο σκύλος στη ζωή του ανθρώπου, να μάθουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώνε οι σκύλοι,  να μάθουν πώς επικοινωνούν οι σκύλοι και τις 3 βασικές αισθήσεις ενός σκύλου , τί αρέσει και τι δεν αρέσει σε ένα σκύλο και πως πλησιάζω ένα σκύλο που βλέπω για πρώτη φορά.!

Όσα παιδάκια θέλουν μπορούν να φέρουν κονσέρβες τροφής για σκυλάκια για το καταφύγιο ζώων ή οποιοδήποτε συμβολικό  χρηματικό ποσό επιθυμούν το οποίο θα συνεισφέρουμε στο καταφύγιο για  κάλυψη μέρος των εξόδων του,  που βασικά είναι η σίτιση και τα ιατρικά έξοδα των ζώων .

 

23/03 Θέατρο σκιών «Ο Αυγησίλαος»

Θέταρο σκιών στην «Πουπού» και στον «Μένιο» μας ! Ο Αυγησίλαος στην «Πόλη των Χρωμάτων». Πρόκειται για ένα αυγό σε μια φάρμα το οποίο γεννιέται διαφορετικό από τα υπόλοιπα αυγά. Γεννιέται πολύχρωμο και αρχίζοντας να μην νιώθει πολύ καλά ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μακρινές χώρες θέλοντας να φτάσει στη χώρα των χρωμάτων . Κόστος 5 ευρώ.

 

17/03 & 29/03 Η «ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ » ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Φιλοξενούμε στο σχολείο μας την εταιρεία ανακύκλωσης «ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» και την Αντρούλλα Σιάτη η οποία θα μιλήσει στα παιδιά για την ανακύκλωση των ρούχων και την επαναχρησιμοποίηση τους. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα βιωματικό , εικαστικό εργαστηράκι κατασκευής υφασμάτινων κούκλων . Ενθαρρύνετε τα παιδάκια να φέρουν μαζί τους παλιές τους καλτσούλες και διάφορα υλικά διακόσμησης και επένδυσης όπως κουμπάκια, κορδελίτσες, δαντέλλες, χάντρες,(τμήματα Μένιου , Λητώς ,Ιωάννας και Γαβριέλλας).

Κόστος 3 ευρώ.

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ : 15 Μαρτίου 2021

ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΣΧΑ:  Από 28 / 04 – 04 / 05

ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ : 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 (εφώσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες)

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!  ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ» ΜΕΡΕΣ!!

 
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021 PDF Print

«Πουπού η αλεπού»

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2021

Αγαπημένες αλεπουδοοικογένειες,

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! Ακόμα ένας μήνας έφτασε στο τέλος του και ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά με τα παιδιά να απολαμβάνουν τις χειμερινές μέρες  παρέα με τα φρούτα του Χειμώνα – τα εσπεριδοειδή , την ετοιμασία φρέσκου χυμού,  τον κύκλο του νερού , τα χειμερινά ρούχα και μέσα θέρμανσης , τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα και το χιονισμένο τοπίο στο Τρόοδος αλλά και τα ζωάκια σε χειμερία νάρκη που τους ενθουσίασαν πολύ!!

Πάμε λοιπόν για ένα νέο μήνα , τον τελευταίο του Χειμώνα , στον οποίο θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι προσεχτικοί και προνοητικοί όσο αφορά την υγεία των παιδιών μας προτού τα φέρνουμε στο σχολείο για το καλό και την ασφάλεια  όλων μας!!! Να σας παρακαλέσουμε να συνεχίσουμε όλοι να επιδεικνύουμε την απαραίτητη ατομική ευθύνη προτού φέρουμε τα παιδί μας στο σχολείο για το καλό και την υγεία όλων μας. Παιδιά με υπερβολικά φλέγματα και  βήχα θα πρέπει να περιορίζονται στο σπίτι γιατί μπορεί τα ίδια να φαίνονται καλά αλλά να είναι μεταδοτικά και είναι κρίμα τα παιδάκια που είναι καλά στην υγεία τους να τα επηρεάζουμε.  Ας συνεχίσουμε αυτή τη συλλογική προσπάθεια όλοι μας με την ελπίδα πως σύντομα θα έρθουν καλύτερες μέρες , πιο ελεύθερες!

Α. ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ – ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ

Για τις πρώτες 15μέρες του Φλεβάρη θα μας κρατήσει συντροφιά ένα πολύ ξεχωριστό και οικολογικό θέμα με αφόρμηση μια αγαπημένη φίλη των παιδιών , την Πιπίτσα , η οποία ανακαλύπτει την ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ και θέλει να την μοιραστεί με τα παιδιά !!!

