eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home
Πουπού η αλεπού
• “ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ…” PDF Print E-mail
Written by John Lambrou   
Tuesday, 28 July 2015 05:51

☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική:
Μαθαίνει να κατακρίνει
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα:
Μαθαίνει να καυγαδίζει
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία:
Μαθαίνει να είναι ντροπαλό
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή:
Μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση:
Μαθαίνει να είναι υπομονετικό
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο:
Μαθαίνει να εκτιμάει
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στη δικαιοσύνη:
Μαθαίνει να είναι δίκαιο
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην αποδοχή:
Μαθαίνει να αγαπάει
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια:
Μαθαίνει να έχει πίστη στον εαυτό του και στους άλλους
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία:
Μαθαίνει να εκτιμάει
☼Αν ένα παιδί ζει μέσα στην φιλία:
Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο

Last Updated on Friday, 16 October 2020 13:21
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2020 PDF Print E-mail
Written by John Lambrou   
Friday, 16 October 2020 07:00

 

 

ΣΕΠΤΕΒΡΗΣ 2020

Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε με ασφάλεια , υγεία και ηρεμία . Με όμορφες , μοναδικές στιγμές γεμάτες χαμόγελα και ΑΓΑΠΗ!!! Ευχόμαστε να ξεκουραστήκατε τις μέρες του Αυγούστου και να επιστρέψετε όλοι ανανεωμένοι παρέα με τα αλεπουδάκια μας!

Οι δασκαλίτσες της «Πουπούς» και του « Μένιου» μας, είναι πανέτοιμες να υποδεχτούν τα αλεπουδάκια τους . Οι νέες δασκαλίτσες μας , τις οποίες και καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας , έχουν εκπαιδευτεί και ενημερωθεί μέσα στον μήνα Αύγουστο για τη φιλοσοφία και τις αρχές του σχολείου μας και είναι κι αυτές έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό  και τις νέες τους ιδέες για το καλό των παιδιών μας και του σχολείου μας ! Είμαστε σίγουροι πως  θα τις αγκαλιάσετε , θα τους δώσετε λίγο τον χρόνο τους να προσαρμοστούν κι αυτές στον νέο  επαγγελματικό τους χώρο ,για να χτίσουμε σιγά σιγά μαζί μια όμορφη σχέση και συνεργασία ! Ανανεωθήκαμε λοιπόν και ξανά πίσω στη ρουτίνα μας.

ΤΜΗΜΑΤΑ – ΔΑΣΚΑΛΙΤΣΕΣ

Α’Τμήμα 2χρονων : Μιχαέλλα Ελισσαίου και Ελένη Ζοττή

Β’Τμήμα 2χρονων: Μαρία Χριστοφίδου και Άντρια Τουμάζου

Α’Τμήμα 3χρονων: Λητώ Κυριακίδου

Β΄Τμήμα 3χρονων: Ιωάννα Γρηγορίου

Γ’Τμήμα 3χρονων: Γαβριέλα Σιεκκέρη

Μένιος : Α’τμήμα 4χρονων: Άντρη Αντρέου

Β’Τμήμα 4χρονων: Μαρία Κυριάκου

Γ Τμήμα 4χρονων: Κατερίνα Χατζήμιχαήλ

ΚΟΡΩΝΟΙΟς ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Σίγουρα είναι ένας διαφορετικός Σεπτέμβρης με φόντο τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοιού να εξακολουθούν να ισχύουν και στο νηπιαγωγείο, οπόταν να σας παρακαλέσουμε όλους ανεξαιρέτως να δείξετε τη συνεργασία που δείξατε και  το δίμηνο που ανοίξαμε πριν το καλοκαίρι για να πάνε όλα καλά και αυτή τη χρονιά.  Το θετικό με το νέο πρωτόκολλο είναι η χαλάρωση της σωματικής αποστασιοποίησης μεταξύ των παιδιών . Στους ενήλικες όμως ισχύει .

Έτσι εξακολουθούμε να παραλαμβάνουμε και να παραδίδουμε τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο των σχολείων και να σας παρακαλέσουμε να τηράτε όσο μπορείτε και είναι εφικτό τις αποστάσεις μεταξύ σας . Απολύμανση το πρωί και πριν να φύγει το παιδάκι με αντισηπτικό. Θερμομέτρηση 2- 3φορές την ημέρα για προληπτικούς λόγους και σχολαστική απολύμανση των παιδιών , του χώρου  και  των παιγνιδιών κατά τη διάρκεια της μέρας. Ισχύει επίσης ο περιορισμός της ανάμιξης τμημάτων οπόταν όσες οικογένειες έχουν ακόμα τη λύση να σχολάνουν τα παιδιά μέχρι τις 2.30μ.μ καλό είναι να συνεχίσουν να το κάνουν .

Πολύ όμως σημαντικό και καθοριστικό είναι η δική σας στάση σε περίπτωση που το παιδί σας  εκδηλώσει κάποια συμπτώματα ίωσης ή αδιαθεσίας, όπως πυρετό, έντονο βήχα, έντονο πονόλαιμο , έντονη καταρροή , διάρροιες, εμετούς , κόπωση , αδιαθεσία , κομμάρα. Κρατάμε το παιδί στο σπίτι για προληπτικούς λόγους  και συμβουλευόμαστε τον παιδίατρο μας άμεσα , ενώ παράλληλα ειδοποιούμε το σχολείο. Αν το παιδί περάσει μια ίωση, πριν την επιστροφή του στο νηπιαγωγείο ζητάτε από τον παιδίατρο σας, όπως μας αποστείλει μια ιατρική  βεβαίωση . Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε το ρίσκο και για τα υπόλοιπα παιδιά .  Κανόνας λοιπόν, ειδικά φέτος,  να λειτουργούμε ακόμα πιο  προληπτικά, κρατώντας το παιδί περισσότερο στο σπίτι , προτού επιστρέψει στο σχολείο , και κυρίως  να λειτουργούμε με ψυχραιμία.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Από σας επίσης θα θέλαμε για διευκόλυνση της ρουτίνας μας να αναγράφετε το όνομα του παιδιού σας σε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το παγουράκι του και τα τάππερ του  τα οποία είναι προτιμότερο να είναι πάντα  σταθερά/ίδια  (θα σας δοθούν και αυτοκόλλητα από το σχολείο ).

Τα μικρά παιδάκια που φοράνε πανάκι  μέσα στην τσαντούλα τους να έχουν ένα άλλο μικρό τσαντάκι(κασεντίνα)  μέσα στο οποίο θα έχετε 2-3 πανάκια , μωρομάντηλα και κρεμούλα . (ένα από τα αυτοκόλλητα καλό θα ήταν να μπει στο τσαντάκι αυτό για διευκόλυνση και των βοηθών).Αποφεύγετε για σκοπούς ασφαλείας να βάζετε ξηρούς καρπούς στα παιδιά , ή αν θα βάζετε φρούτα όπως σταφύλια και κεράσια  να κόβονται στα 4 . Αν θα βάζετε καρότο να το  κόβετε σε πολύ λεπτά στικς. Εννοείται πως οι δασκάλες είναι πρόθυμες να βοηθήσουν,  απλά ας τις βοηθήσουμε  για λόγους καθαρά πρακτικούς μέσα στην ομάδα . Τα φρούτα ειδικά στα μικρότερα παιδιά κόβονται έτσι κι αλλιώς από τις δασκάλες . Τόσο το πρόγευμα όσο και το φρούτο του παιδιού σας να τα βάζετε το καθένα στο δικό του κουτάκι για να το χρησιμοποιούμε αυτό ,λόγω περιορισμού στο πρωτοκόλλο μας.

Ο ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Θεωρούμε επίσης ,  πως ο Σεπτέμβρης είναι μήνας προσαρμογής για όλους. Ίσως από τους πιο απαιτητικούς μήνες της σχολικής χρονιάς. Όχι μόνο για τα παιδιά αλλά για όλους μας. Τα παιδιά θέλουν χρόνο να προσαρμοστούν και να συνδεθούν με τις νέες τους δασκάλες, τα νέα παιδιά να αγαπήσουν, να νιώσουν ασφάλεια αλλά και να αποδεχτούν τη νέα τους ρουτίνα και το πρώτο τους κοινωνικό σύνολο.

Όλοι μαζί οφείλουμε να προσπαθήσουμε για να συντονιστούμε σιγά σιγά στην ΚΟΙΝΗ προσπάθεια για το καλό των παιδιών μας.

Όλα αυτά θα τα καταφέρουμε με καλή συνεργασία, θετικότητα, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, ΥΠΟΜΟΝΗ και ΑΓΑΠΗ. Γι αυτό σας παρακαλούμε όπως προσπαθήσουμε όλοι για το σκοπό αυτό για να είναι η προσαρμογή για όλους μας όσο πιο ευχάριστη και ομαλή γίνεται. Προσπαθήστε να ακολουθείτε τις οδηγίες μας όσων αφορά την περίοδο προσαρμογής, και να δώσουμε όλοι χρόνο σε όλους. Είναι πολύ σημαντικό για τη ψυχολογία των παιδιών αλλά και των ενηλίκων και για  τη σωστή οργάνωση της σχολικής ομάδας.

Οι προσαρμογές των νέων παιδιών θα γίνονται κυρίως στον εξωτερικό χώρο . Παρακαλούμε όπως τηράτε τις αποστάσεις μεταξύ σας,  και τον εσωτερικό χώρο θα τον χρησιμοποιούμε σε εξαιρετικές περιπτώσεις ΜΟΝΟ .

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α. ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ.!!! Η «ΠΟΥΠΟΥ Η ΑΛΕΠΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΜΕΝΙΟΣ Ο ΑΛΕΠΟΥΔΕΝΙΟΣ» ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ!!!

Τα παιδάκια μας θα τα υποδεχθούν με χαρά και ενθουσιασμό τα δύο καλά αδελφάκια και αγαπημένα των παιδιών όπως και κάθε χρόνο.. Ποιοι άλλοι φυσικά ; Η «Πουπού η αλεπού» και ο ¨Μένιος ο αλεπουδένιος». Τα 2 αγαπημένα αλεπουδάκια( φιγούρες-κουκλίτσες) θα βρίσκονται στην τάξη των παιδιών ,μικρών και μεγάλων για να τα καλωσορίσουν . Οι φιγούρες των αγαπημένων μας αλεπούδων θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να πετύχουν τα πιο κάτω:

 

 • Πρώτος στόχος λοιπόν η προσαρμογή και  η συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών. Η σύνδεση τους με τις δασκάλες τους.
 • Να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στην έννοια του σχολείου, να το αγαπήσουν.
 • Να κατανοήσουν τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε κάποιους κανόνες για να περνούμε όλοι μαζί τη μέρα μας πιο ασφαλισμένα αλλά και χαρούμενα παράλληλα.
 • Οι κανόνες και το πρόγραμμα κάνουν τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια, να συμπεριφέρονται με ηρεμία γιατί νιώθουν πως είναι σε ένα χώρο που οι άνθρωποι γύρω τους ξέρουν τι θέλουν και τι ζητούν.

Όσο αφορά τα νέα παιδιά που πρώτη φορά έρχονται στο νηπιαγωγείο είναι λογικό πως ίσως να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν.

Τα παιδιά λοιπόν μέσα από τις διάφορες δραστηριότητες στοχεύουμε να αγαπήσουν την τάξη τους, τη δασκάλα τους και να μάθουν πώς παίζουμε στις διάφορες περιοχές μάθησης και παιγνιδιού , να κατανοήσουν ότι το καθετί που υπάρχει στο σχολείο είναι και δικό τους αλλά και όλων των παιδιών και πως είναι υπεύθυνα για το χώρο που θα περνούν τη μέρα τους.

Θα γνωρίσουν το σχολείο τους,  θα γνωρίσουν όλα τα άτομα που δουλεύουν στο σχολείο και το ρόλο του καθενός, τους χώρους και πώς χρησιμοποιούμε τον κάθε χώρο, τις γωνιές της τάξης μας και πώς παίζουμε στην κάθε γωνιά.

Οι 2 πρώτες εβδομάδες λοιπόν θα αφιερωθούν στο καλωσόρισμα των παιδιών, να δοθεί ευκαιρία στα παιδιά να μιλήσουν για τις διακοπές τους και στη συνέχεια να γνωρίσουν τους νέους τους φίλους, την τάξη και το σχολείο.

Εξίσου σημαντικό είναι και για τα παιδιά του «Μένιου» να τους δοθεί ο κατάλληλος χρόνος να προσαρμοστούν στο νέο τους σχολικό περιβάλλον με τις νέες τους δασκαλίτσες. Είναι σημαντικό να τους δώσετε κι εσείς αυτό το χρόνο. Τον χρειάζονται και τον δικαιούνται. Ενθαρρύνετε τα λεκτικά αλλά και έμπρακτα.  Βοηθήστε και τις δασκάλες στο έργο τους αυτό γιατί ο πρώτος μας στόχος είναι να συνδεθούν τα παιδιά μεταξύ τους και να αποκτήσει η κάθε ομάδα τη δική της δυναμική, να δουλεύει σαν μια οντότητα , σαν «ΕΝΑ».

 

Β. Η «ΠΟΥΠΟΥ» ΚΑΙ Ο «ΜΕΝΙΟΣ» ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ!!!! ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ;;;

Αυτό αποτελεί το θέμα του 2ου 15νθήμερου. Με το θέμα αυτό σκοπός μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής αλλά και του χώρου που ζουν ώστε να αρχίσουν να αποκτούν βασικές συνήθειες σχετικές με την καθαριότητα τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών μετά το υπαίθριο παιγνίδι, μετά τη χρήση της τουαλέτας και πριν το φαγητό είναι πάρα πολύ σημαντικά να γίνουν συνήθεια των παιδιών τώρα που μπαίνουν στο πρώτο τους κοινωνικό σύνολο, την πρώτη τους ομάδα. Επίσης το βούρτσισμα των δοντιών, το μπάνιο, το κόψιμο των νυχιών, τα καθαρά ρούχα, αλλά και η καθαριότητα και το συγύρισμα του χώρου που ζω τόσο του δωματίου μου  αλλά και της τάξης μου είναι θέματα τα οποία θα θίξουμε στην ενότητα αυτή.

Και φυσικά για να είναι διασκεδαστικό και ακόμα πιο ελκυστικό το θέμα μας τα δύο αλεπουδάκια μας θα κηρύξουν «διαγωνισμό καθαριότητας» και στο τέλος φυσικά όλα τα παιδιά θα βραβευθούν για την προσπάθεια τους με το «ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.»

Εννοείται πως τέτοια θέματα υπενθυμίζονται ξανά και ξανά στα παιδιά , ολόχρονα και κυρίως μέσα από την καθημερινότητα μας και τη ρουτίνα μας έτσι ώστε να καταλήξουν να  γίνουν συνήθειες ζωής.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ

Κάθε θέμα που προσεγγίζουμε με τα παιδιά είναι πάντα με παιγνιώδη μορφή. Ένα πρόγραμμα «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των παιδιών. Ένα πρόγραμμα που το χαρακτηρίζει η διαθεματικότητα και ο παιδοκεντρισμός. Μαθαίνουμε παίζοντας.  Όλοι οι πιο πάνω στόχοι που αναφέραμε περνούν στα παιδιά με τη βιωματική κυρίως προσέγγιση και μέσα από τρόπους που τα παιδιά αγαπούν και απολαμβάνουν όπως το παραμύθι, η μουσική, το θεατρικό παιγνίδι, οι κατασκευές, το κουκλοθέατρο, η μουσική και κίνηση, το θεατρικό παιγνίδι…..

Είναι σημαντικό επίσης το ότι κάθε δασκάλα προσεγγίζει το θέμα στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία που έχει απέναντι της, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τη δυναμική της συγκεκριμένης ομάδας.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σας υπενθυμίζουμε πως τα δίδακτρα είναι προπληρωτέα (μέχρι 8 του μήνα) ενώ τα γεύματα για τα παιδιά που τρώνε τα σημειώνουν οι δασκάλες και πληρώνονται τέλος του μήνα με τα επόμενα δίδακτρα.

 

ΔΊΔΑΚΤΡΑ 400 ΕΥΡΩ

 

2.50 το κάθε γεύμα

 

35 ευρώ το απογευματινό ωράριο 3.30-5.30μ.μ

 

Θα ενημερώνεστε έγκαιρα στο κινητό σας σχετικά με τα πιο πάνω.

Είναι επίσης ορθό τις αποδείξεις πληρωμής που σας δίνουμε να τις κρατάτε σε ένα αρχείο γιατί κάποτε είναι χρήσιμο τόσο για μας όσο και για σας.

Στα 3χρονα και 4χρονα είναι ενσωματωμένα στο εβδομαδιαίο κοινό πρόγραμμα όλων των παιδιών το μάθημα της αγγλικής (3-4 διδακτικές περιόδους ανά βδομάδα) με τη teacher Marilena ,  η Φυσική Αγωγή-Γυμναστική (2  διδακτικές περιόδους ανά βδομάδα) με το γυμναστή  Πέτρο Μιλτιάδους και η Μουσική (1 διδακτική περίοδος ανά βδομάδα )με τη μουσικό Χαρά  Παπάμιχαήλ. Το κόστος των πιο πάνω δραστηριοτήτων  συμπεριλαμβάνεται στα δίδακτρα.  Οι πιο πάνω δραστηριότητες ενσωματώθηκαν μετά από μελέτη και προσεχτική παρατήρηση του ολοήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών ώστε να ενισχύσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ποιότητα εκπαίδευσης τους χωρίς από την άλλη να γίνεται αλόγιστη εφαρμογή προγραμμάτων . Πάνω απ’όλα για μας είναι η ισορροπία της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών, να απολαμβάνουν το σχολείο και να τους δίνονται ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τις ικανότητες τους στα πρώτα αυτά καθοριστικά χρόνια της σχολικής τους ζωής..

 

 

ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τόσο για την εκπαίδευση τους όσο και για την κοινωνικοποίηση τους αλλά και τη ψυχοσωματική τους ανάπτυξη..Επειδή το παιδί είναι ακόμα στο νηπιαγωγείο ,μην θεωρήσετε ότι δεν χρειάζεται ένα σταθερό πρόγραμμα. Αντίθετα τώρα είναι που το χρειάζεται, τώρα είναι που χτίζουμε σωστά την ολοκληρωμένη του προσωπικότητα, τώρα βάζουμε γερά τα θεμέλια.

Όσο αφορά λοιπόν το ωράριο των παιδιών είναι πολύ σημαντικό να έρχονται το αργότερο μέχρι τις 8.15 π.μ και να αποχωρούν όχι πριν τις 12.30μ,μ.

ΩΡΑΡΙΟ «ΠΟΥΠΟΥΣ» 7.00π.μ – 5.30μ.μ

ΩΡΑΡΙΟ «ΜΕΝΙΟΥ»    7.00 π.μ – 4.00μ.μ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Να σας παρακαλέσουμε επίσης να είστε συνεπείς στο πιο πάνω ωράριο με σεβασμό και στις δασκαλίτσες που έχουν κι αυτές το προσωπικό τους οικογενειακό  πρόγραμμα.  Επαναλαμβάνουμε πως όσες οικογένειες έχουν την δυνατότητα παραλαβής των παιδιών τους μέχρι τις 2.30 μ.μ να συνεχίσουν να το κάνουν για σκοπούς εξυπηρέτησης του πρωτοκόλου μας.

