eco schools

Αποκτήσαμε την πράσινη μας σημαία και είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στα οικολογικά σχολεία της Κύπρου.

ανακοινωσεις υγιεινη και ασφάλεια blue

cach

You are here:

Home
Πουπού η αλεπού
Πως ξεκινήσαμε PDF Print E-mail

Η "Πουπού" για μας ήταν ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ!!! Όταν λέμε για μας εννοούμε την οικογένεια που δημιούργησε τη "Πουπού". Η οικογένεια Λάμπρου λοιπόν με όραμα να δημιουργήσει ένα χώρο για παιδιά όπου θα ξεχωρίζει κυρίως για την ΑΓΑΠΗ που προσφέρει σε αυτά και το ΣΕΒΑΣΜΟ στη διαφορετικότητα του κάθενος, το καλοκαίρι του 2006 κατάφερε να λειτουργήσει το πρώτο καλοκαιρινό σχολείο της "Πουπούς" και το Σεπτέβρη να ξεκινήσει την κανονική της λειτουργία με 12 παιδάκια, 2 νηπιαγωγούς και μία βοηθό.

Οι 12 πρώτες οικογένειες που μας εμπιστεύθηκαν (και τις υπερευχαριστούμε γι'αυτό) ήταν η αρχή για τις υπόλοιπες που ακολούθησαν. Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι οικογένειες έγιναν 25 και το Σεπτέβρη του 2009 "γεννιέται" το αδελφάκι της "Πουπούς" και μαζί με τα αλεπουδάκια μας το βαφτίζουμε "Μένιο Αλεπουδένιο".

Σήμερα φιλοξενούμε γύρω στις 135 αλεπουδοοικογένειες, διαθέτουμε 8 τμήματα ηλικίας από 2 μέχρι 4 χρόνων, εργοδοτούμε 12 νηπιαγωγούς και 5 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Παράλληλα συνεργαζόμαστε με παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, σχολικούς ψυχολόγους και παιδιάτρους ώστε να ενισχύονται τα παιδιά μας όταν και εφόσον το χρειάζονται.

Το πιο σημαντικό για μας αυτά τα 14 χρόνια της ευλογημένης πορείας μας είναι η προσφορά μας απέναντι στα παιδιά μας και στις οικογένειες που μας εμπιστεύτηκαν ότι πιο πολύτιμο έχει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Παράλληλα ακόμα πιο σημαντική η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΠΟΥΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ που δημιουργήθηκε με μία αμφίδρομη αγάπη μεταξύ της διεύθυνσης-εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού-παιδιών-γονέων-συνεργατών.

Ευχαριστούμε όλες τις εκπαιδευτικούς μας που μας στήριξαν και που μας στηρίζουν, που μοιράζονται μαζί μας το όραμα μας, που θεωρούν το επάγγελμα μας ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ μας και κυρίως για την ΑΓΑΠΗ που πρόσφεραν και προσφέρουν στις 526 οικογένειες που μας εμπιστεύθηκαν αυτά τα 14 χρόνια. Και φυσικά ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες αυτές τις οικογένειες που επέλεξαν να ανήκουν στην μεγάλη αλεπουδοοικογένεια.

Και έτσι δεν είναι τυχαίο που το slogan της "Πουπούς" είναι:

"... γιατί το μοναδικό δώρο που αντέχει στο χρόνο είναι η ΑΓΑΠΗ"

Το όνειρο ζωής συνεχίζεται...

 
Που στοχεύουμε PDF Print E-mail

1. Συναισθηματική Ασφάλεια
Για μας εδώ στην «Πουπού» αποτελεί προτεραιότητα η συναισθηματική ισορροπία του κάθε παιδιού. Το να νιώθει ένα παιδί συναισθηματική ασφάλεια είναι το πρώτιστο . Να νιώθει ότι ανήκει στο σύνολο, ότι έχει τη δική του αξία, τη δική του θέση στην ομάδα. Είναι σημαντικό επίσης για μας να σεβόμαστε και να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιδί ισότιμα Η αγάπη, η σημασία το χάδι και η αγκαλιά είναι δικαίωμα όλων των παιδιών ανεξαιρέτως.

Read more...
 
Εκπαιδευση - Παιδί - Οικογένεια PDF Print E-mail

Ένας από τους πιο σημαντικούς μας στόχους και για τον οποίο παλεύουμε καθημερινά να καλλιεργήσουμε στους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους είναι η συνεχής συνεργασία, η άμεση επικοινωνία αλλά και η ενεργή εμπλοκή των γονέων στο όλο έργο της Πουπούς. Μαζί θα πετύχουμε τα πιο κερδοφόρα αποτελέσματα στα παιδιά μας. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα. ΜΑΖΙ όμως ΝΑΙ. Οι γονείς λοιπόν αποτελούν πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι για μας γι’αυτό και αρκετές φορές το χρόνο τους εμπλέκουμε και σε διάφορες δραστηριότητες. Βοηθούν, ενισχύουν, συμμετέχουν, κατασκευάζουν και καθημερινά είναι καθοριστικός ο ρόλος τους στην εξέλιξη των διαφόρων θεμάτων που ασχολούμαστε με τα παιδιά.

 
Κτιριακές Εγκαταστάσεις PDF Print E-mail
  • Το σχολείο μας στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια , ανακαινισμένα αρχοντικά του παλιού Στροβόλου.
  • Στο ένα κτίριο (Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 4, 2059 ) στεγάζονται τα 2χρονα και 3χρονα παιδιά μας.
  • Στο δεύτερο κτίριο (Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 11, 2059) βρίσκονται τα 4χρονα παιδιά μας.(2 τμήματα).
  • Και τα 2 σχολεία διαθέτουν τεράστιο εξωτερικό χώρο για υπαίθριο παιγνίδι