Στο θέμα αυτό τα παιδάκια παρέα με την Πιπίτσα θα γνωρίζουν τα διάφορα είδη δέντρων , δασικά , καλλωπιστικά , καρποφόρα , φυλλοβόλα , αειθαλή και θα ανακαλύψουν παράλληλα την ωφελιμότητα των δέντρων συτών στο περιβάλλον και κατ’επέκτασιν στον άνθρωπο. Ποιοι είναι άραγε οι χειρότεροι εχθροί των δέντρων και ποια είναι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τα δεντράκια και την προστασία τους (πυροσβέστης , δασονόμος, δασοφύλακας, γεωπόνος, περιβολάρης,…);

Πώς μεγαλώνει ένα δέντρο και πόσοι κόποι χρειάζονται για να μεγαλώσει ;  Ποια είναι τα μέρη ενός δέντρου και ποιο ρόλο παίζουν τα δέντρα στη ζωή των ανθρώπων ;(οξυγόνο , ξυλεία, διάβρωση εδάφους , φωλιές ζώων, σκιά , δροσιά , ομορφά – πράσινο , καρποί , …)

Β. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

«Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Η ΦΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΝΕΓΑΛΗ»

Ξεκινώντας το δεύτερο 15νθήμερο Φεβρουαρίου θα ασχοληθούμε με ένα πολύ ενδιαφέρον και διαχρονικό θέμα με τα παιδιά !! Αυτό θα διαρκέσει και μέχρι τα μέσα Μαρτίου , όπου είναι η Καθαρή Δευτέρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 12/03.

Η Φατού , το κοριτσάκι από την Σενεγάλη , είναι ένα κοριτσάκι από την Αφρική , το οποίο θα αποτελέσει την αφόρμηση για το θέμα μας «Παιδιά από όλο τον κόσμο» . Το παραμύθι της Φατού μας ταξιδεύει στην Αφρική και μας γνωρίζει την πατρίδα της , τα ήθη και έθιμα της , τις συνήθειες των κατοίκων και της οικογένειας της , την ενδυμασία τους , τον τρόπο ζωής και διατροφής τους αλλά και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας της .

Παρέα με την Φατού θα πάμε και σε άλλα μέρη , σε άλλες χώρες , να γνωρίσουμε τους νέους φίλους μας από την Κίνα , από το Μεξικό , από την Ισπανία , από την Ελλάδα, από την Ινδία ……

Σκοπός της προσέγγισης του θέματος αυτού να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν τα παιδιά την μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε λαού , την αποδοχή του κάθε παιδιού που προέρχεται από διαφορετική χώρα με άλλα ήθη και έθιμα και  με μια διαφορετική επίσης γλώσσα που εμείς δεν την κατανοούμε !!

«ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΑΓΟΡΙ…..»

Ένα εξαιρετικό παραμύθι του TRUDY LUDWIG, το οποίο προσεγγίζει μια πολύ ευαίσθητη ιστορία που μας δείχνει πως μικρές πράξεις καλοσύνης μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ενταχθούν και να διακριθούν σε μια ομάδα.  Ο Τομ..το αόρατο αγόρι όπως το ονομάζει … κανείς δεν το προσέχει, ούτε σκέφτεται να τον συμπεριλάβει στην ομάδα του ή στο παιγνίδι του ή σε κάποιο πάρτι γενεθλίων…μέχρι που ένα νέο παιδί , κινεζάκι…ο Λι …έρχεται στο σχολείο. Μόλις ο Λι , φτάνει , ο Τομ είναι ο πρώτος που θα τον κάνει να αισθανθεί καλοδεχούμενος . Όταν ο Τομ και ο Λι συνεργάζονται σε μια δραστηριότητα, ο Τομ βρίσκει τρόπο να ξεχωρίσει και αυτός. Αυτό το παραμύθι θα αποτελέσει ενίσχυση στο μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στα παιδιά «ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ».

Το θέμα αυτό θα κορυφωθεί με το αποκριάτικο μας πάρτι που γίνεται στο σχολείο ,

πρωινές ώρες,  και τα παιδάκια ετοιμάζουν μια χορογραφία για να την παρουσιάσουν στους φίλους τους των άλλων τάξεων. Η κάθε τάξη επιλέγει μια φυλή ,(ινδιάνοι, κινέζοι, αφρικάνοι, χαβανέζοι, …..) και τα παιδιά φτιάχνουν μόνα τους τη στολή που θα φορέσουν παρέα  με τις δασκάλες τους .Δίνουμε έμφαση λοιπόν στη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα στο αποκριάτικο μας πάρτι  και όχι τόσο στο καρναβαλίστικο πνεύμα των ημερών.