 

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Το μάθημα της αγγλικής εφαρμόζεται στο νηπιαγωγείο μας τα τελευταία 10 χρόνια. Τα αγγλικά διδάσκονται στα 3χρονα και τα 4χρονα, 3-4 περιόδους τη βδομάδα και διαθεματικά. Δηλαδή μέσω χειροτεχνικών κατασκευών, παραμυθιών, ομαδικών παιγνιδιών, μουσικής, τραγουδιών, θεατρικού, μαθηματικών και ότι  άλλο θα βοηθήσει τα παιδιά στη γνωριμία και εξοικείωση με  τη γλώσσα.

 

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Το μήνα Οκτώβριο, αν όλα πάνε καλά  θα ξεκινήσουν και τα προαιρετικά προγράμματα του απογεύματος από τις 1.45μ.μ και μετά.

Το MONKEYNASTIX ( πρόγραμμα μουσικής και γυμναστικής με χρήση οργάνων γυμναστικής όπως τραμπολίνα, δοκούς ισορροπίας, μπάλες, στεφανάκια, πέτρες ισορροπίας..κτλ. ),  το LITTLE KICKERS (πρόγραμμα που ενισχύει την κινητική ανάπτυξη των παιδιών  μέσα από ποδοσφαιρικές δεξιότητες)  ,το KINDERDANCE (ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει στα παιδιά τις κινητικές/χορευτικές ικανότητες μέσα από ένα πολύ διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο εμπλουτίζοντας παράλληλα το λεξιλόγιο τους στην αγγλική γλώσσα), το Θεατρικό Παιγνίδι (ένα εργαστήρι που προάγει την έκφραση των συναισθημάτων μέσα από την τη λεκτική, σωματική επικοινωνία και κινησιολογία) (, η Συναισθηματική Αγωγή( ένα βιωματικό εργαστήρι που προάγει και αναπτύσσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ισορροπία τους μέσα σε μια ομάδα με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης τους και του σεβασμού των υπολοίπων ),  η Μουσική Προπαίδεια ( ένα εργαστήρι που προάγει τη μουσικότητα των παιδιών μέσα από διάφορες τεχνικές )  και ένα νέο πρόγραμμα το ‘LE PETIT TENNIS ( ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει τις βασικές δεξιότητες του τεννις μέσα από το διερευνητικό και φανταστικό παιγνίδι, την αφήγηση ιστοριών, τη χρήση εικόνων και χαρακτήρων). Έχουμε εντάξει επίσης ένα νέο πολύ δυναμικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΑΛΕΝΤΟ» , το οποίο πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο να αναπτύξει σημαντικές κινητικές δεξιότητες των παιδιών από αυτήν την ηλικία ώστε να βελτιώσει το συντονισμό, την ενδυνάμωση τους, τη σταθερότητα , την ευλυγισία, τη συγκέντρωση τους, την ομαδικότητα αλλά και την αυτοπειθαρχία   με τη χρήση πλούσιων πολυδύναμων οργάνων γυμναστικής και μεγαλώνοντας εφώσον τους αρέσει να ασχοληθούν σε πιο σταθερή και οργανωμένη βάση με τον αθλητισμό αφού είναι ένα πρόγραμμα από 3-12 ετών.     Είναι εντελώς προαιρετικά και χρεώνονται επιπλέον από τα βασικά δίδακτρα για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους. Θα σας δοθεί σύντομα σχετικό ένθετο με όλες τις πληροφορίες.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

