Ιστορικό

image

Η αποστολή μας
Διδασκαλία και Εκπαίδευση με Αγάπη

H αποστολή μας έχει πάνω απ’όλα παιδοκεντρικό χαρακτήρα. Στοχεύει κυρίως στον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού, στην έκφραση των συναισθημάτων και της άποψης του, στην επιβίωση του στο ομαδικό πλαίσιο και στην αυτονομία και ανεξαρτητοποίηση του. Βασικός στόχος η δόμηση της αυτοπεποίθησης του σεβόμενο τον εαυτό του και το κοινωνικό πλάίσιο στο οποίο ανήκει.

Παράλληλα η ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσα από ένα ορθά σχεδιασμένο /παιδαγωγικό πρόγραμμα σεβόμενο τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών. Στην αποστολή του πιο πάνω έργου συμμετέχουν η διευθύντρια, οι νηπιαγωγοί και οι γονείς που ανήκουν στο προσωπικό της «Πουπούς» μας, αλλά και σταθεροί εξωτερικοί συνεργάτες όπως παιδοψυχολόγοι, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, αναπτυξιολόγοι, παιδιάτροι και σχολικοί ψυχολόγοι.

Απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία της πιο πάνω αποστολής η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ προς τα παιδιά και ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη διαφορετικότητα του κάθενός.

Πως ξεκινήσαμε

Η "Πουπού" για μας ήταν ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ!!! Όταν λέμε για μας εννοούμε την οικογένεια που δημιούργησε τη "Πουπού". Η οικογένεια Λάμπρου λοιπόν με όραμα να δημιουργήσει ένα χώρο για παιδιά όπου θα ξεχωρίζει κυρίως για την ΑΓΑΠΗ που προσφέρει σε αυτά και το ΣΕΒΑΣΜΟ στη διαφορετικότητα του κάθενος, το καλοκαίρι του 2006 κατάφερε να λειτουργήσει το πρώτο καλοκαιρινό σχολείο της "Πουπούς" και το Σεπτέβρη να ξεκινήσει την κανονική της λειτουργία με 12 παιδάκια, 2 νηπιαγωγούς και μία βοηθό.

Οι 12 πρώτες οικογένειες που μας εμπιστεύθηκαν (και τις υπερευχαριστούμε γι'αυτό) ήταν η αρχή για τις υπόλοιπες που ακολούθησαν. Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι οικογένειες έγιναν 25 και το Σεπτέβρη του 2009 "γεννιέται" το αδελφάκι της "Πουπούς" και μαζί με τα αλεπουδάκια μας το βαφτίζουμε "Μένιο Αλεπουδένιο".

Σήμερα φιλοξενούμε γύρω στις 135 αλεπουδοοικογένειες, διαθέτουμε 8 τμήματα ηλικίας από 2 μέχρι 4 χρόνων, εργοδοτούμε 12 νηπιαγωγούς και 5 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Παράλληλα συνεργαζόμαστε με παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχολικούς ψυχολόγους και παιδιάτρους ώστε να ενισχύονται τα παιδιά μας όταν και εφόσον το χρειάζονται.

image

Το πιο σημαντικό για μας αυτά τα χρόνια της ευλογημένης πορείας μας είναι η προσφορά μας απέναντι στα παιδιά μας και στις οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν ότι πιο πολύτιμο έχει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Παράλληλα ακόμα πιο σημαντική η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΠΟΥΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που δημιουργήθηκε με μία αμφίδρομη αγάπη μεταξύ της διεύθυνσης-εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού-παιδιών-γονέων-συνεργατών.

Ευχαριστούμε όλες τις εκπαιδευτικούς μας που μας στήριξαν και που μας στηρίζουν, που μοιράζονται μαζί μας το όραμα μας, που θεωρούν το επάγγελμα μας ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ μας και κυρίως για την ΑΓΑΠΗ που πρόσφεραν και προσφέρουν στις 526 οικογένειες που μας εμπιστεύθηκαν αυτά τα χρόνια. Και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες αυτές τις οικογένειες που επέλεξαν να ανήκουν στην μεγάλη αλεπουδοοικογένεια.

Και έτσι δεν είναι τυχαίο που το slogan της "Πουπούς" είναι:

"... γιατί το μοναδικό δώρο που αντέχει στο χρόνο είναι η ΑΓΑΠΗ"

Το όνειρο ζωής συνεχίζεται...
image

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

Επικοινωνία

Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 4&11, Στρόβολος, 2059, Λευκωσία, Κύπρος

+357 22003778