19/02 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Στις 19/02   όλα τα παιδάκια τόσο της «Πουπούς» όσο και του «Μένιου»  θα παρακολουθήσουν από την  θεατρική ομάδα « ΧΡΩΜΑΤΑ» της ηθοποιού Δανάης Χρίστου το θεατρικό παραμύθι «Μαύρο , άσπρο παραμύθι το κουκί και το ρεβύθι». Κόστος 5 ευρώ

22/02 ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Στις 22/02  όλα τα παιδάκια (Πουπού και Μένιος) θα παρακολουθήσουν το αποκριάτικο κουκλοθέατρο της Κάλιας Χαραλάμπους «Το αποκριάτικο κοστούμι». Κόστος 5 ευρώ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 • Τον μήνα Μάρτιο θα οργανώσουμε τα τηλεφωνικά ραντεβού αξιολογήσεων των 2 τμημάτων των 2χρονων μας. (Μαρίας – Άντριας, Σοφίας – Ελένης) Θα σας γνωστοποιήσουμε σύντομα τις διαθέσιμες ώρες για να συμπληρώσετε το ραντεβού που σας βολεύει .
 • Αγαπητοί μας γονείς , θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να προσέξετε λίγο την έκθεση των παιδιών μας  στην τηλεόραση ή ταπλετ κτλ …γιατί κάποια παιδάκια ξεκίνησαν να μεταφέρουν  στην τάξη κάπως πιο « άγριες» εκφράσεις και συμπεριφορές στο παιγνίδι τους . Ελέγξετε τον χρόνο αλλά και το τί παρακολουθεί το παιδί σας . Υπάρχει αξιόλογο εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό υλικό πάντα με μέτρο φυσικά . Η ταύτιση σε αυτές τις ηλικίες με ήρωες είναι πολύ σύνηθες και λόγω του εγκλεισμού και των συνθηκών ίσως η εύκολη λύση να είναι τα ηλεκτρονικά μέσα… Προσπαθήστε να κρατήσετε την ισορροπία στο θέμα αυτό γιατί έχει αντίκτυπο στην συμπεριφορά των παιδιών και στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση.  Εννοείται πως είναι κάτι πολύ ελεγχόμενο αλλά θέλουμε να το προλάβουμε να μην εξελιχθεί και για να το καταφέρουμε χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Πρόσφατα στο φέισμπουκ της «Πουπούς» αναρτήσαμε ένα άρθρο που προτείνουμε εναλλακτικές παιγνιδιού και απασχόλησης των παιδιών λόγω και του εγκλεισμού . Αξιοποιήστε τες. !!
 • Τον μήνα Φλεβάρη καταβάλουμε 10 ευρώ για την ετήσια 24ωρη ασφαλιστική κάλυψη για κάθε παιδί. Θα προστεθεί στα δίδακτρα του παιδιού σας.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!

 
ΓΕΝΑΡΗΣ 2021 PDF Print

«Πουπού η αλεπού»

ΓΕΝΑΡΗΣ 2021

Αγαπητοί γονείς,

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ευχόμαστε στον καθένα σας προσωπικά και το 2021 να φέρει υγεία σε όλους μας πάνω απ’όλα !! Ευχόμαστε το νέο έτος να μας φέρει ότι μας στέρησε το 2020 και να έρθουν σύντομα πιο «ελεύθερες» μέρες για τον καθένα από μας ώστε να έχουμε τη δυνατότητα κι εμείς και τα παιδιά μας να απολαμβάνουμε την επικοινωνία και την επαφή με την οικογένεια μας, τους  φίλους και συνανθρώπους μας όπως μας αξίζει . Να νιώσουμε ξανά άνθρωποι….

Πίσω στη ρουτίνα και πάλι λοιπόν! Καταρχήν να σας παρακαλέσουμε πολύ να συνεχίσουμε όλοι μας να λειτουργούμε με την ίδια συνείδηση και υπευθυνότητα που λειτουργούσαμε και πριν τις γιορτές των  Χριστουγέννων όσο αφορά τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις , απολυμάνσεις ) και κυρίως να σκεφτόμαστε το καλό όλων πριν να ξεκινήσουμε για να φέρουμε το παιδί μας στο σχολείο.  Εκτός από μας εδώ στο σχολείο , που θερμομετρούμε τα παιδιά 2 – 3 φορές την ημέρα , συνεχίστε να τα θερμομετράτε κι εσείς κάθε πρωί ,  ενώ παράλληλα να λειτουργείτε προληπτικά   σε περίπτωση  κομμάρας,  βήχα ή πονόλαιμου, έντονης και επίμονης καταρροής , διαρροιών, πονόκοιλου ή πονοκέφαλου. Kαλύτερα τα παιδιά να περιορίζονται στο σπίτι και να επιστρέφουν αφού ο παιδίατρος σας δώσει το πράσινο φως.

Α. «ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΧΕΙΜΩΝΑς»

Το «Λιγουλάκι Χειμώνας» είναι ένα πολύ ωραίο παραμυθάκι , που θα αποτελέσει και την αφόρμηση μας για το θέμα του μήνα Γενάρη , που δεν θα μπορούσε φυσικά να ήταν άλλο από τον ΧΕΙΜΩΝΑ. Μπαίνοντας λοιπόν στον δεύτερο μήνα αυτής της εποχής , είναι πιο κατάλληλη και η περίοδος για να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό και ότι άλλο εξυπακούει η εποχή αυτή!!

