eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home
Πουπού η αλεπού
Αγγλική γλώσσα PDF Print E-mail

Το μάθημα της αγγλικής γλώσσας ξεκίνησε μετά από εισήγηση του 90% των γονιών της «Πουπούς» μας κατά τη σχολική χρονιά 2009-2010. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η όλη ιδέα σαν πείραμα, προσλαμβάνοντας στο σχολείο μας μια νηπιαγωγό με σωστή προφορά της αγγλικής , η οποία διδάσκει την αγγλική στα παιδάκια από 3χρονών και άνω.. Η συγκεκριμένη νηπιαγωγός είναι μόνιμο μέλος του διδακτικού προσωπικού αφού μπαίνει σε κάθε τάξη 1 φορά την ημέρα, άρα τα παιδιά έχουν καθημερινή επαφή με την αγγλική.
Ο τρόπος διδασκαλίας είναι καθαρά παιγνιώδης και διαθεματικός αφού η νηπιαγωγός της αγγλικής επιδιώκει να προσεγγίζει το αντικείμενο της μέσα από όλες τις διδασκαλίες (μουσική και τραγούδι , παραμύθι, ομαδικά παιγνίδια, χειροτεχνίες με τα παιδιά επικοινωνώντας στην αγγλική, …) Το πείραμα του πρώτου χρόνου πέτυχε αφού τα παιδιά αγάπησαν τη γλώσσα , απέκτησαν μια πολύ θετική στάση απέναντι της με αποτέλεσμα να την χρησιμοποιούν κιόλας. Έτσι συνεχίζουμε....

 
Φυσική αγωγή PDF Print E-mail

Τα 3χρονα και 4χρονα παιδάκια της «Πουπούς» μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πιο εξειδικευμένο μάθημα φυσικής αγωγής με ειδικευμένο γυμναστή ο οποίος επισκέπτεται το σχολείο μας 2 φορές τη βδομάδα και αφιερώνει σε κάθε ομάδα 30 λεπτά για ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, συντονισμού, ενδυνάμωσης των άκρων, ισορροπίας, ταχύτητας, ευλυγισίας, αντανακλαστικών, ομαδικότητας, έχοντας επαφή με εμπόδια, μπάλες, στεφανάκια, σχοινάκια, κώνους ….

 
Εκπαιδευση PDF Print E-mail

 

Επιθυμία και όραμα μας είναι η «Πουπού» μας να προσφέρει ευκαιρίες για μάθηση, ψυχαγωγία και γενικά ευχάριστες εμπειρίες καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας στα παιδιά.
Διοργανώνουμε λοιπόν  προαιρετικά εργαστήρια :

  • Μουσικής Προπαίδειας
  • Θεατρικού Παιγνιδιού
  • Συναισθηματικής Αγωγής
  • Ρομποτικής
  • Monkeynastix
  • Little Kickers
  • kinderdance
  • Le Petit Tennis

Τα πιο πάνω εργαστήρια διαδραματίζονται μετά τις 2.00 μ.μ γι'αυτό και είναι προαιρετικά.

Last Updated on Tuesday, 11 September 2018 07:23
 
Εκπαιδευτκό / Ψυχαγωγικό πανηγύρι PDF Print E-mail

Κάθε Μάρτη η «Πουπού» μας διοργανώνει ένα ΠΑΝΗΓΥΡΙ το οποίο κάθε χρόνο είναι αφιερωμένο σε άλλο θέμα. Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε 4 πανηγύρια . όσα και τα χρόνια λειτουργίας μας.

Την 1η χρονιά οργανώσαμε ένα «ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Άνοιξη και στα λουλούδια.Τη 2η χρονιά οργανώσαμε ένα «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ» στο οποίο οργανώσαμε διάφορα μαθηματικά παιγνίδια και δραστηριότητες για παιδιά από 2-6 χρόνων και τα παιδιά συμμετείχαν σ’αυτά παρέα με τους γονείς τους με πολλή χαρά παίζοντας, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας.
Την 3η χρονιά οργανώσαμε ένα «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ» στο οποίο συμμετείχαν και οι γονείς για να παρουσιάσουν στα παιδιά τα ήθη, τα έθιμα, παραδοσιακά φαγητά, μουσική, χορούς, στολές και χαρακτηριστικά διαφόρων χωρών. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο περίπτερο της κάθε χώρας ,κατασκευάζοντας, δημιουργώντας, τρώγοντας, ζωγραφίζοντας γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την κάθε χώρα.
Την 4η χρονιά οργανώσαμε ένα «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ» στο οποίο τα παιδιά αφού για 1 μήνα επέλεξαν το δικό τους παραμύθι και ασχολήθηκαν με αυτό διαθεματικά, την ημέρα του πανηγυριού παρέλασαν όλα τα παραμύθια ,της κάθε τάξης για να τα γνωρίσουν όλοι. Κατασκευές, χειροτεχνίες, αγγειοπλαστική, ζωγραφική αλλά και πολλές δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με τα παραμύθια μας έδωσαν την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειες τους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Για το στήσιμο του όλου πανηγυριού ενεργό ρόλο έπαιξαν πολλοί από του γονείς των παιδιών μας.
Φέτος θα διοργανώσουμε το 5ο μας πανηγύρι. Το «ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ» στο οποίο οι γονείς θα παρουσιάσουν τα επαγγέλματα τους στα παιδιά με σκοπό να συμμετάσχουν και τα παιδιά σε αυτά με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν.