eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home
Πουπού η αλεπού
Κτιριακές Εγκαταστάσεις PDF Print E-mail
  • Το σχολείο μας στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια , ανακαινισμένα αρχοντικά του παλιού Στροβόλου.
  • Στο ένα κτίριο (Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 4, 2059 ) στεγάζονται τα 2χρονα και 3χρονα παιδιά μας.
  • Στο δεύτερο κτίριο (Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 11, 2059) βρίσκονται τα 4χρονα παιδιά μας.(2 τμήματα).
  • Και τα 2 σχολεία διαθέτουν τεράστιο εξωτερικό χώρο για υπαίθριο παιγνίδι

 

 

 

 

 

 
Διδακτικό προσωπικό PDF Print E-mailΗ Πουπού μας είναι καταρτισμένη από προσοντούχο και έμπειρο προσωπικό. Επιλεγμένες πολύ προσεχτικά όλες οι νηπιαγωγοί, διακρίνονται πρώτα απ’όλα για την ΑΓΑΠΗ τους προς τα παιδιά και τη δουλειά τους, το ΗΘΟΣ και την ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ τους ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αλλά και την όρεξη που έχουν να προσφέρουν στα παιδιά μας ότι καλύτερο και πολύτιμο μέσα από το καθημερινό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Η «Πουπού η αλεπού» εργοδοτεί 11 νηπιαγωγούς, 1 εκ των οποίων αναλαμβάνει αποκλειστικά το μάθημα της αγγλικής γλώσσας στα παιδιά και 4 βοηθούς που ενισχύουν και διευκολύνουν κατά πολύ το καθημερινό μας έργο. Επίσης 2 φορές τη βδομάδα τα 3χρονα και 4χρονα παιδάκια της «Πουπούς» συμμετέχουν σε μάθημα γυμναστικής από ειδικευμένο γυμναστή του Α.Γ.Ο. και 1 φορά την εβδομάδα μουσική προπαίδεια με την μουσικοπαιδαγωγό Χαρά Παπάμιχαηλ.

Η «Πουπού» μας, προσφέρει την ευκαιρία στις οικογένειες των παιδιών μας αν το επιθυμούν να συμμετέχουν σε  ένα ή περισσότερα από τα πιο κάτω προαιρετικά προγράμματα με σκοπό τη ψυχαγωγία των παιδιών, τη βελτίωση της  σωματικής τους σταθερότητας ,την ανάπτυξη και την ενίσχυση του συντονισμού των κινήσεων τους,  την ικανότητα να ανήκουν σε μια ομάδα και να ακολουθούν τους κανόνες, να σέβονται , να έχουν υπομονή, να εκφράζονται τόσο λεκτικά όσο και σωματικά, να γνωρίσουν το σώμα τους, τον εαυτό τους  και τις δυνατότητες τους , να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Τα προγράμματα αυτά πραγματοποιούνται μετά το τέλος του βασικού εκπαιδευτικού προγράμματος των παιδιών. Είναι καθαρά προαιρετικά προγράμματα γι’αυτό και γίνονται πιο αργά ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στην οργάνωση του σχολείου. Θεωρήστε το σαν το πρώτο χομπι που θα ξεκινήσει το παιδί σας.

 

Επιλέξαμε λοιπόν τα ακόλουθα προγράμματα :

MONKEYNASTIX

KINDERDANCE

LITTLE KICKERS

LE PETIT TENNIS

ΓΥΜΝΑΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΤΑΛΕΝΤΟ)

THE INTELLIDANCE


Διευθύντρια

Δέσπω Λάμπρου Αναστάση

Νηπιαγωγοί

Α' Τμήμα 2χρονων: Ελένη Ζοττή - Άννα Μαρία Χριστοφή

Β' Τμήμα 2χρονων: Κατερίνα Χ'Μιχαήλ - Άντρια Τουμάζου

Γ' Τμήμα 2χρονων: Μαρία Χριστοφίδου - Άντρια Χαριλάου

 

Α' Τμήμα 3 χρονων: Γαβριέλλα Σιεκκέρη

Β' Τμήμα 3 χρονων: Σοφία Παπαγεωργίου

 

Α' Τμήμα 4χρονων: Άντρη Αντρέου

Β' Τμήμα 4χρονων: Λητώ Κυριακίδη

Γ' Τμήμα 4χρονων: Μαρία Κυριάκου

 

Αγγλικός

Μαριλένα Πιτσιλίδου

 

Γυμναστήs(Α.Γ.Ο)

Πέτροs Μιλτιάδουs

 

Μουσική Προπαίδεια

Νάταλι Γιωργαλλή

 

Μαγείρισσα

Έλλη Λάμπρου, Αιμιλία Δημητρίου

 

Βοηθοί
Μαρία Πηλαβάκη, Ρούμι Στεφάνοβα, Oana Denisa,

 
Αγγλική γλώσσα PDF Print E-mail

Το μάθημα της αγγλικής γλώσσας ξεκίνησε μετά από εισήγηση του 90% των γονιών της «Πουπούς» μας κατά τη σχολική χρονιά 2009-2010. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η όλη ιδέα σαν πείραμα, προσλαμβάνοντας στο σχολείο μας μια νηπιαγωγό με σωστή προφορά της αγγλικής , η οποία διδάσκει την αγγλική στα παιδάκια από 3χρονών και άνω.. Η συγκεκριμένη νηπιαγωγός είναι μόνιμο μέλος του διδακτικού προσωπικού αφού μπαίνει σε κάθε τάξη 1 φορά την ημέρα, άρα τα παιδιά έχουν καθημερινή επαφή με την αγγλική.
Ο τρόπος διδασκαλίας είναι καθαρά παιγνιώδης και διαθεματικός αφού η νηπιαγωγός της αγγλικής επιδιώκει να προσεγγίζει το αντικείμενο της μέσα από όλες τις διδασκαλίες (μουσική και τραγούδι , παραμύθι, ομαδικά παιγνίδια, χειροτεχνίες με τα παιδιά επικοινωνώντας στην αγγλική, …) Το πείραμα του πρώτου χρόνου πέτυχε αφού τα παιδιά αγάπησαν τη γλώσσα , απέκτησαν μια πολύ θετική στάση απέναντι της με αποτέλεσμα να την χρησιμοποιούν κιόλας. Έτσι συνεχίζουμε....

 
Φυσική αγωγή PDF Print E-mail

Τα 3χρονα και 4χρονα παιδάκια της «Πουπούς» μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα πιο εξειδικευμένο μάθημα φυσικής αγωγής με ειδικευμένο γυμναστή ο οποίος επισκέπτεται το σχολείο μας 2 φορές τη βδομάδα και αφιερώνει σε κάθε ομάδα 30 λεπτά για ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων, συντονισμού, ενδυνάμωσης των άκρων, ισορροπίας, ταχύτητας, ευλυγισίας, αντανακλαστικών, ομαδικότητας, έχοντας επαφή με εμπόδια, μπάλες, στεφανάκια, σχοινάκια, κώνους ….

 
More Articles...