Το «Λιγουλάκι Χειμώνας» είναι ένα πολύ γλυκό παραμυθάκι με  ήρωες  2 ζωάκια τον λαγό και τον σκαντζόχοιρο .Τα 2 φιλαράκια αναγκάζονται να χωρίσουν για λίγο αφού τον Χειμώνα ο σκαντζόχοιρος θα κοιμάται (χειμέρια νάρκη) και ο λαγός μας θα είναι κρυμμένος στη φωλιά του . Είναι τόσο καλά φιλαράκια όμως που θα πεθυμήσουν πολύ ο ένας τον άλλον και μάλιστα ο σκαντζόχοιρος ζητά από το φίλο του να του φυλάξει όταν ξυπνήσει «λιγουλάκι χειμώνα» , για να δει επιτέλους πώς μοιάζει αυτός ο περιβόητος χειμώνας. Θα θυμηθεί άραγε ο ξεχασιάρης λαγός να του φυλάξει « λιγουλάκι χειμώνα» ;

Μέσα από το παραμύθι αυτό θα αναφερθούμε στον Χειμώνα και στα καιρικά του φαινόμενα  (καταιγίδα, χιόνι , βροχές, κρύο), τα χαρακτηριστικά ενός χειμερινού τοπίου (χιονισμένο, κάτασπρο, καταπράσινο από τις βροχές , ….).

Στόχοι μας μέσα από το παραμύθι αυτό είναι πρώτα να γνωρίσουμε με τα παιδιά τον Χειμώνα , τον κύκλο του νερού (σταγόνα, χιόνι, πάγος, υδρατμοί, εξάτμιση, τήξη , πήξη, καταιγίδα) , τα ζώα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, τα φρούτα (εσπεριδοειδή) και  τα ρούχα του Χειμώνα και γενικά τις συνήθειες εμάς των ανθρώπων,  αλλά και να μεταφέρουμε στα παιδιά το πολύ σημαντικό μήνυμα της αλληλοβοήθειας, της προστασίας των ζώων, την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων ευγένειας, σεβασμού και τρυφερότητας απέναντι στα ζωάκια.

Έτσι θα αναφερθούμε σε ακόμη ένα πολύ σημαντικό παραμύθι ,  και μια σπουδαία ηρωίδα , την «Βάγια την Κουκουβάγια» , η οποία κάνει μια ηρωική διάσωση μέσα στον παγωμένο χειμώνα, σώζοντας με θάρρος τον «Λάκη τον Κουνελάκη». Το περίεργο κουνελάκι εξερευνώντας, θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και η κουκουβάγια μας , καταφέρνει ευτυχώς την κατάλληλη στιγμή να το βοηθήσει.

Ένα ακόμα αγαπημένο μας παραμυθάκι , το οποίο προσεγγίζουμε κάθε χρόνο με τα παιδάκια είναι το  «Πού πήγε το καπέλο του Ασπρούλη;»  το οποίο έγραψε μια μανούλα της «Πουπούς»  μας η Κορίνα Κλεάνθους

Ο Ασπρούλης φυσικά είναι ένας χιονάνθρωπος , ο οποίος ψάχνει παντού για το καπέλο του και όλοι οι υπόλοιποι χιονάνθρωποι φίλοι του προσπαθούν να τον βοηθήσουν να το βρει…

Συνδιάζοντας τον Χειμώνα με τα φιλοζωικά μηνύματα, θέλουμε να εμβαθύνουμε στο θέμα, με αφορμή ακόμα ένα πολύ γλυκό παραμυθάκι που βρέθηκε στα χέρια μας αυτές τις μέρες, το οποίο έχει γράψει η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας  Μαρίνα Μιχαηλίδου Καδή , για χάριν της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης D.O.G RESCUE CYPRUS, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και στην Αγγλία. Το παραμυθάκι μιλά για ένα φοβισμένο , εγκαταλελειμένο σκυλί και την αγάπη που βρίσκει από διασώστες εθελοντές.

Όσο αφορά το θέμα του Χειμώνα ,τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πειράματα για την εξάτμιση, την πήξη και την τήξη. Τα πιο μεγάλα θα καταγράψουν και τις προβλέψεις τους, τις παρατηρήσεις τους και την τελική επαλήθευση.