 • Ότι χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της μέρας μη διστάσετε να μου τηλεφωνήσετε στο κινητό μου 99645894. Αν δεν σας απαντήσω αμέσως σημαίνει πως είμαι με τα παιδιά. Θα σας πάρω μόλις μπορέσω πίσω.
 • Αν το μήνυμα είναι απλό στείλτε μου sms για να τακτοποιήσω αυτό που επιθυμείτε.
 • Ειδοποιήστε μας από νωρίς το πρωί σε περίπτωση που το παιδί σας θα απουσιάσει. Είναι και δική σας ευθύνη.
 • Ειδοποιήστε μας άμεσα αν το παιδί σας διαγνώσθηκε με ασθένεια όπως ιλαρά, ανεμοβλογιά, ερυθρά  ή αν παρατηρήσατε ψειρούλες ή κονιδάκια στο κεφαλάκι του για να ενημερωθεί όλο το τμήμα ώστε να είμαστε όλοι πιο προσεχτικοί και προληπτικοί για τυχόν συμπτώματα αλλά και για προστασία τυχόν εγκυμονούσας.
 • Ειδοποιήστε μας έγκαιρα σε περίπτωση που παραλάβει από το σχολείο κάποιος άλλος το παιδί σας εκτός από τα άτομα που ήδη μας δηλώσατε στο σχετικό έντυπο.
 • Τηρείτε σας παρακαλούμε τους κανόνες υγιεινής διατροφής για να μην ερχόμαστε κι εμείς σε δύσκολη θέση[U1] . Σάντουιτς , δημητριακά προτιμάτε τα άσπρα ή ολικής αλέσεως .Αποφύγετε τα σοκολατένια και στο φρούτο αποφεύγετε τα γιαουρτάκια με σοκολατάκια. Δεν επιτρέπονται κρουασάν σοκολατένια, σοκολάτες, καραμέλες, φρουτάκια, και γενικά όλες οι τροφές που θεωρούνται ανθυιγεινές. Αν θα δώσετε τέτοιες τροφές στο παιδί σας εννοείται πως είναι εντάξει με μέτρο αλλά σας παρακαλούμε πολύ όχι στο χώρο του σχολείου . Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τους κανόνες της ομάδας και τις προσπάθειες των δασκάλων και της διεύθυνσης να τηρούν αυτούς τους κανόνες χωρίς να ερχόμαστε σε δύσκολη θέση και να καταλήγουμε σε αχρείαστες συζητήσεις είτε με τα παιδιά είτε μαζί σας.
 • Αποφεύγετε ξηρούς καρπούς στο σχολείο για σκοπούς ασφαλείας και αλλεργιών.
 • Σας υπενθυμίζουμε πως τα γενέθλια των παιδιών μας τα γιορτάζουμε με τη δική μας τούρτα που φτιάξαμε με τα παιδιά και το παιδί που γιορτάζει σβήνει την τούρτα αυτή
 • Αποφεύγετε να φέρνετε προσωπικά παιγνίδια των παιδιών στο σχολείο, αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι,  γιατί είναι εύκολο να χαθούν με τόσο παιδιά γύρω με αποτέλεσμα να στεναχωριούνται τα παιδιά  και επίσης κάποιες φορές τα παιδιά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτά και δυσκολεύονται να κοινωνικοποιηθούν.  Σύντομα θα ορίσουμε εμείς μια μέρα που τα παιδιά θα δικαιούνται  να φέρνουν προσωπικά τους παιγνίδια στο σχολείο με σκοπό να μάθουν να τα μοιράζονται με τους φίλους τους. Θα σας ανακοινωθεί αργότερα.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα παιδιά σιγά σιγά θα εκπαιδευτούν στο θέμα ¨ το σώμα μου, μου ανήκει, ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ να αγγίζει οποιοσδήποτε σε αυτό¨, ¨δεν επιδεικνύω το σώμα μου σε αγνώστους¨, ¨στο σχολείο μπορεί να με περιποιηθεί  η βοηθός ή οι δασκαλίτσες  στις προσωπικές μου ανάγκες¨. Αυτά είναι μηνύματα που ειδικά τα πιο μεγάλα παιδιά αρχίσαν ήδη να τα αντιλαμβάνονται και να τα εφαρμόζουν. Τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ο γονιός θα πρέπει να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο του, όσο μπορεί και όπως μπορεί στο σημαντικό αυτό θέμα. Να σας παρακαλέσουμε λοιπόν όταν ένα παιδί βρίσκεται στην τουαλέτα να αποφεύγετε να μπαίνετε στο χώρο για οποιοδήποτε λόγο.  ( έτσι κι αλλιώς τώρα δεν θα μπαίνετε στον εσωτερικό χώρο αλλά σας ενημερώνουμε για να γνωρίζετε τη φιλοσοφία μας σε αυτό το κομμάτι σε περίπτωση που τύχει καποια εξαίρεση). Είμαστε σίγουροι πως όλοι μας σκεφτόμαστε καλοπροαίρετα όταν θα βοηθήσουμε ένα παιδί στην τουαλέτα όμως στην ουσία στα μάτια του παιδιού ένας γονιός θα πρέπει να είναι στην κατηγορία των ¨αγνώστων¨ άρα αποτελεί σύγχυση για το παιδί να του προτείνει κάποιος να τον βοηθήσει σε ένα τόσο προσωπικό θέμα όπως είναι η εξυπηρέτηση στην τουαλέτα Για να ταυτίζεται λοιπόν η θεωρία με την πράξη και να βιώνουν τα παιδιά με τον πιο σωστό τρόπο το θέμα της προσωπικής σεξουαλικής  τους διαπαιδαγώγησης από την ηλικία του νηπιαγωγείου θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να συμβάλουμε σε αυτό ο καθένας με τον τρόπο του και από τη θέση που είναι. Αν δείτε λοιπόν πως κάποιο παιδάκι χρειάζεται βοήθεια προτιμήστε απλά να ζητήσετε βοήθεια από κάποιο άτομο από το προσωπικό του σχολείου.

ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι για μας εδώ στην «Πουπού» και στο «Μένιο» το πιο σημαντικό κομμάτι για τη σωστή εξέλιξη της σχέσης μας η σωστή και αληθινή επικοινωνία. Θέλουμε να ξέρετε πως για μας δεν είναι στόχος ούτε η ωραιοποίηση ,ούτε η βιτρίνα αλλά η σωστή και αντικειμενική προσέγγιση απέναντι σε κάθε οικογένεια του νηπιαγωγείου μας για το καλό των παιδιών. Από μέρους του προσωπικού αλλά και της διεύθυνσης  θα έχετε τη σωστή ενημέρωση για το παιδί σας και ότι πιστεύουμε και κρίνουμε πως πρέπει να το γνωρίζετε δεν θα διστάσουμε σε καμία περίπτωση να το μοιραστούμε μαζί σας. Γι αυτό άλλωστε είμαστε εδώ .Για να δουλέψουμε μαζί σας για τη σωστή εξέλιξη των και η καθεμιά με την προσωπικότητα της , την εμπειρία της αλλά και την αγάπη που τρέφει προ τα παιδιά, και σεβόμενες όλες πάντοτε τη φιλοσοφία και την ταυτότητα του σχολείου, κάνουμε ότι μπορούμε καθημερινά για να φέρουμε εις πέρας το ευλογημένο αυτό λειτούργημα.

Ότι θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας, ανησυχία, προβληματισμό, απορία, παρατήρηση ,εισήγηση, νέες ιδέες θα χαρούμε πολύ να σας ακούσουμε

 

Καλο μήνα!  Καλή σχολική Χρονιά!!


[U1]

Last Updated on Tuesday, 20 October 2020 06:09
 
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ PDF Print E-mail

 
Η αποστολή μας PDF Print E-mail

H αποστολή μας έχει πάνω απ’όλα παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Στοχεύει κυρίως στον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού,στην έκφραση των συναισθημάτων και της άποψης του, στην επιβίωση του στο ομαδικό πλαίσιο και στην αυτονομία και ανεξαρτητοποίηση του. Βασικός στόχος η δόμηση της αυτοπεποίθησης του σεβόμενο τον εαυτό του και το κοινωνικό πλάίσιο στο οποίο ανήκει.
Παράλληλα η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσα από ένα ορθά σχεδιασμένο /παιδαγωγικό πρόγραμμα σεβόμενο τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Στην αποστολή του πιο πάνω έργου συμμετέχουν η διευθύντρια, οι νηπιαγωγοί και οι γονείς που ανήκουν στο προσωπικό της «Πουπούς» μας, αλλά και σταθεροί εξωτερικοί συνεργάτες όπως παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, αναπτυξιολόγοι, παιδιάτροι και σχολικοί ψυχολόγοι.
Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία της πιο πάνω αποστολής η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ προς τα παιδιά και ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη διαφορετικότητα του κάθενός.