eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home
Πουπού η αλεπού
Που στοχεύουμε PDF Print E-mail

1. Συναισθηματική Ασφάλεια
Για μας εδώ στην «Πουπού» αποτελεί προτεραιότητα η συναισθηματική ισορροπία του κάθε παιδιού. Το να νιώθει ένα παιδί συναισθηματική ασφάλεια είναι το πρώτιστο . Να νιώθει ότι ανήκει στο σύνολο, ότι έχει τη δική του αξία, τη δική του θέση στην ομάδα. Είναι σημαντικό επίσης για μας να σεβόμαστε και να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιδί ισότιμα Η αγάπη, η σημασία το χάδι και η αγκαλιά είναι δικαίωμα όλων των παιδιών ανεξαιρέτως.

Read more...
 
Εκπαιδευση - Παιδί - Οικογένεια PDF Print E-mail

Ένας από τους πιο σημαντικούς μας στόχους και για τον οποίο παλεύουμε καθημερινά να καλλιεργήσουμε στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους είναι η συνεχής συνεργασία, η άμεση επικοινωνία αλλά και η ενεργή εμπλοκή των γονέων στο όλο έργο της Πουπούς. Μαζί θα πετύχουμε τα πιο κερδοφόρα αποτελέσματα στα παιδιά μας. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. ΜΑΖΙ όμως ΝΑΙ. Οι γονείς λοιπόν αποτελούν πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για μας γι’αυτό και αρκετές φορές το χρόνο τους εμπλέκουμε και σε διάφορες δραστηριότητες. Βοηθούν, ενισχύουν, συμμετέχουν, κατασκευάζουν και καθημερινά είναι καθοριστικός ο ρόλος τους στην εξέλιξη των διαφόρων θεμάτων που ασχολούμαστε με τα παιδιά.

 
Κτιριακές Εγκαταστάσεις PDF Print E-mail

 

 
Διδακτικό προσωπικό PDF Print E-mailΗ Πουπού μας είναι καταρτισμένη από προσοντούχο και έμπειρο προσωπικό. Επιλεγμένες πολύ προσεχτικά όλες οι νηπιαγωγοί, διακρίνονται πρώτα απ’όλα για την ΑΓΑΠΗ τους προς τα παιδιά και τη δουλειά τους, το ΗΘΟΣ και την ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ τους ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αλλά και την όρεξη που έχουν να προσφέρουν στα παιδιά μας ότι καλύτερο και πολύτιμο μέσα από το καθημερινό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Η «Πουπού η αλεπού» εργοδοτεί 11 νηπιαγωγούς, 1 εκ των οποίων αναλαμβάνει αποκλειστικά το μάθημα της αγγλικής γλώσσας στα παιδιά και 4 βοηθούς που ενισχύουν και διευκολύνουν κατά πολύ το καθημερινό μας έργο. Επίσης 2 φορές τη βδομάδα τα 3χρονα και 4χρονα παιδάκια της «Πουπούς» συμμετέχουν σε μάθημα γυμναστικής από ειδικευμένο γυμναστή του Α.Γ.Ο. και 1 φορά την εβδομάδα μουσική προπαίδεια με την μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Παπάμιχαηλ.

Η «Πουπού» μας, προσφέρει την ευκαιρία στις οικογένειες των παιδιών μας αν το επιθυμούν να συμμετέχουν σε  ένα ή περισσότερα από τα πιο κάτω προαιρετικά προγράμματα με σκοπό τη ψυχαγωγία των παιδιών, τη βελτίωση της  σωματικής τους σταθερότητας ,την ανάπτυξη και την ενίσχυση του συντονισμού των κινήσεων τους,  την ικανότητα να ανήκουν σε μια ομάδα και να ακολουθούν τους κανόνες, να σέβονται , να έχουν υπομονή, να εκφράζονται τόσο λεκτικά όσο και σωματικά, να γνωρίσουν το σώμα τους, τον εαυτό τους  και τις δυνατότητες τους , να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται μετά το τέλος του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών. Είναι καθαρά προαιρετικά προγράμματα γι’αυτό και γίνονται πιο αργά ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στην οργάνωση του σχολείου. Θεωρήστε το σαν το πρώτο χομπι που θα ξεκινήσει το παιδί σας.

 

Επιλέξαμε λοιπόν τα ακόλουθα προγράμματα :

MONKEYNASTIX

KINDERDANCE

LITTLE KICKERS

LE PETIT TENNIS

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

 


Διευθύντρια

Δέσπω Λάμπρου Αναστάση

Νηπιαγωγοί

Α' Τμήμα 2χρονων: Σοφία Παπαγεωργίου Φωκά - Ελένη Ζωττή

Β' Τμήμα 2χρονων: Μαρία Χριστοφίδου - 'Αντρια Τομάζου

 

Α' Τμήμα 3 χρονων: Λητώ Κυριακίδου

Β' Τμήμα 3 χρονων: Ιωάννα Μουστακά

Γ' Τμήμα 3 χρονων: Γαβριέλα Σιεκκέρη

 

Α' Τμήμα 4χρονων: Άντρη Αντρέου

Β' Τμήμα 4χρονων: Μαρία Κυριάκου

Γ' Τμήμα 4χρονων: Κατερίνα Χ'Μιχαήλ

 

Αγγλικός

Μαριλένα Πιτσιλίδου

 

Γυμναστήs(Α.Γ.Ο)

Πέτροs Μιλτιάδουs

 

Μουσική Προπαίδεια

Χαρά Παπαμιχαήλ

 

Μαγείρισσα

Έλλη Λάμπρου

 

Βοηθοί
Μαρία Πηλαβάκη, Αιμιλία Μούζουρα, Ρούμι Στεφάνοβα, Oana Denisa,