Τα εσπεριδοειδή επίσης που είναι τα φρούτα του χειμώνα (πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, κρέυφρουτ, κιτρόμηλο, πόμελο) είναι ένα θέμα που θα ασχοληθούμε μαζί του κατά τη διάρκεια του Γενάρη. Τόσο στην «Πουπού» όσο και στο «Μένιο» έχουμε δέντρα εσπεριδοειδών (μανταρινιές και λεμονιές) έτσι τα παιδιά θα τα παρατηρήσουν από κοντά και φυσικά θα επεκταθούν στα μέρη του δέντρου αλλά και στη διαφορετικότητα των γεύσεων όπως ξινό, γλυκό, πικρό. Τα παιγνίδια γεύσεων είναι από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν πολύ τα παιδιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ  – 3ΧΡΟΝΑ

Το μήνα Νιόβρη και Δεκέμβρη  οι γονείς του Μένιου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τη  διευθύντρια και τη δασκάλα του κάθε παιδιού   για την εξέλιξη , την ανάπτυξη και τους στόχους του κάθε παιδιού για αυτή τη χρονιά .  Μια πολύ χρήσιμη τηλεφωνική συνάντηση τόσο για μας αλλά και για τους γονείς αφού μας βοήθησε να ορίσουμε ένα κοινό άξονα στοχοθέτησης για το κάθε παιδί ώστε  τόσο και οικογενειακό όσο και σχολικό περιβάλλον να βοηθήσουμε τα παιδιά να εξελιχθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό .

Από 18/01 ξεκινούν οι τηλεφωνικές συναντήσεις με τα 3 τμήματα των 3χρονων .Θα ολοκληρωθούν στις 8/02.   Τα διαθέσιμα ραντεβού θα τα βρείτε αναρτημένα στον εξωτερικό χώρο της «Πουπούς»  και παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε αυτό που σας βολεύει περισσότερο , το αργότερο μέχρι τις 15/01.

Για τα 2χρονα παιδάκια θα γίνουν ανάλογα ραντεβού μέσα στον Μάρτη .

Να  ξέρετε όμως πως ότι χρειαστείτε, οποιαδήποτε στιγμή είμαστε στη διάθεση σας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Αγαπητοί μας γονείς, λόγω των σημερινών συνθηκών αποστασιοποίησης , και επειδή δυστυχώς δεν  έχετε την ευκαιρία να μπαίνετε μέσα στο σχολείο όπως παλιά ,  με αποτέλεσμα να σας λείπει η επαφή και οι σχολικές εικόνες,  μας ζητάτε φωτογραφίες  ή βίντεο από τη σχολική ζωή των παιδιών σας.

Θα θέλαμε όμως να σας εξηγήσουμε κάποιες πτυχές αυτού του θέματος για να κατανοήσετε και τη δική μας θέση , τη δική μας τεράστια ευθύνη απέναντι σε κάθε μας παιδάκι .

Η αλήθεια είναι ότι η αποστολή  φωτογραφιών  και βίντεο (εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις – γενέθλια ή κάτι πολύ οργανωμένο)  ήταν κάτι που μέχρι τώρα δεν το συνηθίζαμε ως σχολείο για διάφορους λόγους.

Καταρχήν είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την ουσία της  σχολικής ζωής των παιδιών και να μην αποσπάται τελικά η προσοχή της νηπιαγωγού σε αυτά τα θέματα στην προσπάθεια της να ικανοποιήσει άλλες δευτερεύων παραμέτρους …. αλλά ο πιο σοβαρός λόγος είναι  γιατί έχουμε ευθύνη απέναντι σε κάθε παιδί ξεχωριστά, στη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του, η οποία εύκολα μπορεί να εκτεθεί με μια φωτογραφία και κυρίως με  ένα βίντεο.

Επίσης θεωρούμε πως αναλαμβάνοντας  κάτι τέτοιο ως σχολείο είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν θέματα ή παρεξηγήσεις σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν βγήκε στη φωτογραφία κτλ άρα είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε πως όλα τα παιδιά θα έχουν φωτογραφία ή  θα φωτογραφίζονται ισότιμα  ή άθελα μας να εκθέσουμε ένα παιδί σε ένα βίντεο το οποίο ,μπορεί να εκδηλώνει μια οποιαδήποτε συμπεριφορά , γιατί είναι παιδί και το χαρακτηρίζει ο αυθορμητισμός ή απλά να μην είναι τόσο συμμετοχικό ή εκφραστικό ή εκδηλωτικό ή ικανό  και να αποτελέσει τροφή για σχολιασμό από οποιοδήποτε. Και αυτό θα ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε , αλλά θα φέραμε απόλυτη ευθύνη αν δημιουργείτο εξαιτίας κάποιων φωτογραφιών ή βίντεο που προέρχονται από το σχολείο . Συν ότι ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ αυστηρός και αμείλικτος….

Σεβόμενοι λοιπόν πρώτα το κάθε παιδί ξεχωριστά και παράλληλα και τη δική σας επιθυμία λόγω των ιδιαίτερων αυτών συνθηκών , αυτό που υποσχόμαστε , είναι ότι όποτε μπορούμε και το κρίνουμε εφικτό  και δυνατό , θα σας στέλλουμε  φωτογραφικό υλικό ή βίντεο , και φυσικά μετά από δική σας έγκριση.

Είμαστε σίγουροι πως μετά από την πιο πάνω τοποθέτηση μας, θα δείξετε κατανόηση για το καλό του κάθε παιδιού αλλά και του σχολείου γενικότερα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας για συλλογή τροφίμων και ρουχισμού κατά το μήνα Δεκέμβριο. Η ανταπόκριση σας ήταν άμεση και πολύ συγκινητική. Μαζέψαμε αρκετά τρόφιμα και κυρίως  πάρα πολύ ρουχισμό. Βοηθήθηκαν πολλές οικογένειες. Σας υπενθυμίζουμε πως η «Πουπού» και ο «Μένιος» συνεχίζουν ολόχρονα να είναι σημεία συλλογής ρουχισμού, τροφίμων, παπουτσιών , παιγνιδιών και άλλων χρήσιμων ειδών για διανομή σε οικογένειες. Μια παράκληση! Να είναι όλα σε καλή κατάσταση ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

ΠΩΛΗΣΗ ΤΥΧΕΡΩΝ ΛΑΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ

Συγκινητική επίσης ήταν η ανταπόκριση όλων στην ΠΏΛΗΣΗ των φετινών λαχνών μας.  Με το ποσό των 1200 ευρώ βοηθήσαμε 6 οικογένειες  με διάφορα είδη πρώτης ανάγκης , τροφίμων και δωροκουπονιών  ώστε να είναι αυτάρκεις και για το επόμενο χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου.  Χωρίς την πολύτιμη σας βοήθεια αυτό δεν θα ήταν εφικτό!

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Σας:

 • Λιγουλάκι χειμώνας PAUL STEWART Εκδ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤA
 • Περιμένοντας τη βροχή Μαρίνα Μιχαηλίδου – Καδή Εκδ. ΚΑΛΕΝΤΗ
 • Πού πήγε το καπέλο του Ασπρούλη Κυριακή Κορίνα Κλεάνθους
 • Πέφτει , πέφτει η σταγόνα Σαμ Γκοντουιν Εκδ. ΠΑΤΑΚΗ
 • Καλωσόρισες Πιγκουινάκι  Εκδ. MODERN TIMES
 • H Στιγμούλα είναι δυνατή! Μαρίνα Γιώτη Εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ
 • Η Στιγμούλα Μαρίνα Γιώτη Εκδ. ΜΙΝΩΑς
 • Χειμώνας Κι η κουκουβάγια κάνει μια ηρωική διάσωση . Εκδ. ΠΑΤΑΚΗ

Τέλος , επειδή πιστεύουμε πως το καλό φέρνει καλό  και η θετικότητα φέρνει και θετική εξέλιξη στις ζωές μας , σας ανακοινώνουμε την ημερομηνία για την τελική μας γιορτή!!! Στις 10 Ιουνίου λοιπόν,   στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου με την ελπίδα και την αισιοδοξία πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες και θα μας επιτρέψουν όλους να ζήσουμε  μαζί αυτή τη μοναδική εμπειρία τόσο για τα παιδάκια μας όσο και για μας !!

Ευχόμαστε….ευελπιστούμε …αισιοδοξούμε !!!Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε …..!!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !

 
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2020 PDF Print

«Πουπού η αλεπού»

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

«ΜΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»

ΜΗΝΑΣ ΑΓΑΠΗΣ!!

Αγαπητοί γονείς,

Αισίως φθάσαμε σε ένα πολύ ξεχωριστό μήνα , ένα μήνα χαράς , αγάπης , λάμψης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας. ‘Ενας Δεκέμβριος που μας βρίσκει με διαφορετικά δεδομένα , διαφορετικές συνθήκες και μια πρωτόγνωρη ψυχολογία .

Στο πείσμα όμως αυτών όλων που συμβαίνουν γύρω μας , συνεχίζουμε ακόμα πιο πολύ  να προσπαθούμε,  να είμαστε θετικοί,  να περνάμε όσο πιο όμορφα μπορούμε παρέα με τα αλεπουδάκια μας , και να χτίζουμε μοναδικές εμπειρίες καθημερινά !!!  Τα θεατρικά σχήματα που φιλοξενούμε , οι μουσικές δραστηριότητες που οργανώνουμε , το ζύμωμα του ψωμιού , η παρασκευή του παλουζέ , οι  κατασκευές και χειροτεχνίες μας , τα μουσικοκινητικά παιγνίδια , η αφήγηση παραμυθιών και η δραματοποίηση τους  , το κουκλοθέατρο ,αλλά κυρίως η καθημερινή αλληλεπίδραση χαράς,  αγάπης , δημιουργικότητας και αυθορμητισμού που προσπαθούμε να  διατηρούμε με τα παιδάκια αλλά και μεταξύ μας είναι αυτά που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το τόσο ευλογημένο έργο μας , όσο δύσκολο και  αν είναι .

Παρόλο που στο σχολικό χώρο, για μας το προσωπικό , είναι ένας καθημερινός αγώνας το να προσπαθείς για την εξασφάλιση της υγείας όλων και να τηράς τους κανονισμούς ενός πρωτοκόλλου , παράλληλα μας χαροποιεί  που τουλάχιστον τα παιδιά παίζουν και επικοινωνούν χαρούμενα και ανέμελα, και από  αυτό αντλούμε δύναμη μέχρι να περάσουν οι δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να τηρούμε  όλα τα απαραίτητα μέτρα που μας επιδεικνύει το πρωτόκολλο μας. (απολυμάνσεις , θερμομετρήσεις, μη ανάμιξη τμημάτων …).

Η μη ανάμιξη τμημάτων  τηρείται πιστά, με όση ευλάβεια μπορούμε, κατά τη διάρκεια της μέρας. Ακόμα και στο διάλειμμα τα παιδιά παίζουν σε διαφορετικά τμήματα της αυλής και μετά όταν θα ανταλλάξουν περιοχή  απολυμαίνονται - ψεκάζονται τα παιγνίδια με οινόπνευμα.

Προς το απόγευμα, που μειώνονται πολύ τα παιδιά, τα  τμήματα φαινομενικά  σμίγουν αναγκαστικά. Ουσιαστικά όμως στην τάξη που βρίσκονται και απασχολούνται μέχρι να σχολάσουν ,  τα παιδιά είναι σε οργανωμένο διαχωρισμό , δηλαδή τα παιδάκια του κάθε τμήματος παίζουν ΜΕΤΑΞΥ τους  ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες περιοχές παιγνιδιού. Αυτό πλέον τα παιδιά το έχουν συνηθίσει και ξέρουν ποια είναι η δική τους περιοχή παιγνιδιού.

Εννοείται πως τα 2χρονα χρειάζονται πιο συχνή υπενθύμιση για να το τηρούν, και είναι πολύ φυσιολογικό,  αλλά ακόμα κι αυτές οι ηλικίες το προσπαθούν πολύ και άρχισαν να το αντιλαμβάνονται .

Τα πιο πάνω προς διευκρήνιση κάποιων εύλογων αποριών που μπορεί να έχει κάποιος γονιός.

Τέλος , όπως παρακολουθούμε όλοι μας, ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται και να ξανοίγεται στον πληθυσμό . Είναι σε εταιρείες, σε καταστήματα , σε φρουταρίες, σε νοσοκομεία, σε σχολεία……. Και αν κάποιος έχει τον ιό δεν σημαίνει απαραίτητα πως φέρει ευθύνη  , είναι κάτι αόρατο , άρα είναι και θέμα τύχης ,αλλά σίγουρα συνεχίζουμε όλοι να λειτουργούμε με ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και να προνοούμε , προσέχοντας τις κοινωνικές μας επαφές.   Στο κάτω κάτω δεν έχουμε άλλη επιλογή και ευελπιστούμε σε καλύτερες , πιο ελεύθερες μέρες……Σίγουρα θα ‘ρθουν !!!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

 • Τον ξεχωριστό αυτό μήνα της σχολικής χρονιάς προσπαθούμε να τον χαρούμε όλοι μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό γιατί ξέρουμε πόσο αγαπούν αυτή τη γιορτή των Χριστουγέννων μικροί και μεγάλοι. Η Γέννηση του Χριστού ,οι Μάγοι, οι βοσκοί, οι Άγγελοι, η φάτνη …..είναι στοιχεία που τα παιδιά θα γνωρίσουν με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.
 • Είναι μήνας έντονης δημιουργικότητας και χαράς , αφού όλα τα παιδιά θα φτιάχνουν καθημερινά τις χριστουγεννιάτικες τους κατασκευές και χειροτεχνίες και θα μαθαίνουν τα τραγούδια των χριστουγέννων και θα χορεύουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.
 • Ο Άι Βασίλης είναι επίσης ένας από τους αγαπημένους  ήρωες των παιδιών!!  Με κίνητρο λοιπόν τα παραμύθια του ΄Αι Βασίλη που ζει στο εργαστήρι του και δουλεύει με τους βοηθούς του, τα μικρά ξωτικά και τους παιγνιδιάρηδες τάρανδους του θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ακόμα πιο μαγικές τις μέρες αυτές
 • Στην είσοδο της «Πουπούς» και του «Μένιου» υπάρχει ένα  Χριστουγεννιάτικο Γραμματοκιβώτιο. Είναι το γραμματοκιβώτιο που θα υποδεχθεί  τα γράμματα των παιδιών για τον Άι Βασίλη. Θα σας στείλουμε στο σπίτι τα σχετικά για να ετοιμάσετε με το παιδί σας το δικό σας γράμμα Στα μεγαλύτερα παιδιά θα μιλήσουμε και για τον Άγιο Βασίλειο.
 • Παράλληλα θα προσεγγίσουμε με τα παιδιά και τα διάφορα ήθη και έθιμα των γιορτινών αυτών ημερών (κουραμπιέδες, μελομακάρονα, χριστουγεννιάτικο δεντράκι, θεοφάνεια,  λοκουμάδες, ).
 • Επίσης αυτές τις μέρες κάθε τμήμα θα ετοιμάσει μια Χριστουγεννιάτικη χορογραφία ή ένα χριστουγεννιάτικο δρώμενο όπου τα παιδιά θα υποδύονται κάποιο ήρωα ή ήρωες των Χριστουγέννων. Κάθε τμήμα θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα παιδιά τη δική του παράσταση. Οι παρουσιάσεις γίνονται ενδοσχολικά και είναι ΜΟΝΟ για τα παιδιά. Θα προτιμήσουμε να γίνουν στον εξωτερικό χώρο τηρώντας όλα τα σχετικά μέτρα.
 • Το νηπιαγωγείο θα είναι κλειστό από 24 Δεκεμβρίου – 1 Ιανουαρίου και 6 Ιανουαρίου.

9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Στις 9/12 θα παρακολουθήσουμε την Χριστουγεννιάτικη Παράσταση Κουκλοθεάτρου

« ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΕΞΠΡΕΣ » της Κάλιας Χαραλάμπους. Κόστος 4 ευρώ. (ΠΟΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΙΟΣ).

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

Φέτος δυστυχώς για τους αυτονόητους λόγους δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το Φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο μας πανηγύρι το οποίο οργανώναμε κάθε χρόνο στις 23 /12  στην αυλή της «Πουπούς» μας. Το πανηγύρι αυτό εξυπηρετούσε 2 βασικούς σκοπούς!! Να περάσουμε όλοι μας όμορφα , ανέμελα και με αγάπη μια ξεχωριστή εορταστική μέρα και το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από τα έσοδα που μαζεύαμε από  τις διάφορες δραστηριότητες  και πωλήσεις του πανηγυριού , βοηθούσαμε πολλές οικογένειες με αγορά τροφίμων , ειδών πρώτης ανάγκης , ρουχισμού ή οτιδήποτε άλλο χρειάζονταν για να βοηθηθούν ακόμα πιο πολύ τις δύσκολες αυτές μέρες. Στο πανηγύρι επίσης διαθέταμε προς πώληση ανάμεσα σε πολλά άλλα και τυχερούς λαχνούς (προς 5 ευρώ) , τους οποίους κληρώναμε και οι οικογένειες μας κερδίζαν τυχερά δώρα !

Φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι ανάγκες υπάρχουν ακόμα πιο μεγάλες….θα θέλαμε λοιπόν να κάνουμε την προσπάθεια μας να μαζέψουμε ότι μπορούμε και φέτος προς βοήθεια αυτών των οικογενειών!! Για τα τυχερά δώρα ο καθένας από σας μπορεί να φέρει στο σχολείο μέχρι και τις 20/12  ένα δωροκουπόνι ή ένα προιόν ή δωρο – υπηρεσία  ( π.χ  ένα μπουκάλι κρασί , ή  ένα γλυκό ή ένα πακέτο μελομακάρονα ή κουραμπιέδες ή xmas cake από κάποιο ζαχαροπλαστείο  δωροκουπόνι από κάποιο κομμωτήριο ή από ηλεκτρικά είδη  , ή περιποίηση από κάποια αισθητικό,  ή δωροκουπόνι από κάποιο βιβλιοπωλείο  ή ένα παιγνίδι  ή παραμυθάκια ,  ή δωροκουπόνι από κάποιο κατάστημα ρούχων ή παπουτσιών ή αξεσουάρ  ή από κατάστημα παιγνιδιών ή ότι άλλο εσείς σκεφτείτε  απλά αποφύγετε να είναι σπιτικό τρόφιμο για τους αυτονόητους λόγους λόγω των συνθηκών.

Με την πώληση των λαχνών θα μαζέψουμε ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των οικογενειών και τελευταία βδομάδα πριν κλείσουμε μαζί με τα παιδάκια θα κάνουμε τις κληρώσεις . Τυχεροί φυσικά θα είναι αυτοί που θα αγοράσουν λαχνούς !!

Αναμένουμε λοιπόν από σας τα δώρα που μπορείτε να εξασφαλίσετε από φίλους και γνωστούς  για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό,  και φυσικά να προμηθευτείτε τους λαχνούς σας από τις δασκαλίτσες σας.!!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΕΣ

Αφού λοιπόν με την πιο πάνω προσπάθεια θα καλύψουμε τη φιλανθρωπική πτυχή του πανηγυριού μας , παράλληλα θα καλύψουμε και την εορταστική – ψυχαγωγική πλευρά, παρέα με τα αλεπουδάκια μας!! θα οργανώσουμε διάφορες  εκπλήξεις τις εορταστικές μέρες προτού κλείσουμε για να χαρούν τα παιδιά ακόμα πιο πολύ το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα . Είμαστε στη διαδικασία οργάνωσης τους . !!

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΕΠΟΥΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ 2021  ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΥΓΙΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ!!!.

 
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ PDF Print

 

 
Page 1 of 2